Imprimanta Etichete Autocolante sau Autoadezive? Tipuri de Imprimante Termice Etichete

Imprimanta etichete

Cuprins

Imprimanta etichete autocolante – ce tip sa alegi

imprimanta etichete
Imprimanta etichete

Utilizand o imprimanta etichete autocolante sau o imprimanta etichete autoadezive poti tipari pe orice tip de suport care se potriveste cu caracteristicile acesteia.

Asa cum este nevoie de diferite modele de etichete, pentru oricare dintre ele exista un tip de imprimanta termica etichete compatibila.

Compatibilitatea se refera la dimensiunile, metoda de tiparire, optiunile suplimentare pe care le are o imprimanta etichete.

Imprimante etichete – tipuri

imprimante etichete
Model imprimante etichete

Cele mai multe tipuri de imprimante etichete sunt termice, acestea fiind cel mai flexibil tip de imprimanta etichete.

Diferenta intre diversele modele de imprimante etichete termice o face volumul de etichete pe care le poate tipari fiecare.

In continuare vom prezenta informatii utile despre cateva tipuri de imprimante etichete. In plus,  puteti consulta si un manual de utilizare al unei astfel de imprimanta.

Imprimanta etichete mobila

imprimanta portabila
Imprimanta portabila etichete

O imprimanta portabila etichete ofera independenta de orice cablu de conexiune la un computer. In general folosim imprimante portabile etichete in cazul in care avem volume mici de tiparire.

De asemenea, dimensiunile etichetelor tiparite sunt mici. Insa in acelasi timp ele ofera avantajul ca sunt usor de transportat si ofera o calitate foarte buna la tiparire.

Pentru agentii de vanzari trebuie sa folosim o imprimanta mobila de etichete  acestia avand nevoie sa emita chitante pe teren. Aceste imprimante mobile sunt, de asemenea, utile in activitatea de depozit si logistica.

Imprimante termica pentru etichete – desktop

imprimanta termica
Imprimanta termica de etichete desktop

O imprimanta termica de etichete desktop este folosita pentru un volum mediu saptamanal de sub 500 de etichete. Este des intalnita in birouri sau in magazine de retail unde volumele nu sunt mari.

Ca tip de etichete, aceste imprimante termice etichete desktop pot tipari la aceeasi calitate si varietate ca si unele imprimante de etichete industriale, insa la volume mai mici.

Imprimante etichete industriale

O imprimanta termica industriala este mai mare si mai robusta decat o imprimanta etichete desktop. Pe o imprimanta etichete industriala poti tipari cateva mii de etichete zilnic, in fiecare zi.

imprimante industriale
Imprimante industriale etichete

Acest model de imprimanta se regaseste in special in productie, in centre de distributie si la marile lanturi din retail.

Daca ai nevoie sa tiparesti orice fel de eticheta in volume mari, o imprimanta de etichete industriala reprezinta cea mai viabila optiune.

Imprimante kiosk pentru etichete

Aceste imprimante kiosk de etichete reprezinta un alt exemplu de imprimanta termica ce exceleaza in tiparirea pe hartie mai groasa. Acest tip de hartie se foloseste pentru etichete utilizate la evenimente cum ar fi: concerte, festivaluri, aeroport sau spatii comerciale.

imprimante kiosk
Imprimante kiosk

Ca dimensiuni, modelele de imprimante kiosk este mai inalta decat alte modele. Motivul este modul de dispunere a hartiei pe care se tiparesc etichetele, ele fiind cel mai des impaturite si nu sub forma de rola de etichete.

Pentru etichete dispuse in rola de etichete, rolele utilizate pentru aceasta imprimanta etichete kiosk sunt mai mari, si pot acoperi un volum mare de tiparire.

Imprimante bratari

Modelele de imprimante bratari sunt cel mai des intalnite si utilizate in industria de entertaiment pentru acces in zona de concerte si festivaluri si sectorul medical pentru identificarea pacientilor.

imprimante bratari
Imprimante bratari

Utilizarea unei imprimante termice bratari prezinta mai multe avantaje, cum ar fi:

  • Tiparirea fara intreruperi: tonerul si etichetele se incarca prin simpla pozitionare in locul dedicate, fara sa ai intreruperi.
  • Rezolutia tiparirii este foarte buna si se pot reda cu acuratete logo-uri si imagini. Astfel ele sunt usor de scanat cu orice model de cititoare coduri de bare.
  • Anumite modele au o carcasa speciala antimicrobiana care raspunde necesitatilor din domeniul sanatatii.

In situatiile cand ai nevoie de tiparirea de etichete tip bratara zilnic, cum ar fi spitalele, parcurile de distractii, concertele, o imprimanta bratari dedicata este alegerea perfecta.

Tipuri de imprimante si caracteristicile lor – metode de tiparire

Dupa ce stii ce tipuri de imprimante etichete termica ai nevoie, urmatorul pas este sa alegi metoda de tiparire. Daca vorbim de imprimante de etichete termice exista doua metode: direct termica (DT) si prin transfer termic (TT).

In functie de perioada pentru care ai nevoie ca etichetele tale sa reziste si de tipul de material pe care vrei sa le tiparesti, va trebui sa alegi una din cele 2 metode de tiparire.

