Scaner cod de bare portabil. Cum se foloseste si ce beneficii are?

cititor cod de bare cu raza lunga

Aparatele de tip scaner cod  bare reprezinta un instrument necesar si indispensabil in depozite si nu numai.

Datorita tehnologiei in continua dezvoltare, impreuna cu cresterea nivelului de consum, depozitele se afla intr-o continua schimbare si dezvoltare.

Este un fapt: oamenii isi doresc sa intre in posesia produselor comandate intr-un timp cat mai scurt. Pentru a raspunde acestei nevoi si pentru furnizarea unui serviciu eficient, depozitele sunt restructurate si beneficiaza de o tehnologie performanta. In acest mod operatiunile sunt accelerate si extinse.

Echipamente performante de gestionare si urmarire a stocurilor

Cercetarile efectuate in industria de depozitare au indicat faptul ca una dintre prioritatile investitorilor este echiparea personalului cu tehnologie performanta, cum ar fi:

scaner cod bare
Cititoare coduri de bare

terminale mobile;

scaner cod de bare;

• solutii de interconectare.

Cu toate acestea, pe masura ce cererea de consum creste, depozitele nu au nevoie doar de tehnologie competenta pentru a simplifica volumul de lucru si pentru a avea o mai mare vizibilitate asupra produselor. Acestea au nevoie si de un stoc mai mare care necesita si un spatiu de depozitare mai mare.

Pentru a evita problema spatiului, majoritatea depozitelor au sporit capacitatea de inventar. Au redus de asemenea si costul total al spatiului, optand pentru depozitarea verticala a produselor.

Totusi, chiar si depozitarea verticala poate crea dificultati. Cu cat rafturile de depozitare sunt mai inalte, cu atat accesul la produse, colectarea datelor prin scanare coduri bare cu dispozitive standard se face mai dificil.

 Scanarea QR

Ce este scanarea QR

Cod QR
Cod QR

Termenul de cod QR este un acronim pentru Quick Response Code (Cod Raspuns Rapid).
Codurile QR sunt coduri de bare patrate (bidimensionale) si reprezinta o

metoda de a stoca informatiile într-o eticheta vizuala ce poate fi citita de un scanner.

Codurile QR sunt usor de generat si de folosit. Ele reprezintă o metoda simpla de a stoca informatii variate.  Un singur cod QR poate sa retina peste 5000 de caractere.

Cum se realizeaza scanarea QR

Datele continute de un cod QR pot defini tot felul de informatii.

Scanare QR
Scanare QR

Codurile QR stocheaza informatii folosind sabloane de puncte negre si spatii albe ordonate intr-o grila patrata.
Sabloanele pot fi scanate si decriptate in informatii inteligibile cu ajutorul unui dispozitiv de imagine precum o camera foto sau un scanner.

Metoda accesibila tuturor de scanare QR este folosirea camerei smartphone-ului si a unei aplicatii specializate pentru scanarea acestor coduri QR.

Tot ce trebuie sa faci este sa indrepti camera smartphone-ului catre un cod QR si aplicatia de scanare il va recunoaste  automat.

De ce sa alegi un scanner cod bare wireless cu raza lunga

cititoare coduri bare wireless
Cititoare coduri de bare industriale

Operatorii au nevoie sa urmareasca periodic stocurile sau sa preia anumite articole din rafturi. In aceasta situatie este necesar sa fie echipati cu solutii perfomante de scanare acodurilor de bare la distanta.

Cu cat raza de actiune a dispozitivului scaner cod bare este mai mare, cu atat procesul de citire coduri de bare este mai simplu.

Un cititor cod bare la distanta ofera operatorilor de depozit posibilitatea de a obtine informatiile necesare despre produse in orice moment si cu un efort minim. Eficientizarea muncii, reduce costul total al operatiunilor.

Beneficii scaner cititor cod de bare wireless cu scanare la distanta:

  1. Viteza de scanare
  2. Performanta continua
  3. Flexibilitate si rezistenta
  4. Reducerea erorilor si functionare intuitiva
  5. Capacitate de scanare coduri de bare pe distante lungi si scurte

 

Viteza de scanare

scaner cod bare fara fir
Cititoare coduri de bare fara fir

Tipul de tehnologie permite soferilor de pe stivuitoare sa scaneze rapid si in siguranta din cabina, accelerand procesul de colectare a datelor. Acest lucru ajuta la cresterea productivitatii si a eficientei.

