Masina de etichetat – solutii de etichetare

aparate de etichetat

Masina de etichetat sau imprimanta de etichete?

aparat de etichetat
Aparat de etichetat

O masina de etichetat cunoscuta si sub denumirea de etichetator reprezinta o alternativa la imprimanta de etichete. Ele nu se exclud reciproc. Fiecare dintre ele acopera nevoi diferite.

Un aparat de etichetat este mai potrivit pentru etichetarea obiectelor mici sau foarte mici. De asemenea, aceasta masina de etichetat se preteaza pentru volume mici de etichetare.

In comparatie, o imprimanta de etichete, in special o imprimanta de etichete industriala, este utilizata pentru dimensiuni si volume de etichete mari.

Un aparat de etichetat este configurat pentru utilizari multiple astfel ca diferitele tipuri de etichete sunt compatibile la o varietate de suprafete: aluminiu, sticla, otel si plastic, fibre.

etichetatoare
Model etichetatoare

Aceste etichetatoare sunt usor de utilizat si manevrat, au o tastatura alfa-numerica, un meniu accesibil, simboluri predefinite si o memorie in care sunt setate etichetele preferate.

De asemenea, aceste masini de etichetat asigura tiparirea la cerere a unor etichete folosite pentru cantarirea de produse precum produsele perisabile, in care greutatea articolului variaza de la ambalaj la ambalaj. Sunt regasite si pentru tranzitul produselor.

etichetator
Etichetator

Aparatului de etichetat putem sa atasam spre utilizare si  etichete RFID sau etichete inteligente, etichete holografice, etichete QR, etichete care vor sa fie dovezi de manipulare, descurajare pentru falsificare sau etichetare pentru a semnala referinte ale sursei.

In acest caz vorbim de functionalitati suplimentare dar si de costuri diferite pentru achizitie, respectiv etichetator preturi suplimentare.

La ce folosim o masina de etichetat

aparate de etichetat
Aparate de etichetat – domenii de activitate

O companie poate utiliza o masina de etichetat pentru a aplica diverse adrese de expediere si informatii despre produs codurilor de bare, controlul stocurilor si preturi.

Aparatele de etichetat sunt regasite in diverse domenii: cosmetica, comenzi prin serviciul de curierat, farmaceutic, alimentar, electronic, constructii si comunicatii.

Masina de etichetat este prezenta  intr-o gama diversa de unitati de productie care permit automatizarea completa a procesului de tiparire/aplicare dar si unitati manuale care asigura tiparirea simpla a etichetelor.

Etichetare manuala

etichetator manual
Etichetator manual

Aceste marcatoare de pret sunt echipamente cu ajutorul carora se efectueaza manual etichetarea produselor.

Aplicatoare de preturi pot fi regasite si sub denumirea de marcatoare de pret sau etichetator preturi.

Etichetele aplicate pe produse contin informatii precum coduri de bare, pret dar si alte date utile si importante pentru consumator.

Aceste aplicatoare de etichete au ca si principale caracteristici:

  • instalare rapida si utilizare usoara,
  • dimensiune compacta
  • se pot instala pe birouri sau in spatii restranse, operare facila, design profesional si rapiditate in aplicarea etichetelor,
  • aplicare precisa a etichetelor pe partea frontala a produselor sau fata-spate cu spatiere corespunzatoare
  • rezistenta – fiind proiectat pentru asigurarea durabilitatii.

Aplicatoarele de preturi reprezinta solutia semi-automata de etichetare pentru recipientele cilindrice, precum sticle, bidoane, borcane si tuburi. Fiind util si pentru etichetarea cutiilor, pet-urilor, plicurilor, pungilor.

Etichetare laminata

In functie de domeniile de utilizare exista aparate de etichetat configurate pentru o etichetare laminata regasita in retail, distributie sau productie unde volumul de productie al etichetelor este mediu.

aparat de etichetare laminata
Aparat etichetare laminata

O masina de etichetat pentru mediul office sau retail este structurat pentru etichetare destinata unui flux de lucru pentru birou sau depozit. Sunt concepute pentru a plasa etichete cu adrese pe plicuri si pachete, colete sau loturi.

