Instrumente de scris – cum le alegi pe cele potrivite nevoilor tale?

Instrumente de scris

Cuprins

Ce sunt instrumentele de scris

Instrument de scris
Instrument de scris

Instrumentele de scris sunt dispozitive folosite pentru scrierea pe diferite suprafete. Pot fi de asemenea folosite pentru desene artistice sau tehnice.

De-a lungul timpului pentru scrierea pe diferite suprafete s-au folosit tot felul instrumente de scris.

Acestea au rezistat trecerii timpului, diversificandu-se si facand fata evolutiei tehnologice.

Initial pentru scris s-au folosit bucati slefuite de piatra, os, metal, trestie si pene. Ulterior, forma si tipurile acestora s-au imbunatatit si s-au adaptat permanent la nevoile utilizatorilor.

Instrumente de scris – utilitate

Instrument de scris Parker
Instrument de scris Parker

Fie ca vorbim de stilou, pix, creion sau roller, oricare instrument de scris ales, reprezinta optiunea actuala pentru scriere de orice tip.

Gama actuala de instrumente de scris cuprinde obiecte create cu scopul de a satisface cu succes nevoia scrierii uzuale, dar si de a garanta calitatea unui produs de marca rezistent in timp.

Daca vorbim despre instrumente de scris de lux, acestea trebuie sa fie de inalta calitate pentru a satisface chiar si cele mai exigente cerinte.

Cum alegi cel mai bun instrument de scris

Activitatea fiecarei persoane este diferita, astfel ca si nevoile in materie de scris sunt diferite. Alegerea corecta a unui instrument de scris, in functie de necesitati, poate insemna o decizie complicata.

Este nevoie sa se tina cont de design-ul estetic, de materialul din care este instrumentul, de greutate, de dimensiuni, dar si de cost.

Instrument de scris – design

Instrument de scris
Instrument de scris

Accesorii nelipsite din birou sau din geanta, aceste instrumente de scris vor avea mereu un impact pozitiv asupra celor prezenti.

Daca optezi pentru stilouri de lux, pixuri de lux, rollere de lux, toate aceste instrumente de scris cu siguranta vor fi remarcate.

Design-ul acestor  instrumente de scris de lux poate fi remarcat de la o prima privire. Create cu atentie, din materiale de calitate, instrumentele de lux au un design optim, care usureaza scrierea.

Elementul definitoriu al elegantei este accentuat prin detaliile lucrate manual. Acestea se pot face pe argint, titan, aur, platina sau lemn.

Stilourile sau pixurile de lux cu ac de prindere se potrivesc elegant la buzunarele de la camasi sau costume.

Instrumente de scris – materiale

IInstrumente de scris de lux Parker
Instrumente de scris de lux Parker

Materialul unui instrument de scris este un aspect important, acesta fiind elementul de baza in ceea ce priveste longevitatea.

Ca si materiale folosite, remarcam:

  • otel
  • titan
  • aur
  • argint
  • lemn
  • platina
  • crom

Pentru instrumente de scris de lux se folosesc materiale premium precum metale pretioase si semi-pretioase. Folosirea materialelor de calitate, sunt dovada clara a fiabilitatii acestor instrumente de scris. Sunt numeroase modele de pixuri sau stilouri de lux care functioneaza foarte bine desi au mai bine de o suta de ani vechime.

Brand-uri precum Parker si Pelikan produc instrumente de scris de buna calitate. Versatilitatea materialelor din care obiectele lor sunt create, ofera clientilor posibilitatea de a alege produsul potrivit nevoilor sale.

Instrument de scris – dimensiune si greutate ideala

Dimensiunea si greutatea pixului sunt importante in functionalitatea eficienta a acestuia. Este nevoie sa se tina cont de dimensiunea mainii pentru o alegere corecta a pixului, care sa usureze scrierea.

Instrument de scris
Instrument de scris

Greutatea instrumentelor de scris  trebuie sa permita o utilizare confortabila. Instrumentul trebuie sa fie usor de tinut in mana in timpul scrisului.

Acesta lucru este foarte important pentru persoanele a caror activitate presupune ore de scris.

Un capac calitativ nu va permite ca pixul sa se usuce, chiar daca acesta nu a mai fost folosit o perioada indelungata de timp.

Capacul cu ac de prindere ofera pixului un aer elegant si, pe langa acest aspect, este eficient, putand fi prins la buzunarul sacoului.

Instrumente de scris preturi

Instrument de scris - pret
Instrument de scris – pret

Inainte de a investi intr-un instrument de scris o suma mai mare de bani, este nevoie sa se stabileasca pentru ce anume se doreste acesta, daca e pentru colectie sau pentru utilizare.

Daca acest instrument de scris este achizitionat doar pentru colectie, atunci aspectul estetic va fi factorul decizional in achizitionarea lui.

Pretul platit pentru un instrument de scris creat in editie limitata sau pentru o colectie speciala dpoate fi unul mare, motiv pentru care este important ca acesta sa indeplineasca asteptarile celui care il achizitioneaza.

Costurile unor instrumente de scris de lux sunt destul de ridicate, datorita materialelor din care sunt confectionate.

In mod sigur acele instrumente de scris care au in componenta aur, argint sau chiar lemn, sunt mai scumpe decat cele din otel.

Instrumente de scris de lux – cel mai de preț cadou

Instrumente de scris Parker
Instrumente de scris Parker

Gama de instrumente de scris poate fi cadoul ideal, cu atat mai mult pentru o persoana pasionata de scris sau care colectioneaza astfel de accesorii.

Primul aspect de care trebuie sa se tina cont este motivul pentru care se doreste achizitionarea unui astfel de cadou.

Gama obisnuita de intrumente de scris satisface cerintelor cumparatorilor mai putin pretentiosi. Se potrivesc celor care isi doresc produse de calitate, nu vor sa aloce sume semnificative.

Pentru un cadou de referinta poti alege  instrumente de scris de lux. Acestea sunt create cu migala pana la cele mai mici detalii, ceea ce transforma instrumentele de scris in obiecte  deosebite. 

Instrumente de scris Pelikan
Instrumente de scris Pelikan

De la design-uri simple la unele avant-gardiste, unele instrumente de lux isi gasesc posesorul in functie de detaliile cu care au fost create si in functie de povestea pe care o spune fiecare produs in parte.

Pelikan si Parker creeaza instrumente de scris considerate adevarate bijuterii, astfel ca publicul le considera obiecte de colectie si piese de arta.

Trada Marketplace – produse birotica

Pentru utilizarea zilnica a unui instrument de scris pe bancile scolii, la birou, pentru a scrie lizibil si ordonat, dar si pentru folosirea punctuala a unui instrument de scris de lux in diferite ocazii, intra pe trada.ro !

Instrumente de scris de lux
Instrumente de scris de lux

Fie ca optezi pentru un stilou de lux, un pix de lux, un roller sau un creion mecanic, pe Trada Marketplace gasesti modele variate.


Comentarii (0)

Comentariul tau a fost trimis si va fi vizibil dupa aprobarea de catre un moderator.