Imprimanta coduri de bare: de ce să o folosesti cu un sistem de gestiune stocuri?

Imprimanta Coduri de Bare

Un sistem de gestiune a stocurilor si o imprimanta coduri de bare sunt 2 elemente esentiale atunci cand ai o firma ce ofera produse in format fizic.

Pe langa program si imprimanta ai nevoie de de etichete autoadezive si de cititoare coduri de bare.

O gestionare eficientă a stocurilor poate crește productivitatea și implicit profitul firmei. În continuare îți prezentăm ce implică gestiunea stocurilor, de ce ai nevoie și care sunt beneficiile implementării unui sistem.

Cuprins:

 1. Gestiunea stocurilor manual
 2. Gestiunea stocurilor de mărfuri – beneficii
 3. Sistem de gestiune cu cod de bare

Gestiunea stocurilor manual

Există mai multe tipuri de gestiune a stocurilor, dar le putem împărți în două categorii principale: gestiunea stocurilor continuă și gestiunea stocurilor periodică.

Gestiunea stocurilor continuă se face constant, produsele sunt monitorizate tot timpul: când sunt primite, vândute sau mutate dintr-un loc în altul. Astfel, vei avea mereu informații la zi despre stocul real. Pentru o astfel de gestiune trebuie să implementezi un sistem tehnologizat.

Gestiunea stocurilor periodică se face manual, prin numărarea produselor la începutul și sfârșitul unei perioade de timp. Prin urmare, pot apărea oricând erori umane. Mai mult, activitatea firmei trebuie oprită în timpul numărătorii, lucru care poate duce la pierderi în timpul în care munca este sistată.

De asemenea, firma va trebui să plătească muncitorii în plus pentru realizarea inventarului. Astfel, gestiunea manuală este mai potrivită pentru afaceri mici, care lucrează cu un număr mic de produse.

Gestiunea stocurilor de mărfuri – beneficii

Imprimanta coduri de bare in gestiunea stocurilor
Imprimanta coduri de bare in gestiunea stocurilor

Un sistem de gestiune a stocurilor îți permite să ai înregistrări centralizate al fiecărui produs al companiei, cu locul în care se află, informații despre producător, specificații și numărul exact de produse de același tip care se află în stoc.

Deoarece inventarul conține produse care sunt mutate din loc în loc, gestiunea stocurilor este foarte importantă. Astfel știi exact unde se află fiecare lucru, afli care dintre acestea se vând mai bine și care nu ca să știi pe ce să te axezi în viitor.

Iată care sunt principalele beneficii de care te bucuri dacă folosești un sistem de gestiune a stocurilor:

 • Monitorizare eficientă;
 • Organizare mai bună;
 • Reducerea costului de stocare și muncă;
 • Transparență mai mare;
 • O relație funcțională cu producătorii, vânzătorii și partenerii.

Sistem de gestiune cu cod de bare

Cititor coduri de bare in gestiunea stocurilor
Cititor coduri de bare in gestiunea stocurilor

Un sistem bun de gestiune te ajută să economisești timp și îți oferă acces la informații despre stocul produselor în timp real. Pentru început, trebuie să urmezi câțiva pași care vor crește productivitatea:

 • Ai nevoie de un nume pentru fiecare loc în care sunt stocate produse și de etichete ușor de citit;
 • Trebuie să folosești coduri de bare și numere unice de identificare pentru fiecare produs;
 • Este nevoie de o unitate de măsură care să fie utilizată pentru toate lucrurile;
 • Fiecare persoană care lucrează în depozit are nevoie de acces la un cititor de coduri de bare pentru a lucra rapid și eficient;
 • O imprimanta coduri de bare trebuie instalata si conectata la sistem, pentru etichetare.
 • Trebuie să instalezi un program care va monitoriza activitatea angajaților și traseul produselor;
 • Trebuie să stabilești reguli și proceduri clarecare apoi să fie urmate cu strictețe.

Implementarea unui sistem de gestiune a stocurilor

Implementarea unui sistem de gestiune a stocurilor este un proces complex. Nu constă doar în achiziționarea unui program bun, acesta trebuie să fie special conceput pentru a încorpora toate procesele și tehnologia disponibilă în companie.

În plus, ai în vedere funcționalitatea acestuia, angajații vor fi nevoiți să îl utilizeze zilnic deci este necesar să fie ușor de înțeles. Iată ce trebuie să ai în vedere atunci când alegi un sistem de gestiune:

 • Scanarea codurilor de bare: astfel îți va fi ușor să identifici și să monitorizezi produsele; un sistem bun are integrate cititoare de bare pentru etichetarea instantă a produselor;
 • Optimizarea inventarului: menține numărul ideal de produse de același tip, util în special pentru cele sezoniere, care sunt comandate mai mult într-un anumit anotimp;
 • Notificari stoc: Primești notificări atunci când nivelul stocului scade sau depășește anumite valori setate de tine;
 • Generare rapoarte: Poți verifica istoria vânzărilor pentru a vedea ce produse s-au vândut bine și care nu;

Gestiunea stocurilor de mărfuri este ceva inevitabil atunci când ai o afacere. Dacă firma este mică, gestiunea se poate tine manual, sub forma unui inventar periodic. Totusi, este mult mai eficient să apelezi la un sistem de gestiune a stocurilor cu coduri de bare, care te va ajuta să economisești.


Comentarii (0)

Comentariul tau a fost trimis si va fi vizibil dupa aprobarea de catre un moderator.