Scurta descriere
Lichior Digestiv Jagermeister, 35% Alcool, 0.7 l Jagermeister este un lichior maro inchis, realizat din 56 de ierburi diferite (anason, lemn dulce, boabe de ienupar, ghimbir sunt unele dintre ele), cu 35% alcool. Este una dintre bauturile preferate ale germanilor si este comercializata pe scara larga in afara tarii. De obicei, se bea numai in pahare scurte si, atunci cand este combinat cu bere sau un energizant, este cunoscut sub numele de Jagerbomb. Reteta lichiorului Jagermeister – secreta si bine inradacinata – este formata din 56 de ierburi, fructe si condimente: lemn dulce, portocala, sofran, nucsoara, menta, anason, boia si alte 49 de elemente, dintre care patru sunt secrete si cunoscute doar de trei persoane din lume. La prepararea lichiorului Jagermeister, ingredientele solide sunt macinate si amestecate cu apa timp de cinci saptamani. Apoi, extractul obtinut este combinat cu zahar si alcool si imbatranit timp de un an in butoaie de stejar, dupa care este verificat, filtrat, testat si ambalat in cele din urma in clasica sa sticla verde. Rezultatul este un lichior captivant, robust si intens (cu 35% alcool), care pentru multi are un postgust medicinal interesant: un fel de amestec dulce de lemn dulce, malt si sirop. Aceasta aroma speciala a triumfat de la lansarea sa comerciala in 1935 , cand Curt Mast a inceput sa o produca in orasul Wolfenbüttel si a inceput sa fie exportat in 1974, adunand treptat o multime de adepti internationali.