Cum se face un gard din panouri bordurate

Prindere Panouri Bordurate

Cum se face un gard

Cum sa construiesti un gard

Panou Metalic Gard
Panou Gard Metalic

Imprejmuirea unei locuinte sau a unui teren trebuie realizata atent. Gardul este o amenajare exterioara destul de importanta, reprezentand solutia perfecta pentru delimitarea proprietatilor sau a gradinii. Acesta reprezinta in egala masura un element estetic, dar si un important element de protectie.

Constructia gardului trebuie sa fie rezistenta in timp dar sa se si potriveasca cu designul casei si al vecinatatii. Gardul realizat la frontul stradal poate fi influentat de normele de urbanism locale, atat ca pozitionare cat si ca tip constructiv. Daca pentru gardul din fata casei forma si caracteristicile acestuia trebuie sa se armonizeze perfect cu gardurile din zona, pentru partile laterale si spate se aleg variante simple.

Una dintre optiunile accesibile din toate punctele de vedere este gardul din plasa bordurata.

Gard plasa bordurata

Gard din plasa bordurata

Panou Gard Zincat
Gard Panou Bordurat

Gardurile din plasa bordurata sunt foarte rezistente, au preturi mici si sunt simplu de montat. Acest tip de gard reprezinta un mare avantaj atunci cand traseul trece prin colturi cu unghiuri diferite sau atunci cand trebuie compensate mai multe diferente de inaltimi mici.

Acest tip de gard plasa bordurata panouri are bare duble, stabile asigura o constructie echilibrata care ofera terenului un grad de protectie ridicat. Gardul nu poate fi deformat prin presare in interior. In cazul unei presiuni, nu se arcuieste, ramane stabil.  Modelul acesta de imprejmuire presupune o intretinere redusa, nefiind necesara revopsirea sau retensionarea acestuia.

Daca vreti sa construiti un gard din plasa bordurata va prezentam pas cu pas etapele, materialele si uneltele de care aveti nevoie pentru acest proiect.

Plasa gard

Plasa de gard bordurata

Atunci cand alegi plasa de gard, trebuie sa tii cont de o serie de aspecte importante: materialul folosit de producatori pentru realizarea produsului,  dimensiunile necesare: grosimea firului, dimensiunea ochiurilor, dar si culoarea plasei.  In functie de nevoile, puteti opta pentru:

Plasa zincata sau plasa sudata zincata: este recomandata pentru delimitari agricole pe terenuri mai mari sau zone rezidentiale. Plasa de gard impletita are un grad mare de adaptabilitate datorita elasticitatii deosebite, montajului se poate efectua simplu si a multiplelor aplicatii la care se poate preta;

Plasa cu fir galvanizat, sudat si acoperit cu un strat de PVC: destinata imprejmuirii gradinilor si curtilor dar si a zonelor mai mari precum parcuri sau zone rezidentiale.

Plasa rabitz: folosita pentru garduri, imprejmuirea culturilor agircole, tarcuri de animale , dar si pentru suporti pentru plante.

Plasa subtire: recomandata pentru imprejmuirea gradinilor, delimitarea straturilor de plante sau flori, protectia rasadurilor sau pentru constructia custilor, tarcurilor si volierelor pentru pasari si animale de mici dimensiuni.

Plase gard

Plasa bordurata verde

Plasa este fabricata din sarma zincata vopsita verde. Acoperirea este facuta prin vopsire in camp electrostatic sau plastifiere. Acest lucru ii confera o rezistenta sporita la coroziune si un aspect placut.

Acest tip plasa este ideala pentru imprejmuiri cat si pentru siguranta constructiilor rezidentiale si industriale. Poate fi utilizata pentru garduri, pentru construirea unui paravan sau a unei pergole. Beneficiul pe care il ofera plasa de gard verde sau plasa verde, asa cum i se mai spune, este acela ca pastreaza impactul vizual cu zona exterioara. Plasa bordurata ofera o buna vizibilitate, nu umbrete zona de langa gard, este ideala daca pe langa gard se doreste platarea unor plante sau flori.

