Imprimanta monocrom: ce inseamna si cum o poti utiliza?

Imprimanta Monocrom

Imprimanta multifunctionala laser este cel mai folosit device de profil, care  imbina cu succes doua utilitati intr-un singur dispozitiv: imprima si copiaza documente.  O imprimanta multifunctionala asigura activitatea de printare atat din companii, cat si de acasa.

Multifunctionala monocrom
Multifunctionala monocrom

Pentru uzul personal se foloseste imprimanta multifunctionala monocrom care printeaza printeaza alb-negru, folosind doar toner negru.

In cazul in care se doreste printarea unui document ce contine text colorat sau fotografii, imprimanta monocrom va transpune culorile in diferite nuante de gri la printare, pentru a putea face o diferenta intre acestea.

Acest device multifunctional este accesibil, rapid si compact si ofera o calitate de imprimare excelenta. Aceasta varianta monocrom este mai ieftina decat multifunctionala laser color .

Afla din acest articol ce sunt imprimantele monocrom, unde pot fi folosite si care sunt cateva exemple ale acestui tip de imprimante.

Cuprins:

  1. Ce inseamna monocrom cand ne referim la imprimanta
  2. Cand se foloseste o imprimanta monocrom
  3. Exemple de imprimante monocrom

Ce inseamna monocrom cand ne referim la imprimanta?

Imprimantele de tip monocrom sunt clasicele imprimante ce printeaza alb-negru. Ca si exemple de imprimante monocrom sunt:

Multifunctionala HP
Multifunctionala HP

Acest tip multifunctional laser monocrom, se dovedeste a fi mai ieftin decat cel cu printare color. Pentru cele de tip monocrom este necesar un singur toner negru, dar pentru cele color sunt necesare  inca trei tonere de culori diferite (cyan, magenta si galben).

In cazul in care se doreste printarea unui document ce contine text colorat sau fotografii, imprimanta monocrom va transpune culorile in diferite nuante de gri la printare, pentru a putea face o diferenta intre acestea.

Culorile inchise vor fi imprimate cu nuante de gri inchis, iar culorile deschise, cu nuante de gri spre alb.

Cand se foloseste o imprimanta multifunctionala laser monocrom?

Aceste imprimante multifunctionale monocrom sunt perfecte atat pentru birouri, cat si pentru acasa. Diferenta apare in momentul in care ne referim la functiile suplimentare si la numarul de pagini ce pot fi printate intr-o luna.

Totusi, trebuie avut in vedere principala caracteristica a imprimantelor monocrom: printarea alb-negru. Acestea sunt solutia perfecta pentru firmele sau persoanele care nu au nevoie de imprimarea color in mod constant.

Imprimanta multifunctionala
Imprimanta multifunctionala

O imprimanta folosita la birou are nevoie, de obicei, si de functiile de scan, imprimarea fisierelor din USB sau trimise de pe adresele de e-mail, salvarea documentului scanat in memoria unui USB sau trimiterea acestuia pe o adresa de e-mail etc. Numarul de foi printate este mai mare decat cel ce reiese din imprimarea facuta acasa.

Folosirea unei astfel de multifunctionale laser acasa inseamna un numar mai mic de foi printate, dar si folosirea unui numar mai mic de functii auxiliare fata de cele utilizate la locul de munca.

Exemple de imprimante multifunctionale monocrom:

Functia de imprimare monocrom este prezenta cel mai mult la imprimantele de tip laser.

Asa cum ai aflat de mai sus, folosirea imprimantelor la birou inseamna utilizarea mai multor functii auxiliare, pentru care fiind alese, in general, imprimantele multifunctionale.

Pentru imprimarea facuta acasa, se aleg imprimante multifunctionale laser laser simple. Bineinteles, acesta nu trebuie sa fie neaparat un filtru prin care sa se ia decizia de cumparare a unui astfel de produs.

Imprimanta multifunctionala laser
Imprimanta multifunctionala laser

Imprimantele de birou nu trebuie sa fie de tip multifunctional daca nu exista o adevarata nevoie ale acestor functii auxiliare de care dispun. Imprimantele pentru uz personal nu trebuie in mod obligatoriu sa duca lipsa de aceste functii.

Acelasi lucru se intampla si cu numarul de foi printate pe luna. Este posibil ca la locul de munca sa fie necesara printarea a doar 50 de foi pe luna, iar acasa doar 90 de foi printate pe luna. Totul se rezuma la modul in care este nevoie sa se foloseasca imprimanta.

Iata exemple de imprimante monocrom pentru ambele categorii:

 

Imprimanta laser multifunctionala monocrom
Imprimanta laser multifunctionala monocrom

 

 

 

 

 

 

 

Imprimanta Monocrom Brother
Imprimanta Monocrom Brother

 

 

Multifunctionala Brother Monocrom
Multifunctionala Brother Monocrom

 

  • Imprimanta multifunctionala Brother 

 

Imprimanta Brother
Imprimanta Brother

 

 

 

 

 

Imprimanta Brother Monocrom
Imprimanta Brother Monocrom

 

 

 

 

 

Ai aflat ce sunt imprimante laser monocrom, cand se folosesc si care sunt cele mai reprezentative exemple ale acestui tip de imprimante.

Tinand cont de informatiile prezentate, intra pe trada.ro si alege tipul de imprimanta care se potriveste cel mai bine nevoilor tale!


Comentarii (0)

Comentariul tau a fost trimis si va fi vizibil dupa aprobarea de catre un moderator.