Manusi de unica folosinta

Manusi Unica Folosinta Farmacie

 

Manusi unica folosinta

Pentru a proteja mainile purtatorului in diverse activitati, normele legislative impun folosirea unor manusi de protectie.

Exista multe domenii care impun lucrul cu manusi, iar acest lucru se face pentru a asigura protectia necesara impotriva unor agenti nocivi. In domeniul medical insa, acestea sunt indispensabile.

Manusi de protectie
Manusi unica folosinta in stoc

Purtarea manusilor reprezinta o masura de protectie atat pentru medicul care le foloseste, cat si pentru pacientii cu care acesta intra in contact.

Domeniul medical este unul in care protectia pacientilor si a cadrelor medicale este pe primul loc. Pentru aceasta, trebuie sa fie alese cele mai bune echipamente de protectie.

Personalul medical, angajati din industria alimentara, dar si din diverse alte domenii( mecanica, cosmetica) sunt nevoiti sa poarte zilnic manusi pentru a-si proteja mainile de agenti nocivi. Manusile le ofera performanta sporita si un grad optim de protectie in diverse situatii.ei cu o temperatura mai ridicata.

Multi prefera sa foloseasca manusi nitril datorita elasticitatii, dar si a bunei rezistente la substantele chimice, dar se folosesc frecvent si alte tipuri de manusi unica folosinta : vinil, plastic sau latex.

Ce inseamna manusi de unica folosinta

Manusile de unica sunt accesorii pentru o singura purtare cu rezistenta ridicata la rupere. Se folosesc cu succes la manipularea si procesarea alimentelor, unele tipuri fiind chiar certificate pentru contactul cu acestea.

Aceste manusi de unica folosinta pastreaza mainile in siguranta si opresc utilizatorul sa contamineze bacterii sau virusuri de pe obiectele sau suprafetele atinse. De asemenea, asigura o flexibilitate foarte mare fiind considerate cele mai rezistente de pe piata.

Manusile de unica folosinta sunt impartite in:

Manusi nitril nepudrate

Manusi nitril colorate
Manusi nitril colorate

Manusile nitril au proprietati antistatice si sunt rezistente la grasimi si alcool. Purtand manusi nitril se reduce riscul de aparitie a leziunilor sau a sensibilitatii pielii. Sunt flexibile asemeni manusilor din latex, insa spre deosebire de acestea nu provoaca alergii.

Manusile confectionate din nitril nu contin latex, se muleaza foarte bine pe mana, pot fi purtate o perioada mare de timp, au o rezistenta crescuta la diverse substante chimice si ofera protectie suplimentara chiar si in mediile de lucru riscante.

Materialul nitril cunoscut si sub denumirea de BNR reprezinta o forma de cauciuc sintetic cu o rezistenta mare la ulei, combustibil si alte substante nocive. Specialistii considera ca acest tip de manusi folosinta nitril ofera cea mai buna protectie impotriva contaminarii si a infectiei.

Manusi latex

Manusi Latex
Manusi Latex Nepudrate

Latexul natural mai este numit si cauciuc natural. Serul din care este facut latexul este extras dintr-un arbore numit „Hevea Brasiliensis” care este un arbore de cauciuc.

Datorita elasticitatii materialului, aceste manusi latex sunt extrem de rezistente. Ofera in timpul purtarii o bariera impotriva solutiilor chimice, a intepaturilor cat si a bacteriilor.

Aceste manusi examinare latex ofera protectie impotriva agentilor patogeni transportati in sange, a substantelor chimice daunatoare si a altor contaminanti din industria medicala.

Manusile din latex sunt subtiri, dar durabile, se intind inainte de rupere. Acest lucru le face ideale atunci cand se lucreaza cu obiecte ascutite sau substante chimice dure de curatare. Purtand manusi latex, pielea este mai bine protejata.

Manusi vinil

Manusile din vinil nu contin latex si sunt potrivite pentru oricine doreste sa poarte manusi de protectie, dar de asemenea are nevoie sa schimbe des aceste manusi.