Etichetare laminata este ideala pentru arhivarea si gestionarea documentelor, ecusoane de nume, inventariere si crearea de etichete la cerere. Este un aparat de etichetat versatil, care va permite sa creati etichete personalizate si durabile.

Etichetare laminata permite imprimarea pe o mare varietate de latimi de banda, culori si dimensiuni  aspecte care le fac deosebit de utile la realizarea de etichete in mediile industriale, dar si pentru birou, depozite sau chiar uzul casnic.

Etichetare volume mici

Utilizarea acestei metode, etichetare volume mici, este regasita in mediile de birou, aceaste aparate de etichetat fiind usor de configurat si utilizat, avand un design modern configurate pentru o activitate intensa.

Pot crea și imprima etichete personalizate care contin text, sabloane, chenare, coduri de bare, etichetelor de pret dar si imagini utilizate pentru inventariere si gestiune dosare, documente sau bibliorafturi.

aparat etichetare volume mici
Aparat etichetare volume mici

Datorita aplicatiilor si software-ului integrat puteti conecta acest aparat de etichetat la un calculator iar printr-o prin simpla conexiune aveti ocazia de a crea etichete personalizate imprimand datele direct din Word, Excel și Outlook doar cu un click.

Detin conexiuni USB si Wi-Fi standard, compatibilitati cu sisteme de operare Android sau iOS. Tehnologia de imprimare este direct termica inseamand că nu aveti nevoie de toner, cerneala sau riboane.

Etichetare volume medii

Etichetare volume medii se refera la gama de aparate de etichetat profesionale avand functii multiple si  interfetele duale, cutterul automat incorporat dar si un design functional si practic.

aparate etichetare volume medii
Aparate etichetare volume medii

Aceasta etichetare volume medii este perfecta pentru imprimarea codurilor de bare, a etichetelor logistice, etichete de interior si exterior pentru semnalizare , a ecusoanelor pentru vizitatori şi a etichetelor pentru dosare.

Etichetarea volume medii este creata pentru a oferi maximul de flexibilitate si optiuni ale imprimarii. Detin porturi USB şi RS-232 ca dotari standard, asigurand ca aparatele de etichetat se poate conecta la majoritatea dispozitivelor si sistemelor de operare Android sau iOS.

Printarea este direct termica, singurul consumabil de care aveti nevoie sunt rolele de etichete.

Etichetare volume mari

aparat etichetare volume mari
Aparat etichetare volume mari

Acesta modalitate de etichetare volume mari este caracterizata prin precizie si acuratete imprimand diverse etichete cu rezolutie de tiparire de 300 si 600 dpi.

Etichetare volume mari este rapida pentru aplicatii industriale fiind ideala si pentru realizarea si aplicarea de etichete tiraj industrial, putand sa imprime etichete 24h/24h.

Manevrarea este usoara si confortabila beneficiind de o fiabilitate ridicata iar ecranul mare ofera o lizibilitate optima pentru operatori.

Etichetare in domeniul industrial

O masina de etichetat industriala si o etichetare in domeniul industrial este utilizata in domenii ce presupun activitatii intense. Aceste aparate de etichetat detin un design robust , capabil sa distribuie automat si sa aplice etichete fara ajutorul unui operator.

aparat de etichetat
Aparat de etichetat industrial

Deoarece acest tip aparat de etichetare in domeniul industrial poate fi masiv, este adesea folosit de companii mari, cu o flux semnificativ de produse si de spațiu disponibil pe masura.

Gama aparatelor de etichetat industriale cunoscute ca si etichetatoare este creata exclusiv pentru aplicatii industriale, electricieni instalatori de cabluri, beneficiind de o etichetare eficienta a cablurilor, panourilor de distributie, intrerupatoare, porturi de retea sau de telefonie, conductelor si alte componente de instalatii.

Aceste etichete sunt solutia ideala pentru instalatii solicitante atat la interior cat si la exterior protejand textul etichetei de efectele caldurii, frigului, umezelii dar si a abraziunilor si substantelor chimice.

