Semintele de coriandru Micul Gradinar sunt un ingredient popular in bucataria internationala, fiind utilizate atat ca mirodenie, cat si ca planta medicinala. Aceste seminte sunt de fapt fructele plantei Coriandrum sativum si au o aroma puternica si distinctiva, cu note dulci si lemnoase. Semintele de coriandru pot fi utilizate pentru a da gust diferitelor feluri de mancare, de la preparate asiatice pana la preparate europene. Pentru a cultiva semintele de coriandru, este important sa alegeti un loc bine luminat si bine drenat. Solul trebuie sa fie fertil si usor alcalin. Semintele pot fi semanate direct in gradina in primavara sau toamna, la o adancime de aproximativ 1 cm, la o distanta de 15-20 cm intre plante. Este important sa udati plantele in mod regulat, pentru a le mentine umede. Coriandrul are o perioada de vegetatie de aproximativ 90 de zile, dupa care semintele pot fi recoltate. Pentru a recolta semintele de coriandru, trebuie sa asteptati ca plantele sa inceapa sa se usuce si sa ingalbeneasca. Apoi, puteti taia tijele si agita semintele intr-un sac sau pe o panza pentru a le recolta. Semintele pot fi depozitate intr-un loc uscat si racoros, pentru a fi utilizate in diferite preparate culinare. Semintele de coriandru sunt cunoscute pentru proprietatile lor terapeutice si au fost utilizate in medicina traditionala pentru tratarea diferitelor afectiuni. Ele sunt bogate in antioxidanti si compusi antiinflamatorii, si pot fi benefice pentru digestie, sanatatea inimii si a creierului.