Desi nu sunt la fel de flexibile ca cele din nitril sau latex, totusi aceste manusi de vinil ofera mainilor posibilitatea de a se misca liber efectuand rapid si eficient diverse sarcini.

Set 100 de Manusi de Unica Folosinta
Manusi Vinil

Manusile de vinil sunt o alegere populara pentru industria alimentara. Acestea sunt mai rezistente si par sa fie mai accesibile ca si cost.

Au proprietati antistatice si sunt rezistente la grasimi si la alcool. Purtand acest tip de manusi este redus riscul de aparitie a leziunilor sau sensibilitatii pielii, prevenind reactiile alergice la substantele periculoase pentru piele.

Manusile de vinil protejeaza foarte bine atunci cand sunt manipulate obiecte calde sau reci, pentru ca impiedica transferul rapid de temperatura.

Manusi menaj

Protectia mainilor in timp ce indeplinesti sarcini care implica substante chimice poate realiza cu succes cu ajutorul unor manusi plastic. O pereche manusi de plastic are un rol foarte important in sarcinile de zi cu zi deoarece iti ofera confort si usurinta in activitatile intreprinse atat la locul de munca cat si acasa.

Manusi de Curatenie
Manusi Menaj

Manusile de acest tip reprezinta o alegere foarte buna daca lucrezi in domeniul alimentar, saloane de infrumusetare, cabinete medicale sau bucatarie.

Folosind aceste manusi plastic de unica folosinta vei reusi sa-ti mentii santatea in bune conditii, sa nu te contaminezi cu diverse substante sau bacterii atingand suprafete contaminate.

Aceste manusi sunt confectionate din plastic si reprezinta solutia ideala pentru persoanele alergice la latex.

Aceste manusi de menaj sunt recunoscute pentru rolul esential in utilizarea zilnica si trebuie folosite la fiecare operatiune intreprinsa.

Poti utiliza acasa manusi de curatenie. Pot fi purtate in timpul spalarii vaselor pentru a proteja mainile de detergent si a permite utilizarea apei cu o temperatura mai ridicata.

Curatare manusi unica de folosinta

Curatare manusi
Curatare manusi

Desi manusile dupa cum sunt sunt pentru o singura purtare, exista cazuri in care pot fi refolosite.

Datorita compozitiei speciale, au o rezistenta superioara la majoritatea agentilor de curatare.

Daca folositi manusile in industria alimentara, recomandarea este sa le spalati folosind sapun sau detergent de vase. NU utilizati inalbitor sau solventi, deoarece acesti agenti de oxidare pot afecta produsele.

Inainte de purtare, se recomanda uscarea manusilor pentru a preveni contractia materialului.

Manusi unica folosinta farmacie

Manusile de unica folosinta sunt folosite in spitale de medici si asistente, in cabinetele stomatologice, farmacii, cabinetele veterinare, laboratoarele de cercetare, saloanele de cosmetica, de tatuaje, dar si in industria alimentara.

Manusi chirurgicale sterile

Manusi nitril examinare
Manusi nitril examinare

Domeniul medical este unul in care protectia pacientilor si a cadrelor medicale este primordiala.

Atat pacientii cat si medicii trebuie sa beneficieze de protectia necesara in timpul consultului medical si al interventiilor chirurgicale efectuate.

Pentru ca lucrul acesta sa fie posibil, trebuie sa fie alese cele mai bune echipamente de protectie: masti , combinezoane , viziere,  uniforme medicale si manusi.

In sectorul medical, se folosesc manusi albastre sau albe la recoltarea analizelor, la administrarea tratamentelor sau in salile de operatie cand se efectueaza proceduri cu bisturie.

Manusi Medicale lungi
Manusi Chirurgicale Sterile

In timpul interventiilor medicale, in salile de operatii se folosesc de regula manusi medicale sterile pentru manevrarea instrumentelor si a materialelor medicale, inchise steril in pachete de cate o pereche.