Plasa de gard verde  poate fi achizitionata fie pentru a inlocui o portiune din gard, fie la realizarea de la o a unui sistem de gard care include plasa bordurata, dar si stalpi metalici.

Plasa zincata gard

Plasa gard zincata

Sarma zincata (SMZ), cunoscuta si sub denumirea de sarma galvanizata, este un material care se utilizeaza in diverse activitati foarte generale, fiind preferata acolo unde e nevoie de protectie anticoroziva sau de un aspect placut al suprafetei: plase din sarma impletita sau plase sudate zincate pentru imprejmuiri, panouri de gard bordurate zincate etc.

Plasa de gard zincat , in functie de diametru, stratul de zinc si rezistenta la rupere se foloseste la imprejmuirea zonelor rezidentiale si industriale. Un gard plasa zincata se fixeaza cu ajutorul stalpilor si al clemelor de prindere.

Gard din panouri bordurate

Gard panouri bordurate

Un gard cu panouri bordurate este rezistent, are cost mic si este foarte usor de montat. Acest tip de gard se foloseste la imprejmuirea curtilor rezidentiale, terenurilor, gradinilor, parcarilor, parcurilor cat si altor obiective ce necesita imprejmuire (terenuri de tenis, terenuri de fotbal, benzinarii sau alte zone de agrement.

Panoul bordurat zincat este fabricat din sarma zincata otelita si este confectionat prin sudarea sarmelor in prealabil ce asigura protectie impotriva coroziunii.  Fata de alte tipuri de garduri din lemn sau PVC, acesta nu se deformeaza, nu este predispus la putregai si nu aduna cuiburi de insecte. Prin grosimea materialelor folosite stabiliti rigiditatea si siguranta de care aveti nevoie.

Sistemul de gard din panouri bordurate ofera posibilitatea de a fi securizat in diferite niveluri. Un sistem de stalpi zincati robusti combinati cu panouri bordurate cu fir gros vor genera un gard de inalta securitate.

Panouri Gard

Panouri bordurate

In ultima vreme, modelul de gard bordurat a inceput sa fie din ce in ce mai utilizat si preferat in detrimentul altor modele. Acest lucru se intampla pentru ca acest tip de imprejmuire este extrem de eficienta din foarte multe puncte de vedere, costa putin si se preteaza oricarei destinatii.

Un gard bordurat este alcatuit din panouri de otel ceea ce ii ofera o serie de calitati foarte importante.  Aceste panouri de gard realizate din sarma zincata, sunt foarte rezistente, tocmai forma lor bordurata, acele indoituri in forma de V le confera o rezistenta la sarcini foarte buna. Pe langa rolul de delimitare pot fi utilizate si ca suport pentru plantele agatatoare.

Panouri plasa gard

Nu se recomanda utilizarea unor panouri din plasa de sarma foarte subtire. Acestea au o rigiditate scazuta si o siguranta mai mica la efractie. Se prefera panourile cu latime mai mare deoarece necesita
mai putini stalpi.

Costul stalpului si al manoperei de instalare in sol depaseste costul panoului bordurat. Daca doriti un panou mai estetic, mai rigid si cu o durata
de viata mai mare, se recomanda panourile plastifiate sau vopsite in camp electrostatic. Panourile zincate electrolitic incep sa rugineasca dupa cativa ani.

Panou bordurat zincat

Panou bordurat verde

Sistemul de gard realizat din panouri bordurate permite aerului sa circule. Atunci cand vantul sufla cu putere, panourile bordurate nu creeaza o forta de opunere.  Astfel, in timpul vijeliilor, nu exista riscul de indoire, aplecare sau rupere a gardului.

Pe langa proprietatile de ordin tehnic mentionate mai sus aceste panouri de gard au si un aspect placut. Designul lor simplu le fac foarte usor de incadrat in stilul oricarui spatiu, fiind potrivite atat pentru un mediu rural, cat si pentru unul urban.

Ba mai mult, acest tip de garduri din pabouri bordurate pot fi personalizat din punct de vedere al culorii. Cel mai des se folosesc panouri bordurate verzi.

