Scurta descriere
Oricare connaisseur de Armagnac va fi impresionat de Armagnac Gaston Legrand 1986 pentru complexitatea aromelor de piper negru si ciocolata neagra, completate cu note de fum, lemn ars si condimente asiatice.
Armagnacul poate fi asociat culinar cu somon afumat, carnati gourmet, foie gras, preparate flambate din carne si vanat sau cu branzeturi cu mucegai . La desert, e companionul ideal pentru fructe de padure sau alte fructe – prune uscate, cirese, zmeura, portocale si, bineinteles, e minunat cu o cafea sau un trabuc bun.
Temperatura de servire: 20º- 25ºC.
Armagnac este omologul francez pentru Cognac si provine din vestita regiune a Gasconiei. La realizarea lui se folosesc soiurile de struguri albi Ugni Blanc, Folle Blanche si Colombard. Armagnacul este produs in doar 3 locuri din Franta, cel mai rafinat fiind considerat cel din regiunea Bas-Armagnac.
Spre deosebire de Cognac, aceasta licoare este produsa in cantitati semnificativ mai mici si este doar o singura data distilat, in alambicuri traditionale pe cand Cognacul este dublu distilat. In esenta, Armagnac este un brandy, adica un distilat invechit din vin, cu mentiunea ca este cel mai vechi din lume, originile sale datand inca din anul 1310. Abatele si filosoful francez Vital du Four chiar mentiona ca aceasta bautura detine nu mai putin de 40 de virtuti, evident consumata cu moderatie.
Review-uri (0) +
Comand cantitati mai mari, vreau sa fiu contactat pentru oferta speciala
Doresc informatii suplimentare despre programele de finantare
Echipa noastra e pregatita sa iti ofere cele mai bune recomandari.
Informatii despre disponibilitatea produsulului