Etichetare textila

Modalitatea de etichetare textila se refera la aparate de etichetat si imprimante textile cu ajutorul carora puteti imprima etichete de brand si marine, etichete de compozitie si intretinere.

aparate etichetare textila
Aparate etichetare textila

Utilizarea unui aparat si a unei imprimante textile ofera in primul rand calitate superioara a printurilor prin performanta de printare si viteza de productie de nivel inalt, procesul de mentenanta fiind simplificat datorita tehnologiilor integrate oferind printurilor culori clare si precise.

Etichetare textila si o imprimanta textila poate detine functia de reprintare automata si ajustare automata a inaltimii capului de printare. Pot printa orice tip de material textil ce are in componenta bumbac sau poliester.

Sunt configurate sa fie usor de utilizat, au un meniu intuitiv si functii de previzualizare si reproducere a culorilor intense.

Etichetare color

Etichetarea color se realizeaza prin intermediul unor imprimante color

aparate etichetare color
Aparate etichetare color

configurate pentru o printare la o inalta calitate vizuala. Aceste imprimante color sunt utilizate pentru tiparirea de volume medii de etichete autocolante, ecusoane operatori si angajati, bilete de acces pentru evenimente si spectacole, ecusoane de identificare cu coduri de bare, dar si vouchere sau carduri cadou din carton.

Cu aceste imprimante de etichete color se poate imprima pe diverse materiale, hartie mata sau lucioasa si transparente pentru industria de cosmetica sau farmaceutica.

Printurile prin etichetare color ating un nivel calitativ ridicat fiind rezistente la diversi agenti chimici,umiditate decolorare, apa.

Aparate de etichetat –  alte tipuri

In functie de specificatii exista doua tipuri de masina de etichetat:

Aparat de etichetare semiautomat este usor de utilizat, foloseste etichetarea autocolanta si este compatibil industriei alimentare pentru etichetarea pe flacoane si obiecte rotunde, sticle.

etichetator brother
Etichetator Brother

Nu necesita mentenanta constanta pentru modificarea dimensiunilor containerelor și etichetelor adecvate pentru sticla, plastic, PET, sau recipiente compozite.

In acest caz este recomandat pentru fiabilitate modelul de etichetator Brother.

Aparat de etichetare automat este util pentru a plasa eticheta exact pe forma produsului. Caracteristica unica a lor este compatibilitatea diametrelor cu produsele. In plus, este functioneaza fara intreruperi.

Acelasi aparat poate eticheta diverse produse in cadrul aceluiasi flux: flacoane mici, sticle, recipiente din aluminiu sau plastic. Viteza de tiparire depinde de lungimea etichetei si este sincronizata cu viteza transportorului pentru a asigura calitatea.

Aparat de etichetat – beneficii

Interfata prietenoasa: Sistemul de operare a unui aparat de etichetat este proiectat pentru a creste eficienta si a crea o experienta de lucru buna.

Rentabil si practic: Achizitionarea unui aparat de etichetat presupune o mentenanta ocazionala, consum redus de energie cat si economisirea fortei de munca si timp. Acesti factori ajuta la cresterea ratei de productivitate si a unei economii de costuri pe termen lung.

Tehnologie avansata si rezistenta: Un aparat de etichetat include tehnologii avansate, sisteme de operare rapide si un design ergonomic rezistent. Astfel, el este adaptat mediilor profesionale dure asigurand in acelasi timp eficienta.

Economisire de resurse: Etichetarea cu un aparat de etichetat nu necesita o mentenanta a bazei de date. Sunt necesare doar unele setari de marime: lungimea, latimea si distanta dintre etichete.

Daca ai nevoie de aparate de etichetat intra in platforma B2B ItDepot pentru Echipamente si Consumabile. Poti gasi aici o masina de etichetat ieftina potrivita domeniului in care activezi.

 


Comentarii (0)

Comentariul tau a fost trimis si va fi vizibil dupa aprobarea de catre un moderator.