Pentru ca riscurile din sectorul medical sunt ceva mai mari, manusile folosite sunt testate cu rigurozitate si respecta toate directivele europene impuse in domeniu.

Cel mai des, cei care fac parte din personalul medical folosesc manusi nitril unica folosinta .

Acest tip de manusa de unica folosinta se foloseste in principal in spitale si clinici, pentru examinare. Este un produs de unica folosinta, nesteril disponibil in variantele de marime XS, S, M, L sau XL.

Este foarte important ca manusa sa se potriveasca perfect pe mana,  sa nu stranga, dar nici sa alunece.

Manusi unica folosinta negre

Manusi Macelar

Fie ca este vorba despre o sectie industriala de procesare alimente, de bucataria de acasa, bucatariile comerciale, restaurante sau firme de catering, curatenia si igiena sunt cele mai importante aspecte de la care nu trebuie sa se faca rabat.

In locurile in care sunt pregatite alimentele se dezvolta foarte usor bacteriile.  Manusile prezinta avantajul prepararii mancarii in conditii de maxima igiena, protejandu-l in acelasi timp pe angajat.

Pentru a preveni aparitia bacteriilor in aceste spatii, trebuie folosite : dezinfectant , manusi de unica folosinta, lavete si servetele antibacteriene.

Manusi de unica folosinta negre
Manusi de unica folosinta negre

Siguranta alimentara este obligatorie pentru fabrici din industria alimentara, restaurante, cofetarii, brutarii, baruri sau alte puncte de servire si preparare a mancarii.

Fiecare persoana care lucreaza in zona de manipulare a alimentelor trebuie sa mentina un grad ridicat de curatenie personala si trebuie sa poarte pe langa manusi, imbracaminte adecvata( sort, halat, boneta, botosi) si, daca e cazul, echipament de protectie.

Angajatii acestor domenii folosesc manusi unica folosinta negre ,  albastre sau alte variante inchise la culoare pentru ca sunt rezistente la uleiuri si grasimi, confortabile, practice si nu declanseaza alergii.

Manusi unica folosinta 100 buc

Manusi nitril albastre
Manusi nitril albastre

In magazine si supermarketuri se folosesc manusi nitril de unica folosinta  albastre sau negre pentru manevrarea legumelor, a fructelor, a carnii, a pestelui sau a produselor de panificatie.

Inainte de a folosi manusile, mainile se spala foarte bine cu apa si sapun. Folosirea unor manusi nitril pret de cateva ore pe zi, asigura protectia suplimentara produselor alimentare. Se previne astfel contaminarea acestora, reducandu-se raspandirea microorganismelor daunatoare.

In egala masura, folosirea manusilor, creste performanta muncii angajatilor si totodata increderea si satisfacerea clientilor.

Manusi nitril copii
Manusi nitril S

O igiena perfecta in supermarket poate fi oferita de un dispenser manusi accesibil clientilor.

Acestia le vor purta atunci cand ating produsele fara a exista riscul de a le contamina cu bacterii sau alte virusuri.

S-a observat ca manusile colorate sunt foarte cautate. Sunt perfecte pentru manevrarea alimentelor in sectorul macelariei, gastronomiei sau al produselor de panificatie.

Manusi cosmetice

Manusi nitril cosmetica
Manusi nitril cosmetica

In industria cosmetica, in saloanele de tatuaj sau in frizerii se folosesc manusi unica folosinta nepudrate.

Acestea au o rezistenta excelenta la uzura. Pot fi folosite de hairstilist atunci cand vopseste sau decoloreaza parul,  de manichiurist cat si de cosmetician protejandu-le eficient mainile de toxine si agenti chimici.

Materialul protejeaza si de fluide si zgarieturi usoare, iar manusile sunt comercializate in cutii de cate 100 de bucati, gandite pentru utilizare frecventa in astfel de centre.