Imprimante etichete direct termice

Pentru acest tip de imprimante etichete direct termice se folosesc consumabile dintr-un material care se innegreste atunci cand este atins de capul de tiparire. Pentru ca aceste imprimante etichete direct termice tiparessc fara ribon, aceasta clasa de imprimante de etichete este foarte usor de folosit.

tipuri de imprimante
Imprimante etichete direct termice

Etichetele direct termice au, de regula, o durata de pastrare considerabila dar nu sunt potrivite pentru medii cu expunere la temperaturi ridicate, raze solare risc de abraziune, pentru o perioada lunga de timp,

Din acest motiv etichetele tiparite prin metoda direct termica sunt acoperite cu un strat protector care le face sa reziste la astfel de medii.

Tiparirea direct termica asigura etichete tiparite de calitate, folosindu-se un singur tip de consumabil. Pentru utilizari pe termen scurt cum ar fi etichete pentru transport, metoda direct termica este cea mai eficienta metoda de tiparire.

Imprimante etichete transfer termic

La tiparirea prin transfer termic, se utilizeaza ribon care este topit pe eticheta de catre capul de printare al unei imprimante pentru etichete. Prin aceasta metoda aceste imprimante etichete se pot tipari si alte materiale altele decat hartia. De exemplu, se pot tipari etichete din polipropilena, din poliester, pentru utilizarea in medii exterioare dure.

imprimanta cu imprimare termica
Imprimante etichete transfer termic

Pe langa durabilitatea superioara pe care o ofera etichetelor, tiparirea cu imprimante de etichete prin transfer termic face posibila pastrarea acestora pentru o perioada mai lunga de timp.

Astfel, imprimante  etichete care folosesc metoda de tiparire prin transfer termic sunt ideale pentru:

  • etichete tip bratara utilizate la exterior
  • etichete autoadezive pentru produse
  • etichete detasabile, logistice si de preturi

In plus, prin utilizarea de riboane in procesul de tiparire, se pot tipari etichete color. Cu o combinatie potrivita intre etichete si riboane poti crea orice tip de eticheta ai nevoie.

Utilizarea de imprimante de etichete prin transfer termic costa mai mult. Cu toate acestea, beneficiile utilizarii unor astfel de imprimante adauga valoare materialelor tiparite si le face mai eficiente.

Ghid alegere imprimanta etichete direct termica sau imprimanta de etichete transfer termic

Iti oferim mai jos un scurt ghid despre cum sa alegi intre o imprimanta etichete direct termica si o imprimanta etichete prin transfer termic, in functie de nevoile de tiparire a etichetelor.

UTILIZARE ETICHETA IMPRIMANTA DE ETICHETE DIRECT TERMICA IMPRIMANTA DE ETICHETE TRANSFER TERMIC
Etichete identificare bunuri x
Etichete pentru transport x
Etichete produse x
Etichete localizare x
Etichete bratara (de interior) x
Etichete bratara (de exterior) x
Chitante x
Bilete x

Alegerea unei imprimante etichete in functie de tehnologia de tiparire


Imprimanta etichete autoadezive – optiuni suplimentare disponibile

imprimanta etichete autoadezive
Imprimanta etichete autoadezive

Dupa ce ai ales imprimanta etichete si modalitatea in care o vei folosi, urmatorul pas este de a determina optiunile suplimentare de care ai putea avea nevoie. Cele mai uzuale sunt:

Cutter

Peeler

Rewinder 

RFID

 In-line verifier

Oricare dintre ele se pot adauga usor la orice imprimanta etichete. Mai jos le vom explica pe scurt, cu exemple.

Cutter – cu ajutorul acestei optiuni etichetele sunt separate de rola din rola prin taiere. Unele role au marginea de taiere perforata, ceea ce le face usor de desprins din rola de etichete. Insa pentru rolele continue aceasta optiune este foarte importanta.

Peeler – aceasta optiune dezlipeste fiecare eticheta de suportul de hartie pe care este atasata. Un peeler este esential in cazul unei imprimante pentru etichete folosita la tiparirea de etichete individuale care se lipesc apoi imediat pe produs.

Optiuni suplimentare precum peeler, cutter, rewinder sau RFID se pot adauga foarte usor oricarei imprimante de etichete

Mai jos puteti vedea un exemplu de adaugare a optiunii peeler pentru o Imprimanta Etichete Zebra ZT400

Rewinder – permite pozitionarea etichetelor tiparite dintr-o rola pe o noua rola de etichete, imediat ce sunt tiparite. Astfel, atunci cand ai loturi mari de etichete eviti ca pe masura ce se tiparesc sa se adune in “gramezi” in fata unei imprimante de etichete.

RFID – unele imprimante de etichete au optiunea de a genera etichete RFID. Acest lucru presupune tiparirea pe o parte a etichetei a informatiilor in acelasi timp cu encodarea CIP-ului situat pe cealalta parte. Optiunile RFID difera in functie de frecventa cu care se lucreaza. Cand vorbim de imprimante RFID, majoritatea opereaza pe frecventa UHF sau HF. Despre ce inseamna frecventele UHF sau HF poti afla mai multe pe Wikipedia.

In-line verifier – aceasta optiune verifica etichetele tiparite de imprimanta etichete in vederea respectarii standardelor. Cand se constata ca unul dintre parametrii nu corespund, se opreste procesul de tiparire. Tehnic acest lucru se realizeaza prin montarea in fata unei imprimante de etichete a unui cititor special.

Consultanta achizitionare imprimante etichete

Daca ai nevoie de o imprimanta etichete performanta intra in platforma B2B – itDepot pentru Echipamente si Consumabile. Aici gasesti imprimante etichete de toate tipurile si pentru toate bugetele.


Comentarii (0)

Comentariul tau a fost trimis si va fi vizibil dupa aprobarea de catre un moderator.