Vopsirea parului acasa – tehnici si metode

Vopsea par

Cuprins:

    1. Vopsirea parului acasa
      1. Ce trebuie sa faci inainte sa iti vopsesti parul
    2. Ce vopsea de par este mai buna
      1. Ce vopsea de par mi se potriveste
      2. Cea mai buna vopsea de par
    3. Metode si tehnici de vopsire a parului acasa
      1. Sfaturi pentru vopsitul parului acasa
    4. Cat costa o vopsea de par

Vopsirea parului acasa

Tot mai multe doamne si domnisoare aleg sa isi vopseasca parul acasa. Fac acest lucru pentru a evita sa faca o programare la salon. Nu vor sa piarda timpul asteptand, dar nici nu vor sa aloce sume de bani nejustificate.

Vopsirea parului acasa
Vopsirea parului acasa

In cazul in care alegi sa iti vopsesti parul singura acasa, trebuie sa stii cateva lucruri esentiale, pentru a te asigura ca nu dai gres. 

Fie ca vei face aceasta operatiune singura, fie ca vei primi ajutor din partea unei prietene sau a chiar a partenerului, aceste informatii te vor ajuta sa ajungi la rezultatul dorit.

Mai mult, daca esti hotarata sa faci marele pas, descopera, in continuare, cateva tehnici si metode pentru vopsitul parului acasa, pe care le poti aplica cu usurinta. 

Ce trebuie sa faci inainte sa iti vopsesti parul

Chiar daca subiectul principal de interes este vopsirea propriu-zisa a parului, trebuie sa stii ca exista cateva etape ce trebuie respectate inainte de a te apuca de treaba. Astfel, iata caror detalii trebuie sa le acorzi atentie:

Kit vopsire par
Kit vopsire par

✔ asigura-te ca ai o crema la indemana, pe care sa o aplici de jur de-a lungul liniei parului. Chiar daca nu ai una speciala pentru aceasta operatiune, poti incerca orice produs care nu contine iritanti, parfum sau alcool, pentru a-l putea utiliza pe frunte si in zona urechilor.

✔ verifica daca ai ustensilele necesare! Printre acestea se numara: pensula speciala pentru vopsirea parului, un bol in care sa amesteci vopseaua, un recipient gradat, manusi de unica folosinta si, eventual, o pelerina improvizata, pe care sa o pui pe spate, pentru protectie. 

✔ cheama ajutoare! Indiferent de cat de lung sau cat de des este parul tau sau de cata indemanare ai, trebuie sa stii ca o mana de ajutor este intotdeauna binevenita.

✔ citeste cu atentie informatiile de pe cutia de vopsea de par inainte sa incepi procedura!

Ce vopsea de par este mai buna

Cu siguranta cea mai grea etapa este aceea de a-ti alege  vopseaua potrivita. Pe piata din Romania sunt o multitudine de produse pentru colorarea parului, cu formule variate si cu nuante din cele mai diverse. Prima intrebare pe care ti-ai pus-o a fost cu siguranta:  Cu amoniac sau fara?

Vopsea fara Amoniac
Vopsea cu Amoniac

Amoniacul contribuie la accentuarea si rezistenta culorii.

Pentru persoanele sensibile la aceasta substanta, specialistii au gasit alternativa. Folosesc pentru vopsea par, monoetanolamina. Aceasta nu afecteaza atat de tare firul de par si nici nu irita pielea sau ochii.

O schimbare de look incepe cu o coafura si o nuanta potrivita a parului. Pentru a te bucura de rezultate profesionale, trebuie sa alegi o vopsea de calitate, alaturi de un oxidant.

Cu combinatia perfecta, te poti bucura de un par minunat ca la salon. Inainte de a lua decizia potrivita in alegerea tipului de vopsea, trebuie sa ai in vedere faptul ca exista vopsele permanente si vopsele semipermanente.