Aceste manusi de unica folosinta din nitril sunt din ce in ce mai populare in saloanele de infrumusetare, iar angajatii le aleg pentru ca le ofera  protectie sporita, asigurandu-le in egala masura un mediu de lucru igienic si sigur.

Pentru ca formatul este unul conceput pentru a se potrivi pe orice marime de mana, manusile stau de regula lejer, oferind precizie in gesturi. Avand in vedere prevederile starii de alerta, toate saloanele s-au asigurat inainte de redeschidere ca au manusi nitril in stoc suficent pentru desfasurarea activitatii in conditii sigure.

Manusi mecanic

Manusi mecanic
Manusi mecanic

Cunoscute si sub denumirea de manusi nitril service acestea sunt texturate, de 3x mai grose decat manusile standard.

Au manseta mai lunga pentru a proteja antebratul, iar materialul lor rezista la interactiunea cu uleiuri si lubrifianti. Culoarea neagra ascunde murdaria si datorita rezistentei sporite numarul de manusi utilizate este redus.

Compusul din nitril al manusilor in contact cu pielea si caldura umana se relaxeaza si se muleaza perfect pe forma mainii asigurand astfel o fixare sigura si confortabila.

Proprietatea de aderenta imbunatateste actiunea de prindere eficienta chiar si in conditii de lucru cu umiditate crescuta.

Acest tip de manusi mecanic auto este recomandat persoanelor care desfasoara: lucrari electromecanice, servicii de vulcanizare, reparatii motoare si transmisii, sisteme de franare, vopsire, tinichigerie si alte activitati desfasurate in service-urile auto.

Manusi unica folosinta nitril

  • sunt hipoalergenice

Expunerea prelungita la acest material nu provoca reactii alergice.

  • au grad ridicat de protectie

Aceste manusi de nitril au cea mai buna rezistenta la intepaturi cat si la contactul cu substanțe chimice.

  • sunt versatile

Majoritatea manusilor din nitril sunt texturate, ceea ce permite o sensibilitate mai buna in varful degetelor.

Designul este ambidextru, ceea ce inseamna ca fiecare manusa poate fi purtata pe oricare dintre cele doua maini, iar mansetele sunt ingrosate pentru a limita tendinta de rulare a materialului.

Gratie senzitivitatii optime, ajuta la manipularea cu precizie a obiectelor. Sunt disponibile in diferite marimi astfel incat pot fi folosite atat de femei cat si de barbati. 

Manusi nitril marimi
Manusi nitril marimi
  • sunt impermeabile

Au o rezistenta chimica puternica. Nitrilul este derivat din cauciuc, deci este impermeabil in mod natural.

  • sunt rezistente 

Pe suprafata palmei, acest tip de manusi din nitril pot avea materialul texturat pentru a oferi o rezistenta mai mare la rupere. Manusile nitril sunt rezistente in timp. Cutia de manusi trebuie ferita de razele directe ale soarelui. Poate fi depozitata in loc intunecat, racoros.

  • sunt reciclabile

Aceste manusi de nitril pot fi reciclate. Cu toate acestea, trebuie sa intre intr-o cutie speciala de reciclare, spre deosebire de cosul de reciclare standard.

  • manusi nitril pret mic

 

Modele manusi
Modele manusi unica folosinta

Mainile sunt cea mai utilizata parte a corpului in activitatile zilnice si prin urmare, cea mai mai expusa la accidente.

O pereche de manusi , ieftine si bune, te poate scuti de multe situatii nedorite. Manusile de unica folosinta sunt accesibile tuturor.

Costul unei cutii de manusi folosinta 100 buc este influentat de marime, dar si de grosimea materialului. Variaza intre 40 si 100 lei.

Pe trada.ro gasesti o gama variata de manusi de calitate!

Intra pe site si alege o pereche de manusi unica folosinta ieftine ideale pentru siguranta mainilor tale!


Comentarii (0)

Comentariul tau a fost trimis si va fi vizibil dupa aprobarea de catre un moderator.