Care sunt beneficiile utilizarii unor cartuse imprimanta HP originale?

 

Cartuse imprimanta HP originale
Cartuse imprimanta HP

In anul 2005 Hewlett Packard  a fost recunoscut drept lider mondial in furnizarea dispozitivelor de imprimare si imagistica pentru imprimante, cartuse imprimanta HP si aparate de scanare.

HP este o companie specializata in producerea de laptopuri, PC-uri, consumabile, servere, imprimante.  cartuse imprimante.

 

Produsele furnizate s-au adresat atat persoanelor fizice cat si firmelor.

Dispozitivele de imprimare originale HP utilizeaza cartuse imprimanta HP cu aproximativ 10 tipuri diferite de cerneala, cum ar fi: Yellow, Red, Blue, Magenta, Light Magenta, Light Cyan, Grey, Light Grey, Photo Black, Matte Black si intensificator de luciu.

Testare cartuse imprimanta HP

Cartuse toner hp
Cartuse toner HP

Laboratorul autorizat SpencerLab Digital Color a efectuat un test in care a testat fiabilitatea cartuselor HP LaserJet toner si a cartuselor fabricate de alte 6 branduri.

Testul a fost facut pe cartuse hp CE400A/X Black, CE401A Cyan, CE402A Yellow si CE403A Magenta cartuse compatibile pentru imprimanta HP LaserJet Enterprise 500 M551n. Celelalte sase branduri de cartuse pe care au fost efectuate testele sunt: ActiveJet, Armor, Cactus, Freecolor (Clover), Pelikan si Xerox.

Testul a avut ca scop sa compare fiabilitatea, calitatea imprimarii, consistenta si calitatea culorilor de cartuse imprimanta pe intreaga durata de viata a cartuselor testate pentru fiecare brand in parte.

Factori determinanti de Fiabilitate:

  • Defect de fabricatie sau Dead-on-Arrivals DOA
  • Expirare prematura sau Early End-of-Life EEOL
Imprimanta multifunctionala HP inkjet
Imprimanta multifunctionala HP

Acesti factori au fost evaluati pentru a determina numarul total de probleme ale cartuselor de imprimanta pentru fiecare brand.

Simultan, pentru fiecare brand in parte, au fost urmarite si interventiile utilizatorului care ar fi putut avea loc din cauza calitatii de imprimare slaba.

Au fost colectate de la fiecare tip de cartus imprimanta diagramele de testare a culorilor si esantioanele de imprimare, la intervale regulate, pe toata durata de viata a fiecarui set de cartuse imprimanta.

Selectarea esantioanelor de imprimare a fost facuta folosind o scala de acceptare a calitatii generata de un studiu de cercetare psihometrica.

Exista 4 nivele de calitate a imprimarii, iar acestea sunt enumerate mai jos:

  1. External Use (pentru toate tipurile de utilizari)
  2. Individual Use (utilizare individuala)
  3. Internal Use (distribuire in interiorul companiei)
  4. Unusable (inutilizabil)

Masurarea diagramei de culori a fost efectuata pentru a determina fidelitatea Culorii de imprimare si consitenta acesteia.

Toner imprimanta  HP – rezultate cheie

Cartus imprimanta hp
Cartus imprimanta HP

Consumabilele de tip cartuse HP originale testate nu au intampinat nici un fel de problema.  In schimb, 14% dintre cartuse imprimanta non-HP care au fost supuse testarii au avut defecte din fabricatie (DOA) ori s-au confruntat cu expirare prematura (EEOL).

Comparativ cu celelalte game de cartuse testate, cartusele HP nu au avut nevoie de interventia utilizatorului. Nu au avut nici probleme in ceea ce priveste calitatea de imprimare.

Totusi, 78% dintre alte cartuse imprimanta  compatibile non-HP au necesitat una sau mai multe interventii din cauza calitatii scazute de imprimare.

Cartuse non-HP au imprimat cu o slaba fidelitate a culorii pe durata de viata a cartuselor, comparativ cu nuantele originale de cartuse HP.

Calitatea imprimarii pentru externe (External Use) pentru cartuse imprimanta originale HP a avut un procent de 99%. Astfel, a depasit calitatea tuturor cartuselor non-hp, unde doar 49% din produsele testate au fost functionale pentru utilizarea externa.

Fiabilitatea unui toner imprimanta

Fiabilitatea unui toner HP a fost mult mai buna decat cea a celorlalte branduri testate. Niciunul dintre cartuse imprimanta hp nu au intampinat probleme. Nu au avut nici calitate slaba de imprimare si nici nevoie de interventia utilizatorului.

Cartusele non-HP au avut probleme de fiabilitate inainte, in timpul si dupa instalare. Dintr-un total de 130 de seturi de cartuse non-HP 14% au avut probleme. 14 din 18 cartuse non-HP testate (78%) au avut nevoia de una sau mai multe inerventii ale utilizatorilor.

Probleme ale cartuselor si Calitatea imprimarii

 

Brand cartus imprimanta

Probleme cartuse imprimanta

Probleme imprimare

Dead on Arrival (Defect de fabricatie)

Early
End-of-Life
(Expirare prematura)

Total

Interventii

HP

0%

0%

0%

0%

Non-HP

10%

4%

14%

78%

Calitatea imprimarii

Cartusele HP au produs un procent de 99.0% de pagini imprimate clasificate ca fiind bune si pentru utilizare externa.

Celelalte branduri non-HP au produs un procent de 48.5% de pagini care erau bune pentru utilizarea externa.

Fidelitatea si consistenta culorilor cartuselor

In momentul testarii, cartusele non-hp au avut o medie de 7.1 delta E pentru sase tipuri de culori de cartuse imprimanta: rosu, albastru, verde, cyan, magenta si galben.

Cea mai mare diferenta fata de media culorilor cartuselor HP s-a constatat in cazul cernelii verzi, unde media a fost de 9.85 delta E.

Cartuse imprimanta HP originale

Cartuse imprimanta
Cartuse imprimanta HP originale

Producatorul HP recomanda ca imprimantele sa fie utilizate impreuna cu cartusele originale HP, pentru ca rezultatul tiparirii sa fie unul fidel si scontat.

Doar in momentul in care este folosita cerneala imprimanta HP,  producatorii acestui brand pot oferi garantii extinse deispozitivelor.

Un cartus HP original imprima in culori intense si luminoase.

itDepot iti ofera o gama variata de produse HP, printre care peste 400 de cartuse originale care contin tus imprimanta HP.

Daca nu stii ce sa alegi, ce se potriveste cel mai bine pentru imprimanta ta, consultantii itDepot te vor indruma catre produsele care iti sunt necesare si utile.


Comentarii (0)

Comentariul tau a fost trimis si va fi vizibil dupa aprobarea de catre un moderator.