In cazul celei permanente, culoarea obtinuta prin aplicarea vopselei de par permanente va rezista pentru o perioada lunga de timp. La vopseaua temporara, efectul produs se va estompa dupa doar cateva spalari.

Ce vopsea de par mi se potriveste

Culori vopsea par
Culori vopsea par

In alegerea vopselei ideale, trebuie sa luam in considerare forma si lungimea parului.

Trebuie sa admitem ca nu orice culoare ni se potriveste si sa nu incercam sa ne vopsim parul  in vreun anumit fel doar pentru ca asa e trendul.

Conteaza foarte mult in alegerea vopselei, culoarea tenului. Astfel, pentru cele care au tenul masliniu, se potrivesc nunatele: negru abanos, saten inchis sau ciocolatiu. La polul opus, pentru cele care au tenul deschis sunt potrivite si culorile deschise precum blond, roscat, auriu sau saten deschis.

Cea mai buna vopsea de par

Daca nu stii care ar fi cea mai buna vopsea, informeaza-te cu privire la deosebirile dintre tipologiile existente si afla cate ceva despre cele mai indragite optiuni de pe piata, conform parerilor altor utilizatoare.

Cele mai cunoscute si apreciate branduri de vopsea sunt: Loncolor, Garnier si L`Oreal.

Acestea se adreseaza  adreseaza atat femeilor care doresc o vopsea de par clasica, permanenta, cu amoniac,  cat si celor care prefera vopseua semipermanenta sau o alta  mai delicata cu firul de par, respectiv vopseaua de par fara amoniac.

O cutie de vopsea contine de regula:

  • vopsea crema( tub 50 ml)
  • emulsie oxidanta( flacon 50 ml)
  • masca pentru intretinerea parului vopsit( plic 10 ml)
  • instructiuni de folosire (prospect), in diferite limbi
  • manusi de protectie
  • pelerina protectoare

Loncolor

Vopsea Loncolor
Vopsea de par Profesionala

Loncolor vopsea ofera protectie avansata parului tau datorita complexului natural de ingrediente compus din ulei de migdale, proteine din grau si vitamina C.

Cea mai apreciata vopsea de par Loncolor este gama Loncolor Ultra.

Gama Loncolor Ultra ofera trei nuante de negru, numeroase tipuri de saten, de la castaniu inchis pana la aluna, numeroase nuante de rosu( de la rosu titian la rosul exploziv si elegantul aubergine), cat si o paleta larga de tipuri de blond, de la cel foarte deschis, la cenusiu inchis si chiar gri reflex.

Parul proaspat vopsit este stralucitor, plin de vitalitate, hidratat si usor de pieptanat.

Garnier

Vopsea de par Garnier
Vopsea de par Garnier

Garnier Color Naturals este o vopsea special conceputa pentru o vopsire de inalta calitate in urma careia parul este ingrijit eficient.

Formula sa unica este imbogatita cu trei uleiuri nutritive: masline, avocado si karite, care ofera atat rezistenta si si luminozitate.

Vopseaua are o consistenta cremoasa si este usor de distribuit pe tot parul.

Se aplica usor, nu curge de pe par si are un miros placut.

Componentele acestei vopsele Garnier, dau intensitate si rezistenta cuulorii, parul fiind timp indelungat neted si radiant.

L`Oreal

Vopsea de par L`Oreal
Vopsea de par Loreal

L’oreal Paris este unul dintre cele mai vechi branduri de vopsea de par ce au patruns pe piata romaneasca, se afla inca printre primele optiuni ale femeilor ce doresc sa-si vopseasca parul.

Cele patru linii de vopsea de par, concepute de L’Oreal pentru vopsitul acasa sunt:

– L’Oreal Casting Creme Gloss (vopsea fara amoniac)

– L’Oreal Excellence Creme Triple Protection

– L’Oreal Sublime Mousse (vopsea de tip spuma)

– L’Oreal Recital Preference

L`Oreal vopsea ofera nuante intense, stralucitoare, ce acopera foarte bine firele de par albe.