Constructie gard panouri metalice

Gardurile din panouri bordurate se instaleaza relativ repede. Stalpii se pot monta in pahare din beton, minim 50 cm adancime sau prin batere. Baterea stalpilor se face cu utilaj de batut stalpi, minim 80 cm. Distanta intre stalpi poate varia intre 2 si 2,5 metri. Distanta este decisa in functie de inaltimea gardului si de grosimea firului din care este confectionat.

Constructie gard ieftin

Necesar contructie gard:

Scule si unelte necesare:

La ce distanta de gard se poate construi

Distanta minima intre 2 proprietati este conform prevederilor din Codul Civil,  art.612, de 60 cm fata de linia de hotar. Orice derogare de la aceasta distanta minima se poate realiza prin acordul comun al partilor implicate, in prezenta unui notar, sau in cazul in care in legea sau regulamentul de urbanism nu prevede altfel. Stalpii necesari pentru gard trebuie sa fie la o distanta de 2,5 metri sau mai putin.

Cum se face un gard din panouri bordurate

✔ Planificarea unei schite a curtii. Se stabileste astfel locul de amplasare al casei sau a altor anexe din proiect. In functie de plan, se contureaza traseul gardului cu o sfoara pentru zidarie marcandu-se pozitia portii.

✔ Masurand si analizand aceste aspecte, se verifica apoi daca terenul pe care urmeaza sa fie asezat gardul este inclinat. Cea mai usoara metoda este folosirea unui furtun de nivel.

Utilizare furtun de nivel

Se umple furtunul cu apa si se plaseaza , de la inceputul pana la capatul unei distante si se curbeaza in sus capetele. Nivelul apei este mereu la aceeasi inaltime la ambele capete. Marcati aceasta inaltime la ambele capete.
Pornind de la aceste marcaje se masoara distantele pana la sol si imediat se observa daca solul este inclinat si daca trebuie ajustat gardul in functie de teren.

✔ Se sapa apoi santul pentru fundatie. Se recomanda saparea acestuia la 40 cm x 20 cm. Adancimea va fi de 80 cm. Aceasta este adancimea de inghet obisnuita.

✔ Barele de beton se leaga cu etrieri si se pregateste locul in care se va pune cofrajul pentru fundatie. Se introduc stalpii in locurile marcate si apoi se toarna betonul.  Lucrul acesta se poate face manual sau mecanizat cu ajutorul betoniere.

✔ Dupa ce betonul este intarit, se scot cofrajele. Se continua apoi din interior cu primul element de gard. Imbinati panourile metalice duble cu stalpii gardului.  Pentru imbinarea la colt, lasati panourile sa se suprapuna.

Sistem Prindere
Sistem Prindere Plasa

✔ Insurubati sistemul de fixare ales de stalp, astfel incat panoul pentru gard sa fie bine fixat intre acestea. Montati acum panoul metalic dublu alaturat si insurubati-l usor cu distantierul si contraplaca. Dupa ce este aliniat se strang suruburile cu cheia si se poate trece apoi la urmatorul panou.

✔ Dupa montarea tuturor panourilor, se pun capace pentru stalpi.

Capace stalpi gard

Caciuli Stalpi

Dupa ce ai finalizat imprejmuirea casei cu gard, urmatorul pas va fi cel in care va trebui sa alegi capace de stalp. Acestea sunt cunoscute sub diverse denumiri: palarii stalpi gard, caciuli stalpi beton sau simplu capace stalp. Cu putina imaginatie si cu produse potrivita reusesti sa transformi curtea intr-un spatiu relaxant.

In functie de forma stalpilor, se pot alege capace teava rotunda sau capace teava rectangulara. Capacele pentru stalpii de gard realizate din PVC sunt foarte rezistente in timp, au un aspect elegant si placut, protezeaza stalpul de posibilele infiltratiile de apa care pot aparea pe teava in timpul sezonului ploios si se potrivesc perfect pentru stalpii de diverse dimensiuni.

