Ceaiul de coada soricelului este recomandat pentru sustinerea functiei digestive, hepatice si pentru reducerea riscului de sangerare. Favorizeaza procesul de regenerare al pielii. Reduce disconfortul care apare la nivelul venelor hemoroidale si al mucoasei anale. Actiuni: Intern: tonic digestiv, stomahic, antiinflamator, calmant, antispastic, hemostatic, bactericid, antipruriginos, cicatrizant, emenagog, imunomodulator. Mod de utilizare: se administreaza intern si extern. Intern: Pulberea cu administrare sublinguala– planta se macina fin cu o rasnita electrica. Se ia o lingurita rasa de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se tine sub limba timp de 10-15 minute, dupa care se inghite cu apa. Infuzia – se prepara dintr-o lingura cu planta adaugata la 250 ml de apa clocotita, se mentine timp de 15 minute la temperatura camerei, apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol. Se administreaza 2-3 cani cu infuzie pe zi, cu 30 de minute inainte de mese. Extern: Pentru favorizarea regenerarii pielii si reducerea riscului de sangerare se fac badijonari sau spalaturi locale cu maceratul sau cu infuzia de planta.