Manusi vinil – practice si sigure pentru activitati variate

Manusi Vinil Nepudrate

Manusi Vinil – Cuprins

Ce este vinilul

Policlorura de vinil( PVC) este un material plastic, ca polietilena si polipropilena. Datorita eficientei ridicate, PVC-ul se utilizeaza in domeniul constructiilor, industria textila, medicina si in multe alte aplicatii, fiind o alternativa eficienta a cauciucului.

Manusi din policlorura de vinil
Manusi din policlorura de vinil

PVC-ul este un material ecologic, folosirea lui nefiind daunatoare sanatatii. Acesta poate fi refolosit in procent de 98%.

Din PVC se realizeaza produse comune de consum: haine de ploaie, pungi de plastic, jucarii, carti de credit, furtunuri, tevi, conducte, componente electrice, dar si pungi de sange, parti de dispozitive de dializa si manusi.

Manusile de vinil sunt o alegere populara pentru industria alimentara. Acestea  sunt mai putin durabile, dar reprezinta o optiune mai putin costisitoare pentru situatiile in care primeaza flexibilitatea si usurinta de utilizare.

Manusi protectie vinil

Aceste manusi din vinil nu contin latex si sunt potrivite pentru oricine doreste sa poarte manusi de protectie, dar are nevoie de multa agilitate. Manusile ofera mainilor posibilitatea de a se misca liber efectuand rapid si eficient diverse sarcini.

Manusi vinil transparente
Manusi vinil transparente

Aceste manusi de protectie vinil se folosesc cu succes la asamblarea pieselor mici, la manipulare, ambalare, sortare, curatenie, lucrari usoare de gradinarit, treburi agricole, zugravire, intretinere, lucrari de menaj.

Sunt totusi frecvent intalnite si in saloanele de masaj, in saloanele si cabinetele medicale unde protejeaza mainile utilizatorilor de contaminare.

Manusile au proprietati antistatice si sunt rezistente la grasimi si la alcool. Prin purtarea acestui tip de manusi se reduce riscul de aparitie a leziunilor sau sensibilitatii pielii, prevenind reactiile alergice.

Manusi vinil nepudrate

Spitalele folosesc acest tip de manusi. Ca si manusile din latex, se gasesc in variante pudrate cu amidon de porumb, dar si nepudrate pentru persoanele care sunt alergice la acest fel de compusi.

Manusi protectie vinil
Manusi protectie vinil

Multi prefera sa poarte manusi vinil nepudrate de culoare albastra, insa exista si situatii in care se folosesc manusi din vinil transparente.

Intreg personalul medical poarta manusi de unica folosinta pentru a preveni contaminarea la orice tip de contact cu pacientii, chiar daca acestia aparent sunt sanatosi.

Manusile sunt folosite in fiecare zi de medici, asistente, chirurgi, tehniceni de laborator, stomatologi, farmacisti, respondenti de urgenta si altii care lucreaza in domeniul asistentei medicale. Este important pentru spitale, clinici, laboratoare, cabinete medicale sau alte unitati mobile de sanatate  sa aiba genuri variate de manusi pentru ingrijirea pacientilor.

Desi latexul este cel mai adesea utilizat in procedurile medicale, in dulapul de aprovizionare medicala se gasesc si manusi vinil sau nitril.

Manusi impermeabile

Manusi vinil nepudrate
Manusi vinil nepudrate

Da, manusile de vinil sunt impermeabile.

Rezistenta lor la apa provine din ceea ce sunt facute: pasta de policlorura de vinil (PVC) si un plastifiant care inmoaie PVC-ul pentru a-l face flexibil.

Ca toate manusile de unica folosinta insa, nu sunt impermeabile 100%.

Gradul care determina rezistenta la lichide depinde de mai multi factori, printre care:

  • starea lor inainte de utilizare

Pentru a fi impermeabile, aceste manusi vinil nu trebuie sa fie decolorate sau uzate. Manusile sunt mai putin rezistente la intepaturi, asa ca daca sunt perforate sau blocate, apa poate intra in ele.

  • timpul in care sunt purtate

Nu sunt concepute pentru a fi purtate mult timp. Refolosirea poate diminua impermeabilitatea lor.

  • expunerea in prealabil la alti solventi organici

Manusile de vinil sunt rezistente la multe tipuri diferite de substante chimice, dar nu sunt rezistente la solventi. Daca o manusa de vinil atinge un solvent organic, se poate degrada, afectand integritatea acestora.

Cum se pun manusile chirurgicale de vinil

1. Alegeti marimea potrivita a manusii! 

Manusile sunt disponibile intr-o gama larga de dimensiuni. Daca veti folosi manusi vibil pret de cateva ori, veti reusi sa testati mai multe marimi de manusi pana veti stabili care este cea potrivita. Dimensiunea ideala este aceea care:

  • va permite sa miscati confortabil mainile
  • nu va creaza oboseala musculara
  • nu va aluneca in timpul folosirii.

2. Scoateti bijuteriile!

Inelele, bratarile, ceasurile pot contamina manusile sau le pot face dificil de purtat. Indepartarea acestora reduce considerabil riscul ruperii materialului.

3. Spalati-va bine pe maini!

Spalatul frecvent pe maini cu apa si sapun este una dintre cele mai eficiente si mai simple metode prin care poti evita imbolnavirea si raspandirea bolilor.

Daca nu ai la dispozitie apa si sapun, un gel dezinfectant maini pe baza de alcool poate fi o alternativa acceptabila.

4. Tine-ti mainile deasupra taliei!

Mentinerea lor peste acest nivel poate reduce riscul de contaminare a acestora.

5. Incepeti cu manusa mainii dominante!

Atingeti doar interiorul mansetei ( partea laterala a manusii care atinge pielea) .

6. Lasati manusa sa atarne cu degetele orientate in jos!

Ridicati mainile deasupra umerilor pentru a asigura sterilitatea. Apoi glisati mana in manusa, cu palma orientata in sus si cu degetele deschise.

Chiar daca manusa nu e perfect asezata (nu e trasa suficient pe antebrat sau degetele n-au intrat corect) se lasa pentru moment asa cum e, nu se aranjeaza manusa pentru a nu-i compromite sterilitatea.

7. Puneti cealalta manusa!

Cu mana( sterila) se ia manusa cealalta atingand numai parte ei exterioara. Se folosesc degetele mainii dominante, care se introduc pe sub manseta celeilalte manusi.

Se introduce mana in manusa. Manusa e trasa cu mana dominanta avand grija sa nu se atinga interiorul manusii opuse.

8. Asezati manusa dominanta!

Tinand numai partea exterioara se aranjeaza manusa care nu a fost imbracata bine: se trage pe antebrat si se aranjeaza degetele.

Manusi vinil pret

Manusi vinil albastre
Manusi vinil albastre

Manusile de protectie sunt folosite in foarte multe industrii de activitate, dar si in gospodarii, ca accesorii de menaj.

Inainte de achizitia unui model, trebuie sa analizati sarcinile pe care urmeaza sa le realizati cu manusile pentru a stabili nivelul de protectie, confort, durabilitate si pret.

Daca ai nevoie de o pereche manusi de vinil , Trada Marketplace iti pune la dispozitie diferite modele si tipuri de manusi de unica folosinta potrivite pentru nevoile tale!

Protejeaza-ti mainile si pastreaza igiena corespunzatoare indiferent care este activitatea pe care o desfasori!


Comentarii (0)

Comentariul tau a fost trimis si va fi vizibil dupa aprobarea de catre un moderator.