Marketplace Romania. Cum vinzi pe Marketplace

Ce este marketplace

Comert electronic
Comert electronic

Un marketplace este o platforma de comert online care faciliteaza realizarea unei vanzari. Altfel spus,  ofera posibilitati variate de vanzare online pentru importatori si distribuitori, dar si o experienta de cumparaturi placuta tuturor utilizatorilor. Acestia din urma gasesc intr-un singur loc, usor,  produse variate.

O platforma marketplace  le ofera colaboratorilor acces la toate instrumentele si know how-ul de care au nevoie pentru a se dezvolta in online. Partenerii utilizeaza o astfel de platforma pentru a gestiona intreaga afacere, de la produse, stocuri, preturi, pana la procesarea comenzilor si a retururilor. Practic, au integrate toate serviciile intr-un singur site, ceea ce le eficientizeaza mult afacerea.

Ce inseamna marketplace

Marketplace inseamna piata online. Platforma este un site de promovare a produselor care implica mai multe parti terte care furnizeaza informatii despre bunuri si servicii.

Platforma online
Platforma online

O platforma de piata este o forma de comert electronic care aduna cumparatorii si vanzatorii potentiali intr-o singura platforma pentru a ajuta la inchiriere, cumparare, schimb sau negociere.

Platformele contin produse si servicii de la o gama larga de furnizori, de aceea  selectia si disponibilitatea produselor este mult mai mare decat cea a magazinelor online specifice vanzatorului.

Tendinta in crestere a pietelor de comert electronic nu poate fi ignorata. Exista atat de multe branduri care folosesc aceste platforme impreuna cu propriile site-uri web de afaceri, asigurandu-se in acest fel  ca nu rateaza nicio posibilitate de a-si maximiza vanzarile si profitul.

Cum vinzi pe marketplace

Marketplace-ul functioneaza ca un canal altenativ de vanzare, iar pentru a avea rezultate, trebuie sa te ocupi atent de administrarea contului magazinului tau. Platforma de comert electronic se poate personaliza si se adapteaza automat la orice fel de device, desktop sau mobil, cu nenumarate functionalitati!

Tu ca vanzator trebuie sa decizi ce produse vei lista in platforma. Trebuie sa pui la dispozitie imagini potrivite si de calitate ale produselor, caracteristici si  descrieri corecte, pentru ca toate acestea au mare impact asupra indexarii in motoarele de cautare.

Vanzari marketplace
Vanzari marketplace

Operatorul marketplace-ului faciliteaza achizitia in numele seller-ului, in timp ce acesta din urma se ocupa de livrare. Responsabilitatile seller-ului raman cele operationale, retururile precum si asigurarea stocurilor.

Cresterea rapida a acestui model de business a creat o atractie gravitationala care, la randul ei, a devenit magnet si pentru multe companii, insa orice marketplace din Romania isi verifica partenerii inainte de a incheia orice fel de parteneriate. Marketplace-urile  vor  asocierea cu selleri neseriosi, pentru ca astfel si-ar putea pierde notorietatea si increderea clientilor.

Marketplace Romania

In contextul in care comertul electronic in Romania a evoluat, iar concurenta se mareste constant, antreprenorii s-au orientat catre noi metode de vanzare. Pe langa crearea unui site-ul propriu, si-au dat seama ca marketplace-urile reprezinta oportunitati de crestere care nu trebuie ignorate.

Listarea produselor intr-un marketplace i-a facut sa descopere numeroase avantaje:

  • public deja format

Platformele au o audienta de calitate de care au putut beneficia imediat. Nu a mai fost nevoie de mari sume alocate  SEO sau PPC pentru a aduce trafic calificat. Traficul de care aveau nevoie era deja pe marketplace.

  • infrastructura IT

Marketplace-urile au la baza un sistem software bine pus la punct care le ofera acces la un canal de vanzari cu design atractiv, navigare simpla si eficienta, versiune Mobile si Web si o viteza de incarcare crescuta.

  • vanzari garantate

Datorita expunerii la un trafic mare de vizitatori, astfel de platforme se numara printre site-urile care ofera comerciantilor cea mai rapida crestere in vanzari online fara investitii suplimentare in marketing.

Cauta in marketplace

Conform Digital Commerce 360, jumatate dintre achizitiile globale se realizeaza prin marketplace-uri. Clientii prefera acest canal  datorita unor beneficii clare:

✔ economisesc timp, deoarece marketplace-urile ofera o gama foarte larga de produse;

✔ gasesc preturi foarte bune pentru ca in platforma pot fi produse similare de la selleri care concureaza unul cu altul;

In functie de produsele pe care platforma le accepta, marketplace-ul poate fi:

Vertical – contine produse din mai multe surse, dar toate de un singur tip.

Orizontal – listeaza produse de mai multe tipuri, dar toate impartasesc o anumita caracteristica;

Global – are produse din categorii variate.

Marketplace-urile ofera si alte avantaje companiilor:

✔ surse rapide de venituri vanzari pentru magazinul propriu;

✔ acces la noi segmente de public;

✔ testarea si lansarea unor noi strategii de marketing cu riscuri mici;

✔ vanzarea de produse complementare celor oferite in magazinul propriu.

Online marketplace

Trada Marketplace

Trada Marketplace este o platforma de vanzari online cu o gama variata de produse. E un brand dezvoltat de Senior Sofware si are la baza o echipa de profesionisti care cu ajutorul unei platforme de top, duc experienta comertului digital electronic la un alt nivel.

Marketplace Romania
Trada Marketplace Romania

Lucram cu peste 500 de branduri de top si zilnic punem la dispozitia clientilor nostri peste 50 de mii de produse din categorii variate: Casa si Gradina, Curatenie si Igiena, Scule si Unelte, Pictura si Arta, Cadouri, Birotica si Papetarie, Periferice, Alimente si Bauturi.

Ne dorim sa oferim sustinere si altor domenii din retail-ul romanesc, dar in acelasi timp sa pastram standardul de incredere al clientilor nostri.

Avantaje Trada Marketplace

✔ acces la un canal de vanzari cu design atractiv, navigare simpla si eficienta. Ai posibilitatea de configurare si personalizare;

✔ mai multe sanse de a ajunge la potentialii clienti, de la distanta avand o versiune Mobile si Web cu viteza de incarcare rapida;

✔ infrastructura necesara pentru comercializarea produselor imediat fara costuri extra. Platforma IT si sistemele software de care beneficiaza Trada Marketplace fac posibila oferirea de facilitati de vanzare online pentru importatori si distribuitori, dar si o experienta de cumparaturi placuta tuturor utilizatorilor.

 ✔ posibilitatea de listare pe grupuri de categorii si subcategorii de produse.  Poti seta filtre pentru cautarea produselor in functie de pret, categorie, culoare, material, brand etc. Ai control asupra produselor listate. Poti modifica descrieri, imagini, preturi, etc). 

 ✔ administrare rapida ce simplifica procesul tranzactional. Stocuri si preturi actualizate in timp real, modalitati multiple de plata online, securizata;

✔ optimizarea constanta a platformei si adaptarea la schimbarile din piata. 

Suntem seriosi si inovam permanent! Intra pe portal, navigheaza si convinge-te de cat de usor este sa folosesti platforma marketplace Trada.ro, apoi vino sa dezvoltam impreuna programe avansate!

VREAU SA DEVIN FURNIZOR


Comentarii (0)

Comentariul tau a fost trimis si va fi vizibil dupa aprobarea de catre un moderator.