Cum alegem Imprimante Mobile de Etichete sau Chitante?

ce este o imprimanta portabila
Imprimante mobile
Imprimanta mobila

In unele domenii de activitate, cum ar fi distributia de exemplu, echipamentele de tip imprimante mobile de etichete, bonuri sau chitante sunt extrem de utile. Pentru un agent de teren care trebuie sa ofere chitanta pentru bunurile livrate o astfel de imprimanta mobila este indispensabila.

O imprimanta mobila este un instrument care te ajuta sa economisesti timp si bani pe care altfel le-ai consuma deplasandu-te intre biroul tau si imprimanta desktop pentru a avea acces la materialele tiparite.

Imprimante mobile de etichete– productivitate si reduceri de costuri

Orice echipament utilizat intr-o activitate este menit sa creasca productivitatea activitatii respective. Pentru unii imprimanta mobila trebuie sa aduca economii in bani iar pentru altii poate insemna o calitate mai buna a muncii lor.

Trebuie avuta in vedere si compatibilitatea cu consumabilele folosite precum si cu restul echipamentelor utilizate. Scopul final al unei imprimante mobile este acela de a tipari etichete de calitate, care sa ajute la identificarea produsului cu orice tip de cititor coduri de bare folosit.

De aceea e important sa tinem cont de cateva elemente pentru a stii cum alegem o imprimanta mobila astfel incat sa obtinem rezultatele asteptate.

Criterii de alegere pentru o imprimanta mobila

Am selectat 3 criterii dupa care sa te ghidezi atunci cand te intrebi cum alegi o imprimanta mobila:

  1. Mediul in care va functiona imprimanta mobila
  2. Viteza de tiparire
  3. Usurinta in utilizare.

1. Mediul de Lucru pentru Imprimante Mobile

Este important sa tii cont de faptul ca imprimanta mobila este expusa acelorasi factori de mediu ca si purtatorul ei: caldura, umezeala, frig sau praf. De aceea trebuie sa aiba un factor de protectie (IP) ridicat care sa ii asigure functionarea in orice astfel de conditii.

De exemplu imprimanta mobila ZQ500  de la Zebra este ideala pentru lucrul in medii dificile, asa cum poti vedea in filmul de mai jos.

Robustetea este de asemenea un aspect de luat in calcul in alegerea unei imprimante mobile. Ea este “purtata” de catre utilizator iar riscul de a fi scapata pe jos este ridicat. O imprimanta mobila este bine sa reziste la multiple caderi pe beton, de la inaltimea de maxim 1,5 m.

2. Viteza de Imprimare pentru Imprimante Mobile.de Etichete

Imprimante mobile de etichete
Imprimante mobile de etichete

Imprimantele mobile.de etichete sunt de regula utilizate pentru tiparirea de chitante si facturi, pe loc. O imprimanta mobila trebuie sa aiba o viteza mare de imprimare pentru a evita intarzierile si pentru nu a face clientii sa astepte. Viteza de imprimare se masoara in mm/secunda (sau in inch/secunda).

O imprimanta mobila poate fi folosita si pentru a extrage informatii dintr-un terminal mobil, pentru a genera grafice sau pentru a tipari coduri de bare. Timpul necesar pentru aceste functii este reflectat in capacitatea unei imprimante mobile insa nu se masoara in mm/secunda.

Este important sa intelegi acest aspect inainte sa faci alegerea. Capacitatea unor imprimante mobile.de etichete depinde si de modul in care le intretii. De aceea este indicat sa verifici cat de usor se poate curata fara a fi nevoit sa o desfaci in bucati.

3. Usurinta in utilizare pentru Imprimante Mobile de Etichete

Imprimanta mobila de etichete este folosita de utilizator pe teren. In cazul unor eventuale disfunctionalitati pentru o imprimanta mobila, acesta trebuie sa stie sa le rezolve in cel mai scurt timp.

Inlocuirea bateriei, a consumabilelor sau depanarea blocarii rolei de etichete sau bonuri sunt doar cateva operatiuni pe care utilizatorul este nevoie sa le realizeze fara ajutorul echipei tehnice.

Daca ai nevoie de o imprimanta mobila de etichete performanta intra in platforma B2B – itDepot pentru Echipamente si Consumabile. Aici gasesti imprimante mobile de toate tipurile si pentru toate bugetele.


Comentarii (0)

Comentariul tau a fost trimis si va fi vizibil dupa aprobarea de catre un moderator.