Suruburi autoforante si suruburi autofiletante – elemente cheie in amenajari

suruburi autoforante si suruburi autofiletante

Cuprins:

Suruburi – organe de asamblare cheie in amenajari

Schimbarile in ceea ce priveste amenajarea apar frecvent, de aceea trebuie sa ai in trusa de scule suruburi autoforante si suruburi autofiletante pentru a pune in practica ideile nou aparute.

Atunci cand vrei sa-ti redecorezi casa, trebuie sa tii cont de cateva aspecte importante pentru ca rezultatul final sa fie in totalitate satisfacator.

Iata care sunt acestea!

Surub autoforant si surub autofiletant

Fie ca vrei sa atarni niste tablouri pe perete, sa schimbi politele sau sa asamblezi piese de mobilier, asigura-te ca organele de fixare sunt de cea mai buna calitate!

Siguranta ta si a celor din jur trebuie sa primeze, asa ca este necesar sa alegi sistemele de fixare potrivite in functie de tipul de material continut.

Suruburi pentru lemn autofiletante

Suruburi Autofiletante
Suruburi Autofiletante

In cazul in care politele sunt din lemn, foloseste un surub autofiletant lemn.

La un diametru mic, se poate introduce integral.

Daca are un diametru mai mare (> 4 mm ), se gaureste mai intai materialul si apoi se introduce tipul de surub autofiletant . Gaura trebuie sa fie direct proportionala cu diametrul interior al filetului.

Suruburi autoforante cu garnitura

Suruburi Autoforante
Suruburi Autoforante

Daca obiectele pe care vrei sa le asamblezi pentru a schimba aspectul camerei sunt din plastic sau metal sau rigips, recomandabil e sa folosesti suruburi autoforante!

Poti opta punctual, pentru un surub autoforant rigips, un surub autoforant metal sau pentru un surub autoforant lemn.

Varful acestora este similar cu cel al burghiului, se poate introduce in material fara a fi nevoie de gaurirea lui in prealabil.

Fie ca folosesti suruburi autoforante sau suruburi autofiletante, ansamblul realizat va fi unul foarte rezistent. Aceste tije de metal se infileteaza si se desfac cu ajutorul unei piulite sau al unei saibe pentru a proteja zona de strangere, dar si pentru o prindere mai buna. Daca sunt bine fixate, nu va mai exista nici cel mai mic risc de accidentare !

Surub autofiletant beton si surub autoforant rigips

Atunci cand te apuci de reamenajare, pune accentul pe iluminatul casei! Lumina naturala este foarte importanta. Aceasta influenteaza starea de spirit a celor care locuiesc in ea. Asigura-te ca optezi pentru ferestre mari pe care sa patrunda soarele in timpul zilei.

Suruburi Autoforante
Suruburi Autoforante

Alege niste draperii transparente si prinde-le cu un surub autofiletant beton!

Lumina naturala din timpul zilei va fi suplinita, dupa apus, de lumina artificiala. Corpurile de iluminat trebuie sa redea o lumina galbena, calda pentru a nu obosi vederea.

Pentru ca in mai toate situatiile tavanul este de rigips, cele mai eficiente sisteme de prindere ale lustrelor, sunt constituite din suruburi autoforant fier cu cap plat din otel zincat.

Cum sa faci un perete fals

Cu ajutorul unor suruburi autoforante dar si al unor suruburi autofiletante, creezi spatiu in casa ta. Nu mereu dispunem de suprafete generoase, de aceea, suprafata trebuie fructificata la maximum. De cele mai multe ori, camera trebuie sa fie loc de joaca, dormitor sau birou, de aceea o buna compartimentare poate simplifica lucrurile.

Un spatiu mic este, cu siguranta, o provocare destul de mare careia trebuie sa ii raspunzi intr-un mod cat mai organizat.

Poti crea delimitari din pereti falsi sau din piese de mobilier bine ancorate de perete. Se obtine astfel un design placut si util, fara a fi afectate proportiile. De mare ajutor este mobila multifunctionala, prevazuta cu multe rafturi si sertare. Spatiile de depozitare trebuie sa fie generoase si bine compartimentate.

Surub Autoforant
Surub Autoforant

Pentru o buna rezistenta in timp, la asamblarea peretilor, sunt necesare  serii de suruburi autoforante cu cap hexagonal pentru panouri, diferite ca dimensiuni.

Pentru alegerea corecta a unui surub autoforant, trebuie cunoscuta grosimea si performanta de gaurire.

Se recomanda utilizarea unor saibe de etansare pentru a reduce riscul de deteriorare a imbinarii cu un surub instalat necorespunzator. Deformarea garniturii de etansare se impiedica controland adancimea reglabila cu ajutorul unei surubelnite.

Surub Autofiletant
Surub Autofiletant

 

 

Pentru unirea elementelor de mobila, din lemn, pal sau mdf, poti folosi cu succes un surub autofiletant lemn! Acesta face parte din seria celor de uz general si pot fi insotite de o saiba  de etansare preasamblata. Prezinta un filet cu pas in varf care poate fi conic.

