Laser verde, un gadget multifunctional ingenios!

laser verde itdepot

Ce este un laser verde?

laser verde
Laser Pointer Verde

Laser verde, cunoscut sub denumirea generica de laser pointer, este un gadget portabil, ce functioneaza pe baza de baterii.

Gadgetul laser pointer are in compozitie o dioda laser, care emite un fascicul laser cu lumina vizibila redusa.

In functie de nevoia de utilizare, un laser pointer vine in diferite forme, dimensiuni si capacitati de functionare.

Laser verde cu raza cea mai vizibila

Dispozitivele cu laser verde au aparut pe piata in anii 2000 si de atunci sunt cele mai populare si cautate lasere DPSS.

Acest tip de laser este mai complex decat un laser rosu deoarece diodele laser nu sunt dispuse in mod obisnuit in aceasta gama de lungimi de unda.

Nu lasa ideile importante sa treaca neobservate

laser pointer multifunctional
Pointer Laser

Daca ai de sustinut o prezentare, fie la locul de munca sau la facultate, nu uita sa iti evidentiezi ideile importante cu ajutorul unui laser verde.

Avand raza cea mai vizibila, laserul verde iti va fi de folos atunci cand ai de prezentat un proiect important sau ai de sustinut un examen.

Utilizand un laser pointer verde, persoanele care asista la prezentare vor putea urmari cu mai mult focus ideile principale ale prezentarii.

Si de ce nu, totul devine mult mai interactiv si informatia mai usor de transmis.
Utilizand un laser pointer multifunctional vei putea schimba slide-urile cu usurinta, lucru care iti permite sa ai o atitudine mai degajata si sa detii control deplin.

Fotografia cu expunere lunga

Daca iti doresti sa creezi fotografii inedite, ai nevoie doar de o camera foto si de un laser verde. Cu ajutorul lor poti crea imagini uimitoare, care cu siguranta vor atrage admiratia.

arta cu laser pointer
Light Painting cu Laser Verde

Este un proces destul de simplu. Trebuie doar sa pui aparatul foto pe un trepied, sa setezi un timp lung de expunere si sa faci miscari multiple si rapide cu un laser verde.

In acest fel, aparatul de fotografiat va capta toata lumina si va crea efecte inedite si frumoase. Este un concept interesant si foarte multi fotografi profesionisti il apreciaza.

Se pot capta imagini interesante folosind lumina unor lasere si conturand oameni, nu doar cu obiecte. Totul cu o foarte mare atentie pentru ca lumina laser sa nu ajunga in ochii subiectilor. Lumina unui pointer laser poate fi foarte daunatoare pentru vedere.

Haide sa facem un experiment

Stiai ca lumina laser verde si nu numai, reactioneaza la vibratiile sonose?
Iata o modalitate interactiva in care poti utiliza un laser verde:

  1. ia o cutie de conserve, taie-i capacul si obtine astfel un cilindru gol;
  2. infasoara zona decupata a cutiei cu un balon sau cu o bucata de cauciuc;
  3. lipeste o bucata de oglinda sau o suprafata reflectorizanta peste capacul de cauciuc;
  4. indreapta raza laser spre oglinda;
  5. vorbeste sau striga in celalalt capat al cutiei si observa cum se comporta lumina in momentul in care oglinda vibreaza.

Observa raza laser verde stralucind printr-un pahar cu apa

Laser verde puternic
Experiment cu laser verde

Printre multiplele lucruri fascinante pe care le poti face cu ajutorul unui laser verde, se afla si sa urmaresti raza de lumina stralucind prin diferite suprafete de sticla. Este o modalitate placuta prin care poti urmari modul in care lumina reflecta si refracta.

Experimentul devine si mai interesant daca folosesti un pahar de cristal, cu diferite forme geometrice.

Iar daca ai copii sau nepoti, poti avea o activitate chiar distractiva si educativa in acelasi timp. Le vei descoperi celor mici modul in care lumina laser pointer isi schimba directia atunci cand ia contact cu o suprafata reflectorizanta.

Poti schimba efectul luminii prin miscarea sticlei sau a sursei de lumina.

Nu-i asa ca este interesant?

Cine a spus ca nu poti atinge stelele?
laser verde puternic
Laser Pointer Verde Puternic

Un laser verde poate fi si un instrument eficient de astronomie. Datorita capacitatii sale il poti utiliza chiar si pentru a tinti catre stele, cu o precizie incredibila.

Raza unui laser verde este foarte vizibila deoarece preia particule mici din atmosfera. Acest lucru o face sa fie usor de urmarit si observat.

Totusi, trebuie sa fii foarte precaut atunci cand folosesti un laser verde puternic. Poate suna bizar insa, trebuie evitata indreptarea fasiculului catre avioane sau elicoptere. Sunt anumite state care aplica amenzi severe pentru astfel de gesturi, deoarece pilotii pot fi distrasi si indusi in eroare.

Si aceste actiuni sunt doar o parte dintre cele mai interesante pe care le poti face cu un laser pointer verde.

Daca stii alte activitati mai interesante, te incurajam sa ne lasi un comentariu si sa descoperim impreuna cat mai multe idei ingenioase.


Comentarii (0)

Comentariul tau a fost trimis si va fi vizibil dupa aprobarea de catre un moderator.