- Vase de gatit
- Oale inox
- Set oale inox
- Oale inox Grunberg
- Curatare oala inox
- Oale de inox
- Oala de inox
- Oale inox de calitate
Vase de gatit
Progresele in domeniul ustensilelor de gatit au facut in mod constant disponibile o multime de vase noi pentru gatit. Unele dintre acestea ofera imbunatatiri atat la interior cat si la exterior prin stratul antiaderent, suprafetele colorate termic sau compatibilitatea cu masina de spalat vase.
Cu toate acestea, exista multe preocupari cu privire la siguranta mai multor componente introduse in aceste oale si tigai in timpul fabricarii. Este clar ca, desi modelele mai vechi sunt considerate cele mai sanatoase oale de gatit si au avantajele lor, nu toate sunt rezistente la rugina si coroziune. Unele contin substante chimice daunatoare, cum ar fi plumbul, care va compromite calitatea si sanatatea alimentelor. De asemenea, majoritatea nu poseda niciuna dintre caracteristicile ergonomice de care nu te mai poti lipsi.
Oale inox
Otelul inoxidabil este un aliaj de fier la care se adauga crom. In domeniul culinar, adaosul este in general de 18%. De ce aceasta proportie? Pur si simplu pentru ca ofera otelului o rezistenta foarte mare la coroziune, acest crom (numit si oxid de crom) fiind cel care permite otelului inoxidabil sa devina inox.
Nichelul este, de asemenea, adaugat pentru a conferi ductilitate otelului, adica flexibilitate si, prin urmare, rezistenta. Toate aceste parti componente nu reactioneaza in niciun fel la alimente, chiar si la niveluri ridicate de caldura. Astfel, este sigur sa crezi ca otelul alimentar; marcat cu 18/10 si 18/8 sunt 100% sigure de utilizat si pot fi considerate vase de gatit sanatos.
Oale inox profesionale
Pentru ca gatitul sa fie o activitate placuta este necesar sa ai la indemana ustensile si vase de gatit de calitate superioara. Calitatea acestora se va reflecta in mare masura in starea preparatelor tale, dar si in timpul petrecut in bucatarie, de aceea este important sa alegi cu atentie oalele pe care le vei folosi.
Vasele de inox prezinta de obicei materiale mult mai sigure decat alternativele de calitate scazuta. Otelul inoxidabil ofera o suprafata de gatit care va rezista la caldura, nu va reactiona cu alimente, fulgi sau alte substante chimice daunatoare in alimente.
Oale de inox aleg atat bucatarii amatori, cat si pentru bucatarii profesionisti datorita durabilitatii lor. Materialul isi pastreaza aspectul intact ani la rand, are o rezistenta deosebita la caldura si nu rugineste.
Set oale inox
Set oale inox de calitate
Fiecare bucatar trebuie sa investeasca intr-un set oale inox de calitate cel putin o data in viata. Un astfel de set contine mai multe oale de dimensiuni diferite. Otelul inoxidabil este versatil, usor de intretinut, prietenos cu bugetul.
Fiind un material foarte rezistent si deosebit de practic in bucatarie, inoxul este este o alegere excelenta pentru oalele utilizate frecvent in bucatarie. Echipat de regula cu principalele dimensiuni de care ai nevoie, cel mai bun set de oale de inox este investitie importanta pentru bucataria ta.
Set oale inox ieftine
Seturile de vase din otel inoxidabil nu numai ca au diferite dimensiuni, dar pot varia si la pret. Costul unui set incepe de la 100 de lei, dar poate depasi 1000 de lei. Desi este important sa investiti intr-un set de calitate, nu trebuie sa aruncati o avere pe unul.
Inainte de a achizitiona oalele, ganditi-va la numarul pieselor de care aveti nevoie. Dar daca credeti ca va puteti multumi cateva oale de baza, puteti economisi o multime de bani optand pentru un set mic, cu cateva piese care pot fi folosite pentru o varietate de sarcini de bucatarie.
Oale inox Grunberg
Set oale inox Grunberg
Seturile de oale din inox Grunberg sunt fabricate din otel inoxidabil, fiind foarte rezistente la temperaturi mari. Au manere confortabile manere confortabile din inox pentru o manevrare mai usoara si pot fi spalate in masina de spalat vase.
Fiecare oala este prevazuta cu un capac din sticla termorezistenta cu orificiu pentru abur. Fie ca are 4, 6, 8, sau 12 piese, oalele sunt fabricate din otel inoxidabil de inalta calitate, rezistente la uzura indelungata.
Alimentele preparate in oalele Grunberg isi pastreaza aportul de vitamine, iar mancarea este mult mai gustoasa datorita bazei incapsulate ce mentine temperatura constanta pentru o perioada indelungata de timp.
Curatare oala inox
In timp ce otelul inoxidabil ramane unul dintre cele mai bune materiale utilizate la fabricarea oalelor de gatit sanatoase pentru durabilitate si aspect estetic, spre deosebire de tigaile antiaderente, poate fi dificil de curatat daca nu este ingrijit corespunzator.
Cu ce se curata oala de inox arsa
Este important sa stabilesti o rutina de curatare pentru vasele de gatit din otel inoxidabil. Inainte de a curata oalele de inox, asigurati-va ca s-au racit complet. Daca introduceti cratitele incinse in apa rece, acestea se pot deforma.