In general, un cititor cod bare cu raza lunga de actiune are capacitatea de a citi cu precizie codurile de bare pana la 15m. Codurile de bare sunt citite chiar si sub numeroase straturi de folie termocontractabila.

Performanta continua

Tehnologia scanarii codurilor de bare la distanta este in permanenta dezvoltare. Chiar si in cele mai dificile conditii de operare, in spatii mai putin luminate, precizia nu este redusa absolut deloc. Informatiile colectate sunt exacte.

In plus, un cititor cod bare mobil scaneaza secvential. In acest mod operatorul poate tine apasat butonul de scanare pentru a identifica mai multe produse.

Flexibilitate si rezistenta

Scaner cod bareIndiferent de conditiile de operare, de la temperaturi scazute pana la temperaturi inalte, aparatele scaner cod bare functioneaza la capacitate maxima.

Rezistenta la socuri

Majoritatea dispozitivelor scaner cod bare iau in considerare posibilitatea ca acestea sa fie scapate accidental din mana, de aceea au o rezistenta crescuta la soc si vor continua sa functioneze normal chiar si dupa caderi repetitive si impact cu betonul.

Reducerea erorilor si functionare intuitiva

Scaner cod bareDispozitivele de scanare a codurilor de bare vor reduce semnificativ erorile de colectare a datelor. Cu toate acestea, intr-un depozit structurat vertical, scanerele de coduri de bara cu raza mica de actiune pot intampina anumite dificultati.

Totusi, scanerele cu raza lunga de actiune utilizeaza, in general, tehnologie de scanare omnidirectionala. Motiv pentru care nu trebuie sa aliniati scanerul si codul de bare, reducand astfel timpul necesar pentru colectarea informatiilor.

Capacitate de scanare coduri de bare pe distante lungi si scurte

O conceptie eronata ar fi sa presupunem ca tehnologia unui cititor coduri de bare la distanta este aplicabila doar in aceasta situatie. In realitate, aparatele scaner cod bare cu raza lunga de actiune au o capacitate excelenta si pe distante scurte.

scaner cod bare Zebra
Cititor cod de bare Zebra

Acestea pot fi utilizate eficient intr-o serie de distante. De la cativa centimetri departare, pana la cel mai inalt punct al raftului de depozitare.

Scanerele sofisticate cu raza lunga de actiune au capacitate operationala atat pe distante lungi cat si pe distante scurte. Astfel, eliminam necesitatea de a cumpara mai multe dispozitive si imbunatatim volumul investitiilor. Unele companii pentru a testa modelul potrivit de scaner, achizitioneaza initial cate un cititor cod bare second hand din fiecare tip.

Pe masura ce presiunea creata de volumul cererilor consumatorilor este in crestere, accentul este pus tot mai mult pe eficientizarea utilizarii spatiului de depozitare.

Integrarea unei tehnologii simple de scaner cod bare cu raza lunga de actiune, atunci cand este implementata si utilizata corect, va permite depozitelor sa creasca productivitatea, eficienta si performanta, ceea ce va reduce costurile, va creste profitul si va eficientiza procedurile operationale.

Scanner Zebra DS3678-ER3U4602FVW
Scaner Zebra DS3678-ER3U4602FVW

Deoarece scanerele la distanta pot functiona pe diferite distante, includerea lor in procesul de achizitie a datelor va elimina necesitatea unor produse aditionale si va facilita operatorilor identificarea rapida si usoara a articolelor.

itDepot iti ofera solutia optima si echipamente de calitate pentru toate tipurile de afaceri si bugete. Accesand platforma B2B itDepot vei gasi o gama larga de produse de tip scanner coduri de bare, imprimante etichete , etichete si nu numai.


Comentarii (0)

Comentariul tau a fost trimis si va fi vizibil dupa aprobarea de catre un moderator.