Cele mai bune truse de scule profesionale

Trusa de scule profesionala

Trusa scule

Trusa de scule
Trusa de scule

O trusa de scule este un set complet si complex, adecvat pentru lucrari efectuate in si langa casa, la masina sau in garaj.

Uneltele au reprezentat de-a lungul timpului o investitie importanta pentru meseriasii sau profesionistii din diverse domenii, care isi desfasurau activitatile cu ajutorul lor.

Pentru a fi mentinute intr-o buna stare, acestea trebuie sa fie depozitate in mod corect si, de regula, intr-un singur loc, pentru a putea fi mereu la indemana. Achizitionarea unei truse de scule este un bun pas in directia corecta a organizarii instrumentelor.

Trusa scule profesionala

Pastrarea in buna stare a uneltelor cu care iti desfasori munca este o conditie esentiala a mentinerii lor functionale pentru perioade lungi de timp. Pentru cele mai bune variante de depozitare, este esential sa stii sa alegi trusa de scule ideala. Totusi, tipul acesteia depinde foarte mult de varietatea obiectelor pe care le contine, de scopul la care sunt folosite si de numarul acestora. 

Iata cateva variante pe care ar trebui sa le iei in considerare, in functie de inventarul de unelte si de tipul activitatii pe care o prestezi:

Truse scule profesionale de mana 

Trusa Unelte de Mana
Trusa Unelte de Mana

Sunt cele mai comune tipuri pe care le poti intalni. Pot fi realizate din plastic de o duritate mai mare, din metal sau din panza groasa. Sunt foarte practice si pot fi purtate oriunde ai nevoie cu usurinta. 

Ele sunt mai potrivite pentru depozitarea si transportul uneltelor de mici dimensiuni cum ar fi chei, ciocane sau surubelnite, clesti si alte obiecte din aceasta categorie. Desigur, dezavantajul acestor modele este spatiul limitat de depozitare, de aceea pot fi mai potrivite pentru acasa, ca truse de scule de tip hobby, sau pentru interventii mai simple. 

Trusa scule electrician

Trusa de scule electrician
Trusa de scule electrician

Daca esti un profesionist in constructii sau reparatii mecanice, ori instalator sau electrician, cu siguranta ai nevoie sa ai la indemana unelte de dimensiuni diferite si de o diversitate mai mare, astfel ca o trusele profesionale de scule montate pe o auto-utilitara sau chiar in autoturismul cu care te deplasezi sunt o idee buna de lucru. 

Acestea sunt confectionate de regula din metal si sunt fixate sau ancorate de platforma autovehiculului, fiind prevazute cu un mecanism de inchidere pentru siguranta in timpul transportului. 

Aici se pot depozita unelte si scule mai mari, precum cele de spart beton, polizoare, rotopercutoare, precum si o gama larga de asamblari filetate necesare cu aplicatii in constructii, instalatii, mecanica si montaj si reparatii electrice. 

O trusa de electrician contine de regula surubelnite drepte de masuri diferite, creioane de tensiune, multimetru digital, patent universal, patent ascutit, cleste tip tvick, cleste curbat, cleste serizat si pentru decablaj, cutit pentru dezizolare, banda izolatoare, papuci si pini terminali, chei reglabile, tub contractil, ciocan, lanterna frontala si centura pentru scule.

Trusa de scule electronist

Trusele de scule pentru electronisti sau reparatii IT au dimensiuni mai reduse si pot gazdui o varietate de unelte de mecanica fina, cum sunt: clesti, pensete, surubelnite de mici dimensiuni, aparate de masura electronice, etc. 

Trusa Scule Tehnician IT
Trusa scule Electronist

Trusa pentru scule

Este indicat sa analizezi atat materialele din care sunt facute uneltele, cat si pe cele ce intra in componenta cutiei de stocare. Componentele trebuie sa fie realizate din otel si sa aiba manerele izolate cu materiale anti-alunecare, oferind deopotriva protectie la electricitate si evitand scaparea din mana.  Carcasa propriu-zisa a trusei poate fi facuta din plastic solid, aluminiu, otel sau chiar lemn.

