Imprimanta duplex – Ce inseamna si care sunt beneficiile sale?

Imprimanta Duplex

Sintagma “imprimanta duplex” poate suna ciudat pentru cei care nu au foarte multe cunostinte in domeniu, insa, in realitate, semnificatia este una foarte simpla!

Descopera care este aceasta si care sunt avantajele achizitionarii unei imprimante duplex in continuarea articolului!

Cuprins

  1. Ce inseamna imprimanta duplex?
  2. Care sunt beneficiile unei imprimante duplex?
  3. Care sunt diferentele intre duplex automat si duplex manual la o imprimanta?
  4. Ce imprimanta duplex color este cea mai buna: cu laser sau inkjet?

Ce inseamna imprimanta duplex?

Termenul “duplex” se refera la capacitatea unei imprimante de a tipari pe ambele fete ale unei foi. Asadar, nu este un lucru complex si nici nu este greu de utilizat un model de acest fel. Totusi, daca iti doresti sa folosesti aceasta functie, trebuie sa te asiguri ca imprimanta pe care o ai dispune de ea.

Imprimarea pe doua fete nu face parte din “pachetul tehnic standard”. Nu toate aparatele au capacitatea de a o indeplini. Inainte de a achizitiona un model de imprimanta, poti descoperi in specificatiile sale tipul acesteia, pentru a lua cea mai buna decizie.

Cum stii daca ai nevoie de o imprimanta duplex?

Este simplu: daca obisnuiesti sa printezi un volum mare de documente, constant, investitia intr-un model performant este un lucru pe care trebuie sa il iei in considerare.

Care sunt beneficiile unei imprimante duplex?

Principalele beneficii ale imprimantei duplex, in special daca este utilizata intens, sunt:

  • Reducerea costurilor la hartie
  • Eliminarea risipei de hartie
  • Economia la tonere prin folosirea unei combinatii de cerneala ( toner alternativ sau cu jet de cerneala)

Poti afla daca imprimanta pe care o ai dispune de functia tiparirii pe doua fete in mai multe moduri.

Primul ar fi verificarea manualului aparatului.

A doua optiune, in cazul in care nu mai ai manualul, este sa cauti pe Internet modelul si sa citesti specificatiile.

A treia varianta implica verificarea proprietatilor pe care le are imprimanta. Daca observi in meniul imprimantei sintagma “Imprimare pe ambele parti” inseamna ca are aceasta functie.

Care sunt diferentele intre duplex automat si duplex manual la o imprimanta?

In primul rand, trebuie sa stii ca imprimanta poate avea functii duplex diferite, si anume, automate ori manuale.

Acest lucru se refera la modul in care trebuie sa actionezi pentru a tipari pe ambele parti ale unei foi.

  • Duplex automat

Odata ce a fost printata prima pagina, modulul imprimantei intoarce automat foaia pentru tiparirea pe cealalta parte. Astfel, din momentul in care selectezi imprimarea unui document, nu va trebui sa faci nimic altceva pentru a obtine rezultatul dorit.

La modelele performante, duplexul automat este standard sau optional. In general, acestea se regasesc in birouri sau in alte spatii care presupun utilizarea imprimantei la o scara mai larga.

  • Duplex manual

Imprimantele pentru uz personal au de obicei duplex manual. In cazul acestuia, dupa ce s-a terminat tiparirea pe prima pagina, va trebui sa iei foaia, s-o intorci si sa o reintroduci in sertarul de intrare.

Atunci cand sunt mai multe foi, driver-ul imprimantei este setat sa dispuna tiparirea paginilor impare, iar dupa ce sunt intoarse si introduse din nou, pe cele pare.

Ce imprimanta duplex color este cea mai buna: cu laser sau inkjet?

Inainte de a-ti cumpara o imprimanta, trebuie sa iei in considerare cateva aspecte, printre care multifunctionalitatea si ce tip de tehnologie utilizeaza aparatul pentru tiparire, dar si daca ai nevoie ca aceasta sa fie color.

Un ansamblu multifunctional inseamna ca aparatul cuprinde atat imprimanta, cat si scanner, copiator si cateodata fax.

In ceea ce priveste tehnologia, ai de ales intre inkjet si laser, in cazul celor mai populare imprimante pentru uz personal.

Intre acestea exista diferente atat in ceea ce priveste tiparirea propriu zisa( aruncarea picaturilor microscopice de cerneala prin intermediul unor duze si, respectiv imprimarea imaginii cu ajutorul razelor laser), dar si rezultatul.

Pentru fotografii, imprimantele cu jet de cerneala sunt mai potrivite. Aparatele de acest fel sunt mai ieftine, daca nu iei in considerare toner-ul consumat, putin mai lente decat cele cu laser si au dimensiuni mai reduse.

Imprimantele duplex cu laser sunt perfecte pentru tiparirea textelor, datorita acuratetii deosebite pe care o au (pot fi printate fonturi foarte mici, in mod clar).

Cartusele laser pot imprima pana la 2.000 de foi, asadar, chiar daca aparatul este mai scump, poti observa o economie pe termen lung. In cazul unei imprimante cu laser, si timpul de asteptare va fi mai mic!

Imprimanta cu Laser
Imprimanta cu Laser

 

 

 

 

 

Alege imprimanta cu atentie, in functie de nevoile pe care le ai, pentru a fi pe deplin multumit de rezultate!


Comentarii (0)

Comentariul tau a fost trimis si va fi vizibil dupa aprobarea de catre un moderator.