Filozofia Velenosi este o arta capabila sa te faca sa visezi. Aceasta este o declaratie in care crama Velenosi crede cu fermitate. Aceasta filozofie, deriva din traditie si tehnici stravechi, interpretate intr-un mod flexibil si cu imaginatie, pentru a produce cel mai aromat vin . „Am invatat multe de la vin, insusi managementul nostru, intreaga companie se inspira din valorile sale pozitive: integritate, sinceritate si o pasiune autentica pentru munca” declara reprezentanti companiei. RECOLTA: Struguri culesi manual la mijlocul lunii octombrie si pusi in cutii mici. VINIFICARE: Dupa recoltare, strugurii sunt transportati in rezervoare de fermentare din otel inoxidabil de 100 hl. Timpul de macerare poate dura pana la patru saptamani pentru a se obtine cel mai bun rezultat al produsului final. La sfarsitul fermentatiei, vinul este pus in baricuri noi, unde se matureaza 12-16 luni . Secretele acestui vin, de Marianna Velenosi „este un vin de culoare rubinie, cu nuante de granat rosu. Intens si complex. Arome clare de fructe rosii si tutun, scortisoara si lemn dulce, la final. Descoperim si in gust, arome fructate de coacaze rosii, cirese si cirese Moresco , precum si scortisoara si nucsoara. Are o structura buna, complexa si armonioasa. '