Dupa materialul din care sunt confectionate, trusele de scule profesionale pot avea unele avantaje particulare:

Truse scule din metal

Sunt cele mai rezistente in timp, oferind protectie suplimentara uneltelor din interior. Acestea pot fi folosite in medii de lucru mai dure, fiind usor de curatat si intretinut. Cele mai robuste sunt trusele de camion, unde este obligatorie o structura solida si rezistenta la impact si vibratii. Dezavantajul lor principal este greutatea suplimentara atunci cand trebuie carate manual. 

Truse de scule din plastic

Au avantajul unei greutati reduse, dar si si posibilitatea unei compartimentari mult mai detaliate decat in cazul celor metalice. Plasticul este o alegere buna pentru trusele tip hobby. Sunt mult mai versatile. reusind sa gazduiasca atat unelte de mari dimensiuni, cat si accesorii marunte, intr-un mod organizat si ergonomic.

Truse de scule profesionala din lemn

Sunt potrivite pentru uneltele dulgherului, protejand eficient daltile si lamele de lovirea de un invelis metalic, care ar putea sa le deterioreze. Aceste truse sunt tot mai rare, insa aduc acea nota vintage. Sunt folosite in domeniul tamplariei sau dulgheriei de catre mesterii nostalgici care tin cu adevarat la unelte si la meseria lor. 

Trusa scule auto

Trusa Scule Auto Profesionala
Trusa Scule Auto

Fie ca esti mecanic de meserie, sau doar sofer cu minimum de cunostinte in domeniul reparatiilor auto, o trusa de scule auto e un produs de care ai cu siguranta nevoie.

Gama este variata in ceea ce priveste trusele auto. Exista mini-truse, modele conventionale si kituri voluminoase, cu peste 100 de piese si accesorii.

Pentru cei care cauta o trusa de scule auto ieftina si buna, ideala este varianta tip servieta. Aceasta este redusa ca dimensiuni, iar portabilitatea este principala caracteristica.

O astfel de trusa este echipata cu piese principale care nu numai ca pot fi foarte util integrate in setul de mentenanta al masinii, dar va ajuta orice gospodar la reparatii de rutina pe lanca casa.

Piesele sunt confectionate din materiale de foarte buna calitate si se pot folosi pentru reparatii obisnuite. Se poate monta si demonta cu acestea. Sunt ordonat depozitate pentru a fi practice si simplu de utilizat.

Trusa scule auto profesionala

Ce trebuie sa contina o trusa de scule auto

In mod clar va arata diferit trusa unui mecanic amator de cea a celui profesionist. In ambele cazuri piesele de baza sunt comune.

Trusa pentru Scule
Trusa pentru Scule

Din kitul minim necesar al unei truse nu trebuie sa lipseasca:

 

chei disponibile in multiple forme, avand principalul rol de a desuruba piulite, suruburi, bujii etc.

surubelnite de dimensiuni diferite

clesti

ciocan

 instrumente de masura (subler, rigla, ruleta)

cutter

fierastrau

Atunci cand pleci la drum lung, ai face bine sa-ti dotezi corespunzator masina cu o trusa scule auto completa. In cazul in care te te confrunti cu o defectiune si nu ai un service pe care sa te poti baza, trusa poate fi salvatoare.

Truse de scule profesionale

Alegerea unei truse de scule tine de specificul domeniului in care lucrezi, dar si de preferintele ergonomice sau de detaliile de constructie ale uneltelor. Pe Trada Marketplace gasesti o gama variata de truse de scule  potrivite atat unui mester amator cat si unui profesionist. 

Avem unele dintre cele mai bune unelte de pe piata. Confirmarea acestui lucru o  reprezinta feedback-ul primit de la utilizatori, semn ca piesele integrate sunt de calitate, mai ales ca sunt oferite la un pret foarte avantajos.


Comentarii (0)

Comentariul tau a fost trimis si va fi vizibil dupa aprobarea de catre un moderator.