Nici capacele de sticla nu trebuie puse incinse pe suprafete foarte reci. Schimbarea brusca de temperatura poate provoca spargerea acestora.
Pentru indepartarea petelor rezistente, insistati asupra acelei suprafete utilizand un burete si un produs de curatare neabraziv. Oalele se pot spala si in masina de spalat vase, totusi pot ramane pete de apa daca vor fi uscate la o temperatura mare. Se recomanda scoaterea din masina inainte de a incepe procesul de uscare. Pentru a nu ramane urme, este bine sa fie uscate prin tamponare cu un prosop de bucatarie .
Oale de inox
Cele mai bune oale de inox
Pentru a determina ce set de oale este cel mai potrivit pentru tine si bucataria ta trebuie sa tii cont de urmatoarele aspecte importante:
✔ greutatea oalelor
Cu cat oala sau tigaia este mai grea, cu atat va fi mai rezistenta. Cel mai greu otel inoxidabil este 18/10, ceea ce inseamna ca este fabricat cu 18% crom si 10% nichel. Ambele protejeaza otelul de rugina si ii ofera stralucire.
✔ conductibilitatea caldurii
Otelul inoxidabil este un conductor slab al caldurii. Pentru a obtine durabilitate baza oalelor se realizeaza din aluminiu sau cupru. Aceste doua metale pot distribui caldura de 5 sau chiar 9 ori mai bine decat inoxul.
✔ compatibilitatea cu sursa de caldura
In cele mai multe cazuri, producatorii mentioneaza clar toate optiunile de compatibilitate. De regula, aceste oale de inox pot fi folosite cu succes pe un aragaz ce functioneaza cu flacara deschisa, pe plita electrica si pe plita cu inductie.
✔ reactivitatea metalelor
Inoxul nu reactioneaza deloc cu substantele din alimente. Poti gati orice preparat fara ca gustul acestuia sa fie influentat de vreo reactie chimica.
✔ versatilitatea pieselor
Este important sa luati in considerare nivelul de necesitate atunci cand alegeti un set de vase. Un set complet, cu piese variate de aceeasi forma dar de dimensiuni diferite iti va permite sa prepari simultan mai multe feluri de mancare.
Oala de inox
Oala inox cu capac
Cel mai folosit vas de gatit este cu siguranta oala de inox. Fie ca are 4, 6 sau 8 litri, oala este compatibila cu toate tipurile de incalzire, inclusiv inductie. Sigura, rezistenta, nu modifica gustul alimentelor. Are o baza incapsulata pentru a asigura o distributie rapida si uniforma a caldurii pentru o gatire mai rapida.
Are un capac termorezistent, cu orificiu pentru eliminarea aburului. Acest capac din sticla securizat, cu ventilatie va ajuta sa monitorizati procesul de gatire. Este prevazut cu un maner ergonomic care ramane rece.
Forma oalei va permite sa sa gatiti supe, spaghete si multe alte mancaruri in cantitati considerabile.Este foarte usor de intretinut, se poate spala si la masina de spalat vase.
Oale sub presiune
Oala sub presiune
Oala sub presiune din inox, incalzeste si fierbe in timp record alimente care in mod normal necesita fierbere indelungata. Oala are baza tripla, incapsulata si este dotata, de obicei cu 2 supape de siguranta.
Alimentele gatite in acest tip de oale isi pastreaza vitaminele si mineralele, iar mancarea preparata este gustoasa si sanatoasa. Se poate folosi pe orice tip de sursa de caldura, inclusiv pe plita cu inductie.
Atunci cand folosesti oala sub presiune, reduci atat timpul de gatit cat si consumul de energie, deoarece pierderile de caldura sunt minime si coacerea se face la foc mic.
Reguli pentru folosirea corecta a oalei sub presiune:
✔ evitati sa umpleti prea mult oala, pentru ca alimentele sa nu astupe valva de siguranta;
✔ incercati sa nu depasiti 2/3 din capacitatea totala a oalei,
✔ deschideti capacul oalei numai cand suieratul a disparut, aratand ca presiunea din interior e egala cu aceea din exterior.
Pentru a rezista timp indelungat, dupa fiecare folosire, se spala foarte bine in special in zona garniturii. Se poate spala in masina de spalat vase, insa se evita folosirea materialelor abrazive sau a celor care contin clor.
Oale inox de calitate
Set oale inox pret
Pe Trada Marketplace gasesti o gama larga de oale din inox, de diferite volume, in care sa pregatiti cele mai delicioase mancaruri pentru membrii familiei. Brandul Grunberg este prezent pe piata din Romania de peste 20 de ani si a reusit sa se impuna datorita calitatii inalte, a fezabilitatii si usurintei in utilizare. Au rezistenta si design modern, adaptate nevoilor in schimbare ale clientilor.
Calitatea oalelor Grunberg este una superioara datorita proprietatilor intrinseci, iar pretul este unul mai mult decat acceptabil. Daca luati in calcul design-ul, capacitatile, materialele folosite veti vedea ca la noi gasiti cele mai ieftine oale inox de calitate.
Materialele din acest portal sunt protejate de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face cu citarea sursei și cu link catre pagina respectiva.