Metode si tehnici de vopsire a parului acasa

In functie de tehnica de vopsire pe care vrei sa o utilizezi, trebuie sa ai in vedere cateva aspecte importante. 

Daca vrei sa iti vopsesti tot parul, de la radacina, iata ce trebuie sa faci:

✔ sectioneaza parul in asa fel incat sa iti fie mai usor sa aplici vopseaua;

✔ ulterior, aplica o cantitate semnificativa la radacina, pe sectiuni cat mai mici de par, pentru a te asigura ca vei acoperi toate zonele;

✔ continua aplicarea si pe lungimea

Aplicare vopsea
Aplicare vopsea

parului;

✔ maseaza parul pentru ca vopseaua sa se intinda cat mai bine si uniform. 

Daca vrei sa vopsesti parul lung sau sa aplici tehnica numita ”balayage”, ai nevoie de ceva experienta, dar si de ajutor.

Incearca sa imparti parul in sectiuni cat mai mici si apoi tapeaza bine parul, pana spre radacina.

Ulterior, aplica vopsea pe parul ramas netapat. Aceasta metoda de vopsire a parului este una extrem de populara si trendy. 

In cazul in care iti doresti sa vopsesti doar radacina parului, imparte-l in sectiuni si incearca sa aplici vopseaua doar in zona respectiva si cat mai putin pe restul parului, care este deja vopsit. Tine cont de acest lucru, pentru a te asigura ca nu vor exista mese mai intense si ca nuanta va fi una uniforma. 

Sfaturi pentru vopsitul parului acasa

Daca vrei sa te vopsesti ca la carte, tine cont de sfaturile si recomandarile specialistilor:

✔ citeste cu atentie instructiunile de utilizare, dar si detaliile ce tin de felul in care trebuie sa fie parul atunci cand aplici vopseaua. Mai exact, daca trebuie sa fie proaspat spalat sau daca trebuie sa fie spalat cu 48 de ore inainte de procedura. Acest lucru poate intensifica culoarea. 

✔ verifica daca esti sau nu alergica la vopseaua respectiva sau la unul dintre ingrediente!

✔ vopsirea parului blond trebuie facuta cu grija, deoarece acesta este predispus la rupere, mai ales in cazul in care este deja decolorat. 

✔ rezultatul vopsitului parului acasa poate sa nu fie unul pe seama asteptarilor tale. In cazul in care nuanta ta actuala este una inchisa si vrei sa te decolorezi, informeaza-te inainte in legatura cu intervalul de timp in care trebuie sa stai cu vopseaua sau cu decolorantul pe par, dar si in legatura cu cantitatea de oxidant pe care este nevoie sa o folosesti. 

Cat costa o vopsea de par

Vopsea de par profesionala pentru colorarea parului este disponibila intr-o gama variata de nuante: saten, roscat, aramiu, blond, ciocolatiu.

Vopsele de par profesionale au culori senzuale, bogate si voluptoase. Acestea ofera colorare absoluta si acoperire perfecta a parului alb in nuante intense, profunde si de lunga durata.

Vopsea de par pret
Cea mai buna vopsea de par

Vopseaua de par profesionala nu difera foarte mult ca si pret fata de o vopsea normala. Costul uneia variaza de la 10-la 30 lei.

In functie de rezultatele pe care doriti sa le obtineti si in functie de calitatea firului de par, puteti opta pentru una din cele 2 variante de vopsea de par disponibile: vopsea de par cu amoniac sau vopsea de par fara amoniac.

Acum ca ai aflat de la echipa trada.ro mai multe detalii despre tehnicile si metodele de vopsire a parului, dar si despre detaliile carora trebuie sa le acorzi atentie, tine cont de cele prezentate atunci cand vrei sa te vopsesti singura acasa. Tu ce tehnica si ce culoare de vopsea preferi?


Comentarii (2)

Comentariul tau a fost trimis si va fi vizibil dupa aprobarea de catre un moderator.