Etichete Autocolante Rola, A4 sau Personalizate – industrii in care sunt utilizate

Etichete autocolante

Etichete autocolante intalnim peste tot in jurul nostru, aparent toate fiind de acelasi fel. Ele se diferentiaza totusi in functie de cateva elemente.

Etichete autocolante
Etichete autocolante

Unul dintre ele este modul in care sunt folosite aceste etichete.

Pentru uz casnic sau pentru utilizare industriala, etichetele trebuie sa indeplineasca anumite conditii ca sa fie folosite cat mai eficient.

In continuare vom detalia si prezenta detalii legate de etichete autocolante folosite in diverse industrii.

Etichete autocolante personalizate pentru industria alimentara

In industria alimentara se utilizeaza 2 tipuri de etichete autocolante: aplicate pe ambalajul produsului sau etichete autocolante aplicate direct pe alimente.

Etichete autocolante
Etichete autocolante alimente

Indiferent de modul de aplicare al unei etichete, ea trebuie sa furnizeze informatii complete legate de compozitia produsului, greutate, data fabricarii si termenul de valabilitate.

Pentru acele etichete care intra in contact direct cu alimentele, trebuie indeplinite conditii suplimentare de siguranta.

Materialul, adezivul si cerneala folosita la imprimarea unei etichete autocolante nu trebuie sa permita impregnarea in alimente a substantelor din care sunt fabricate.

Etichete autocolante rezistente la apa – pentru diverse aplicatii industriale

Una dintre cele mai importante caracteristici ale unei etichete este rezistenta la apa, in special pentru cele utilziate in aplicatiile industriale.

eticheta aurocolanta
Etichete autocolante rezistente la apa

Doua dintre aplicatiile industriale unde sunt folosite astfel de etichete autocolante rezistente sunt transporturile si logistica.

In aceste industrii sunt utilizate etichete de identificare care trebuie sa reziste nu doar la apa ci si la temperaturi extreme si expunere la substante chimice.

Suprafetele conventionale pe care se aplica etichete rezistente la apa sunt sticla, lemnul, metalul si materialele plastice. Pentru fiecare din aceste suprafete este necesar un adeziv corespunzator care sa asigure mentinerea aderentei.

Etichete autocolante farmaceutice

In industria farmaceutica se folosesc etichete care trebuie sa fie durabile, stabile si sigure.

etichete autodezive
Etichete autoadezive farmaceutice

Pentru seringi, fiole si pungi de perfuzii sunt necesare etichete care sa aiba mai multe piese detasabile. Acestea ajuta la identificarea simultana putand fi lipite la fisele pacientilor.

Ele trebuie sa fie de dimensiuni mici, din materiale speciale siliconate si sa aiba adezivi speciali.

Fiolele, de exemplu, necesita etichete cu diametru mic si cu adezivi rezistenti la temperaturi extreme si la substante chimice.

Daca ai nevoie de etichete intra in platforma B2B itDepot pentru Echipamente si Consumabile. Aici gasesti o gama diversa de etichete de toate tipurile si pentru toate bugetele precum etichete autocolante.

 

 


Comentarii (0)

Comentariul tau a fost trimis si va fi vizibil dupa aprobarea de catre un moderator.