Ancore conexpand pentru beton

conexpand

Conexpand – conespan, dimensiuni si caracteristici – Cuprins

    1. Conexpanduri – sisteme de fixare
      1. Ce este un conespan si cum se foloseste
    2. Ancora conexpand
        1. Conexpand beton
        2. Conexpand cu camasa
    3. Conexpanduri – materiale
    4. Conespan beton – caracteristici si beneficii

Conexpanduri – sisteme de fixare

Sistemele de fixare sunt destinate ancorarii in beton( sau in alte materiale suport) a diverselor elemente structurale, dar si nestructurale. Majoritatea elementelor de fixare pot fi utilizate cu scule manuale electrice si instrumente de fabricare automate pentru a accelera procesul de instalare.

Sistemele de fixare sunt construite pentru a rezista. Nu numai ca sunt durabile in fata mediilor potential daunatoare, dar fiecare piesa este facuta si pentru a depasi metodele de imbinare comparative. Multe sisteme de fixare au saibe, suporturi si cleme sau stifturi pentru a distribui forta de fixare pe o zona mai mare a obiectelor.

Acest lucru asigura faptul ca materialele imbinate, de asemenea, dureaza mult timp, fara a fi deteriorate de stres sau uzura. Sistemele de fixare personalizate dureaza adesea mult dincolo de cazurile de utilizare prevazute. In unele tipuri de aplicatii, elementele de fixare pot fi, de asemenea, eliminate si reutilizate în alte proiecte.

Atunci cand alegi materialele potrivite pentru un proiect de constructii, pune accentul pe conexpand! Gasirea unui sistem potrivit de fixare poate fi o adevarata provocare, datorita numarului mare de produse aparent asemanatoare existente pe piata.

Un conexpand, cunoscut si sub denumirea de conespan sau conespand este un exemplu bun de organ de asamblare si ancorare cu rol important in rezistenta structurii.

Ce este un conespan si cum se foloseste

Un conexpand zis si „coneșpan” este un sistem de fixare cu ajutorul caruia se pot asambla si fixa elemente de structura precum planseele sau stalpi de sustinere, dar si obiecte de decor.

Acesta este compus dintr-un surub si o camasa metalica si este folosit in special in constructii, pentru fixarea diverselor elemente in beton, caramida sau piatra.

Conexpand
Conexpand

Ancora conexpand

Intalnim numeroase modele, datorita  tipurilor de capete.  Utilizarea unui astfel de sistem de ancorare este recomandata pentru fixari mai grele decat cele suportate de dibluri.

Materialul pentru care se foloseste, influenteaza decisiv alegerea sistemului de fixare.

Conexpand beton

Cel mai utilizat material la care se foloseste un conespand este betonul. Acesta este un material artificial compus dintr-un mixt de ciment, aditivi si apa.

In industria constructiilor, betonul, reprezinta un material principal folosit la structuri, datorita multiplelor avantaje pe care le are. Se gaseste la un cost redus si ofera durabilitate, flexibilitate si rezistenta la foc.

O constructie fiabila si rezistenta in timp poti realiza cu ajutorul unui conespan beton , cu un diblu metalic sau cu o ancora beton .

Acest tip de prindere realizeaza o fixare rezistenta. Alegerea corecta a solutiilor de fixare este foarte importanta deoarece sarcinile la care este supusa constructia sunt preluate integral de acestea.

In functie de tipul proiectului, intalnim la conexpand pentru beton dimensiuni si lungimi diferite. Ca si exemple potrivite pentru fixari in beton sunt: conexpand m8, conexpand m10, conexpand M12, conexpand M16, conexpand M18 si conexpand M20. Totodata, pentru acest tip de structura se recomanda si utilizarea unor dibluri metalice .  Se gasesc cu usurinta dibluri beton lungi , dibluri universale , dibluri  potrivite unor fixari speciale, sau dibluri gips-carton.

Conexpand cu camasa

Sistemul de fixare pretabil pentru ancorarile in beton, dar si pentru cele in caramida plina sau piatra poate fi realizat cu un conexpan cu camasa.

Zidaria se realizeaza din caramida plina si mortar. Se recomanda ancorarea conexpandului in caramida, si asta pentru ca rezistenta la compresiune a acesteia este mai mare decat cea a mortarului.

Tipul acesta de ancorare este potrivit  pentru lucrarile care au aplicatii de greutate medie.  Mansonul canelat și conul intern al conexpandului asigura expandarea corecta în substrat.

Conexpanduri – materiale

In ceea ce priveste materialele din care se realizeaza un atfel de conexpand m12, se disting  trei categorii principale:

  • Otel

Otelul este materialul standard pentru solicitari normale. Conexpandul din otel are, de regula, o suprafata tratata, zincata. Acest tip se preteaza in special amenajarilor de interior.

Conexpand Otel
Conexpand Otel
  •  Inox

Inoxul nu rugineste si permite folosirea acestui sistem de fixare si in constructiile de exterior. Acest conexpand din inox este disponibil in mai multe tipuri de capete.  Spre deosebire de celelalte modele, are o rezistenta accentuata la coroziune . Este certificat chiar si  pentru structurile care necesita rezistenta la foc.

Conexpand Inox
Conexpand Inox
  •  Bronz

Bronzul este un aliaj de cupru si staniu cu mici cantitati de aluminiu, plumb mangan sau nichel. Bronzul este mai dur si mult mai rezistent decat cuprul si poate avea numeroase intrebuintari tehnice.

Un conexpand din bronz poate fi folosit pentru multe aplicatii non-industriale. Acest tip asigura  o  adancime mica de instalare, fara a fi nevoie de gauri foarte mari. In plus, suprafata acestui tip de ancora, impiedica rotirea acestuia in gaura.

Conexpand Bronz
Conexpand Bronz

Conespan beton – caracteristici si beneficii

Acest sistem de fixare garanteaza ancorarea optima a mai multor tipuri de structuri, cu performanta ridicata in ancorarea betonului.  Se monteaza usor, fara a fi nevoie de cunostinte tehnice, unelte sau accesorii speciale.

Conexpandul se poate folosi cu usurinta atat pentru instalatii suspendate, cat si pentru cele care au nevoie de protectie ridicata la foc, prezentand rezistenta la smulgere cat si rezistenta la forfecare

Este disponibil in game variate, de diametre si dimensiuni multiple. Pe trada.ro se gasesc multe variante de conexpan sau dibluri beton potrivite pentru toate tipurile de structuri.

 


Comentarii (0)

Comentariul tau a fost trimis si va fi vizibil dupa aprobarea de catre un moderator.