Pelikan – stilouri si pixuri cu traditie

Stilou Pelikan

Ce este un stilou Pelikan?

Stilou Pelikan
Pelikan Stilou

Un stilou Pelikan este un instrument de scris al brandului care ii ofera si numele. Este prevazut cu un rezervor din care cerneala sau pasta ajunge automat la varful penitei, in timpul scrierii.

Desi suntem inconjurati de smartphone-uri, tablete si calculatoare popularitatea acestui brand Pelikan de instrumente de scris e inca in crestere.

Mult timp din viata noastra e consumat in digital si in online, de aceea nimic nu se compara cu senzatia de a tine in mana un stilou de lux sau un pix Pelikan de acelasi tip.

Cine a inventat stiloul Pelikan

Stilou Pelikan
Stilou Pelikan

Povestea Pelikan a inceput in 1832, cand chimistul Carl Hornemann a fondat in Hanovra o companie care producea vopsea si cerneala.

Compania a achizitionat mai intai brevetele pentru stiloul cu cerneala solida de la chimistul croat Slavoljub Eduard Penkala, iar in 1925  brevetul inginerului maghiar Theodor Kovacs pentru stilourile moderne cu  piston. In 1929, Pelikan a început sa produca primul stilou Pelikan cu piston, cunoscut ulterior sub numele de Model 100. Revolutionar a fost mecanismul de tip piston alcatuit din diferite filamente care il faceau accesibil tuturor.

Instrumentele de scris Pelikan au evoluat. S-au modificat si s-au adaptat permanent tinand cont de nevoile si cerintelor utilizatorilor. 

Cum arata instrumentele de scris Pelikan

Stilou de lux Pelikan
Stilou de lux Pelikan

Daca ne uitam la ce design e folosit de obicei la un stilou sau un pix Pelikan, observam ca fiecare exemplar are o poveste speciala. In mare parte stilul e unul simplu si elegant.

Materialele folosite la confectionarea produselor Pelikan sunt de buna calitate ceea ce le ofera o buna rezistenta in timp.

Aspectul e important, dar de multe ori factorul decisiv e cat de bine se simte in mana, cat de placut este la atingere si cat de bine poate scrie.

Stilouri copii

O zona pe care s-au focusat foarte mult compania a fost cea a copiilor. Pelikan e unul dintre producatorii care are cele mai multe modele destinate pentru uz scolar. Sunt foarte cunoscute fiindca sunt usor accesibile si exista suficiente modele din care alegerea ideala poate fi facuta.

Lucrul acesta e datorat faptului ca sunt gandite si construite pentru a facilita primii pasi pentru a invata cum sa scrii. Este o zona in care au investit foarte mult, insa au si modele mai serioase si chiar de lux.

Cerneala stilou

Stilou Pelikan
Cerneala Stilou

Orice stilou Pelikan iti arata cat de multa cerneala e in interiorul sau.  Fie ca mutam partea lui superioara, fie ne uitam printr-o mica fereastra de cerneala, se poate vedea cu usurinta nivelul ei. Asfel, vei sti mereu cand se impune incarcarea acestuia.

In ceea ce priveste curatarea acestor stilouri Pelikan  , aceasta se realizeaza usor in doar cateva minute.

Atunci cand dorim curatarea rezervei unui stilou , Pelikan, aceasta trebuie umpluta si golita cu apa de cateva ori pentru a indeparta orice urma de impuritati.

Multi producatori de stilouri au probleme atunci cand vorbim despre calitatea controlului la scriere. Pelikan este un stilou caligrafic, face o treaba destul de buna. Sunt sanse destul de mici sa identifici probleme la acest brand.

Pixuri metalice Pelikan

Exista mai multe beneficii despre care putem vorbi atunci cand ne referim la gama de pixuri Pelikan. In primul rand, unul foarte evident e aspectul pe care il are modelul. Unele pixuri pot fi artistice, cu o istorie bogata si se pot personaliza dupa preferinte.

Pixuri Pelikan
Pixuri metalice Pelikan

Un alt avantaj mare de care putem profita cand achizitionam pixuri ale acestui brand este ca nu trebuie sa ne temem ca cerneala va fi de o calitate inferioara.

Se usuca rapid si poti scrie foarte usor in aproape orice mediu. In plus, exista si foarte multe culori pe care le putem alege sa reprezinte stilul nostru.

Materialele folosite in realizarea unui pix Pelikan e de inalta calitate. Asta inseamna ca nu trebuie sa ne facem griji daca le folosim prea mult sau chiar daca le imprumutam pentru o perioada scurta de timp.

Pot fi folosite la fel de usor in birou dar si in atelierul unor  artisti. Pe artisti ii ajuta sa obtina anumite efecte interesante pentru desenete intocmite. Pot crea diferite tonuri datorita cernelii pe care o au si usurintei de manevrare. Asta ajuta la definirea iluziilor de forma si volum pe care orice artist doreste sa o aiba in lucrarile sale.

Sunt multe exemple  de desene realizate cu un pix sau chiar cu un stilou Pelikan care ar putea fi comparate cu fotografii reale.

Stilouri de calitate

Stilou Pelikan si Pix
Stilou Pelikan si Pix

Fie ca dorim un stilou de lux, sau un pix de calitate, Pelikan are suficiente modele din care sa-l alegem pe cel preferat.

Exista mai multe motive pentru care instrumentele de scris ale acestui brand sunt considerate bune optiuni.

Cum comunicarea e din ce in ce mai mult bazata pe email sau social media, un stilou Pelikan e o afirmatie puternica catre timpurile clasice.  Stiloul denota un anumit statut social, merau va fi preferat de un  pentru semnarea actelor oficiale.

Utilizarea acestor intrumente de lux poate fi o forma de relaxare. Atunci cand iti oferi timpul pentru a scrie o scrisoare folosind un stiloucu penita te relaxezi si te bucuri de intregul proces.

Stilou de lux Pelikan
Stilou de lux Pelikan

Un pix Pelikan, dar si un stilou poate rezista zeci de ani daca sunt corect ingrijite.  Rezervele si minele sunt de diferite tipuri  variat colorate.

Stiloul ne ajuta sa imbunatatim aspectul scrisului. Ne face sa scriem mai incet si mai lizibil. E o forma ideala de exersare a caligrafiei, iar cu rabdare putem observa multe diferente.

Atunci cand cauti  pe internet stilou pelikan pret, rezultatele te vor lua prin surprindere.  Pelikan are variante accesibile tuturor, dar si modele speciale ale caror tarife cresc dupa valoarea materialelor folosite.

Stilourile din colectiile exclusiviste impresioneaza printr-un design extrem de atractiv disponibil si in anumite editii limitate.

Set pix si stilou Pelikan

Pelikan este un brand care creeaza obiecte de scris cu o bogata traditie in domeniu. Produsele brandului au confirmat in timp fiabilitatea si calitatea.

Set stilou si pix Pelikan
Set stilou si pix Pelikan

Pentru cadouri speciale, alege varianta de stilouri Pelikan disponibile pe  trada.ro! La noi gasesti modele potrivite pentru fiecare membru al familiei tale, la preturi fara egal!


Comentarii (0)

Comentariul tau a fost trimis si va fi vizibil dupa aprobarea de catre un moderator.