Suruburi metrice

Suruburi Metrice
Suruburi Metrice

O alta solutie pretabila atat la lemn cat si la metal, o reprezinta gama de suruburi metrice. Cele mai folosite sunt cele cu pas normal. Cele cu pas fin se folosesc rar, in special la mecanisme de precizie. In functie de rezistenta la rupere distingem:

 • suruburi metrice  cu rezistenta cea mai mica – suruburi M5:
 • suruburi metrice  cu rezistenta medie – suruburi M6-M8;
 • suruburi metrice  cu rezistenta  mare – suruburi M10-M30.

Suruburi speciale

Mai este o categorie de produse de feronerie foarte utile in asamblare cdare cuprinde o serie de suruburi speciale.
Ca si exemple de astfel de suruburi speciale, avem:

Surub special
Surub special
 • Surub special cu piulita elicoidala
 • Surub cu cap special conic
 • Surub cu cap special fluture
 • Surub cu cap special dreptunghiular
 • Surub special cu ochi
 • Surub cu cap special triunghiular
 • Surub cu cap special crestat
 • Surub cu cap special customizat
 • Surub cu cap special patrat

Pentru a fi usoara asamblarea acestor suruburi speciale, se poate folosi o surubelnita in cruce, crestata sau combinata.
Se poate folosi totodata o cheie cu cap imbus, o cheie franceza, una cu cap hexagonal dar si un patent.

Suruburi autoforante tabla suruburi autoforante tigla metalica

Suruburile autoforante se folosesc in exteriorul casei, la acoperisuri si fundatie.
Cand vine vorba de acoperisuri, acestea trebuie sa fie impermeabile si ignifuge, sa reziste la coroziune si intemperii.
Suruburi autoforante cu garnitura
Suruburi autoforante cu garnitura
In ceea ce priveste tipul de invelitoare, exista variante multiple: tabla,  tigla metalica, tigla ceramica, de beton sau sindrila.  Alegerea  materialului si a tipului de suruburi autoforante se face in functie de cerintele locuintei pentru a nu fi afectata structura acesteia.

Cate suruburi se pun la tabla ondulata

Suruburi autoforante tabla
Suruburi autoforante tabla

Cel mai folosit material folosit pentru invelire, accesibil tuturor este, tabla. Aceasta acoperisului rezistenta si flexibilitate, greutate redusa si usurinta de montare.

Siguranta acoperisului realizat din tabla il reprezinta sistemul dublu de prindere prin suprapunerea straturilor si fixarea acestora cu suruburi autoforante tabla.

Acest tip de surub autoforant tabla, se prinde cu o saiba din cauciuc pe latura  fiecarui panou de acoperis.

La imbinarea colilor si montajul elementelor profilate sau ondulate se folosesc cate 2 – 4 suruburi/ml, in functie de zonele de imbinare. Se recomanda folosirea masinilor de insurubat electrice pentru o fixare rapida a colilor.

Cate suruburi se pun la tigla metalica

Suruburi autoforante pentru tigla metalica
Suruburi autoforante pentru tigla metalica

Un alt material rezistent cu aspect placut, este si tigla. Exista 3 tipuri de tigla: metalica, din ceramica si din beton. Cea mai folosita este cea metalica.

Aceasta este fabricata din tigla zincata ceea ii ofera rezistenta  si o face  usor de montat. Bucatile de tigla se prind cu suruburi autoforante pentru tigla metalica.

Montajul colilor de tigla se realizeaza cu ajutorul suruburilor autoforante cu garnitura, ale caror capete au aceeasi culoare ca invelitoarea. Fixarea pe sipci se face cu suruburi. Se fixeaza din doua in doua sipci(la fiecare doua ondule). E nevoide deci de  8 suruburi/mp.

Pentru acest tip de acoperis invelit cu tigla metalica fixate prin suruburi autoforante cu garnitura,  constructorii garanteaza rezista mare in timp.

Suruburi autoforante si suruburi autofiletante – aspecte importante in decorare

Suruburi Autofiletante si Suruburi Autoforante
Suruburi Autofiletante si Suruburi Autoforante

Nimic nu este mai satisfacator in reamenajare decat momentul in care proiectul la care ai visat prinde contur!

Pentru eficienta,  se recomanda sa-ți cunoști bine spatiul, sa fii atent la detalii si sa nu grabesti finalizarea proiectului! Rabdarea si materialele de calitate ofera garantia rezistentei in timp.

Gasirea materialelor de fixare se poate dovedi o adevarata provocare, asa ca intra pe trada.ro si alege  suruburi autoforante, suruburi autofiletante si da viata ideilor tale!


Comentarii (0)

Comentariul tau a fost trimis si va fi vizibil dupa aprobarea de catre un moderator.