Talpa stalp metalic

Cum faci un gard daca are deja fundatie

Talpi Sudabile pentru Stalpi

Daca fundatia gardului este facuta inainte de a introduce stalpii, fixarea panourilor bordurate se face astfel:

  1. se aleg talpi de gard. Cu ajutorul unei bormasini se gaureste betonul in care vrei sa introduci stalpul conform orificiilor de pe talpa.
  2. se introduc stalpii conform masuratorilor anterioare
  3. se prind stalpii de talpa cu ajutorul unor conexpanduri
  4. se monteaza apoi panourile de gard

Stalpii de gard cu placuta de prindere se fixeaza cu conexpanduri pe beton. Acest lucru ii face usor de montat si de demontat, reducand astfel considerabil timpul de executie al gardului.

Sisteme prindere plasa gard

Indiferent daca sunt din plastic, metal sau metal-plastic, elementele de fixare permit asamblarea rapid si usoara si / sau demontarea panourilor. Elementele de fixare au fost proiectate pentru a se potrivi ansamblurilor de finisaj si exterior si a face fata cu brio tuturor conditiilor meteorologice.

Bride prindere gard bordurat

De obicei, o brida prindere gard este alcatuita din:

  • bara filetata cu filet pe capete
  • 1 piesa de blocare
  • 2 piulite
Bride de Prindere

Pentru montare, se desfac piulitele, se scoate partea metalica de deblocare si se aseaza brida cu partea filetata in spate. Se prind cele doua panouri vecine alaturate.

Se monteaza piesa de blocare pe spatele stalpului dupa care manual se prind cele 2 piulite. Inaintea de strangerea piulitelor se mai pot regla panourile stanga-dreapta in caz ca alinierea nu este exacta. Dupa potrivirea panourilor cu cheia se fixeaza strans piulitele.

Clema fixare panou gard

Sistemul este format din:

  • clema rotunda
  • brida
  • 2 piulite cu baza lata
Cleme Prindere Tip U
Cleme Prindere Tip U

Clema fixare panou gard este o optiune foarte apreciata de clienti deoarece este mult mai rezistenta in timp fata decat varianta in care se alege sudarea panourilor de teava. De asemenea, clema de fixare rapida este foarte usor de montat si poate fi utilizata de orice persoana cu sau fara experienta anterioara in montarea de panouri bordurate.

Aceste cleme zincate fixare panouri de gard au avantajul de a fi sigure si rezistente impotriva efractiei, deoarece nu pot fi desfacute dupa ce au fost montate.

Suruburi fixare panouri gard

Sistemul de fixare este alcatuit din:

  • surub cap t care are un patrat sub cap pentru a nu se invarti in saiba
  • saiba patrata cu margine indoita care prinde 2 spirede panouri si le blocheaza pe stalp
  • o piulita cu striatii care previne desurubarea saibei in timp din cauza vibratiilor
Surub Prindere Gard
Surub Prindere Gard

Pentru prinderea panourilor bordurate cu aceste aceste suruburi cap t , se introduce saiba cu decupaj patrat in partea patrata a tijei. Se baga apoi suruburi in gaura strapunsa a stalpului. Pe spate se pune piulita si saiba. Inainte de a strange cu cheia se mai poate face un mic reglaj pe inaltime si latime a panoului. Sistemul de prindere permite 1 reglaj de aproximativ 1 cm stanga-dreapta. Dupa pozitionarea corecta, suruburile se strang ferm cu cheia.

Un surub de tip T este, asa cum ii spune si numele, este un surub in forma literei T. Surubul de fixare are de o parte si de alta a capului T cate un carlig in care se blocheaza panourile dupa prindere. Aceste suruburi sunt asemanatoare cu suruburile fixare panouri sandwich, care pot prinde panouri bordurate de tip sandwich.

Daca vrei sa ingradesti un teren si optezi pentru gardul din panouri bordurate, pe Trada Marketplace gasesti tot ce ai nevoie.  Iti punem la dispozitie o gama variata de sisteme de prindere panouri de gard, rezistente la coroziune: cleme gard zincat, bride prindere, suruburi cu cap t, talpi de stalpi, capace de stalpi la preturi foarte bune!

Cumpara acum sau salveaza produsele preferate la favorite, pentru a afla primul reducerile!✅


Comentarii (0)

Comentariul tau a fost trimis si va fi vizibil dupa aprobarea de catre un moderator.