Descoperirea potentialului acestei podgorii, a unui terroir unic in calitatea sa care consacra istoria si traditiile din zona Valpolicella, s-a transformat apoi intr-un vin care, cu respectul sau pentru natura si armonia perfecta cu ritmul anotimpurilor, reprezinta inceputul unei renasteri pentru Amarone. Ceea ce incepuse ca un experiment si o provocare, De Buris s-a dovedit a fi un real succes. Recoltarea debuteaza cu selectia manuala a celor mai fine buchete, incepand cu data de 10 septembrie. Acestea sunt plasate in lazi de cate 7 kg fiecare si ulterior asezate unul cate unul pe covorasele de bambus pentru uscare. Strugurii sunt lasati la uscat timp de 110 zile, intr-o incapere speciala in care sistemul de ventilatie mentine un flux constant de aer si un nivel scazut de umiditate. Dupa o alta selectie ce are loc la sfarsitul fazei de uscare, strugurii sunt presati in ianuarie, dupa care trec printr-o criomacerare de scurta durata de aproximativ 10 zile. Apoi are loc o fermentare lenta timp de 30 zile in cuve de stejar, folosind exclusiv drojdii autohtone. Fermentatia malolactica are loc in primul an de imbatranire in butoaiele de stejar slavon. Vinul isi continua apoi maturarea timp de 5 ani, unde sufera si imbatranirea in sticla. De Buris afiseaza o culoare rosie rubin intensa, stralucitoare. Prezinta un parfum fin si arome tipice de cirese dulci acrisoare care evolueaza in condimente si cacao. La gust isi dezlantuie toata personalitatea: ofera fructe vibrante, delicate si catifelate.