In prezent, sampania Piper-Heidsieck este produsa cu aceeasi traditie dintr-un cupaj de 50 - 55% Pinot Noir, 30 - 35% Pinot Meunier, 15 - 20% Chardonay si 10-20% vinuri de rezerva. Cupajul etalon al Casei Piper-Heidsieck are un profil echilibrat si vibrant, non-vintage, dar bogat in referintele aromatice oferite de blend-ul celor 100 de vinuri alese din culturi diferite ale regiunii Champagne. ASPECT: Galben deschis, stralucitoare, eleganta, cu perlaj fin si persistent. MIROS: Efervescenta delicata este acompaniata de note de migdale si alune de padure proaspete. Vigoarea si subtilitatea ies din nou in evidenta prin aromele de pere si mere proaspete, insotite de delicatetea notelor citrice. GUST: Textura sa acidulata se linisteste doar cat sa deschida calea aromelor de pomelo, struguri albi si fructe zemoase. ASOCIERE CULINARA: O alegere generoasa cu multe delicii culinare. Aromele fructate si efervescenta sampaniei se potrivesc cu branzeturi fine sau deserturi cu fructe neinsiropate. Cupajul clasic brut este excelent si alaturi de antreu si fel principal cu aproape orice tip de carne rosie, peste sau fructe de mare. Temperatura de servire: 4 – 6 grade Celsius.