Etichete Autoadezive A4, in Rola sau Personalizate

etichete autocolante

Etichete autoadezive – caracteristici esentiale in procesul de imprimare

In procesul de imprimare de etichete autoadezive, caracteristicile acestora au un rol foarte important.

etichete autoadezive
Etichete autoadezive

La o eticheta autoadeziva conteaza materialul din care este fabricata, forma, dispunerea si adezivul.

Le vom detalia pe rand pentru a iti oferi informatii utile cand ai nevoie sa alegi etichete pentru afacerea ta.

Etichete autoadezive in functie de materialul din care sunt fabricate

Etichete autoadezive hartie

etichete autoadezive rola
Etichete rola hartie

Etichete din hartie se folosesc in procesul de tiparire direct termica.

Ele sunt sensibile la caldura si imprimarea se face prin incalzirea stratului superior al etichetei care isi schimba culoarea.

De obicei imprimarea se face cu negru, insa au aparut tehnologii care permit imprimarea si cu alte culori.

Etichete autoadezive poliester

etichete autoadezive poliester
Etichete autoadezive poliester

Aceste etichete nu sunt sensibile la caldura, tiparirea facandu-se cu ribon. Ele au o rezistenta mai mare decat cele din hartie.

Etichete poliester sunt folosite in special in industria chimica si industria textila.

Ele se caracterizeaza prin rezistenta la temperaturi extreme, la zgarieturi si la expunerea la substante chimice.

Fiecare caracteristica a unei etichete este atent testata de producatori inainte de lansarea in productie

O eticheta nu se produce oricum, la intamplare. Pana la produsul finit se fac foarte multe teste pentru fiecare caracteristica in parte.

In filmul de mai jos poti vedea ce tipuri de teste se fac in procesul de productie de etichete.

Etichete autoadezive in functie de forma

Alegerea formei pentru o eticheta autoadeziva este dificila in proiectele tale. Cele mai comune tipuri de etichete sunt:

  1. etichete rotunde
  2. etichete drepte
  3. etichete personalizate

Orice forma de eticheta ai alege este bine sa utilizezi un program editare etichete. In functie de complexitatea etichetelor pe care vrei sa le tiparesti,

Programul poate fi unul simplu, furnizat de Microsoft Word sau un program editare etichete free (mai simpul) sau contra cost (mai complex).

Etichete autoadezive rotunde

etichete autoadezive rotunde
Etichete autoadezive rotunde

Ai nevoie de etichete autoadezive rotunde atunci cand ai promotii pe care vrei sa le evidentiezi prin buline colorate.

Mai sunt situatii in care forma produselor impune etichetarea cu etichete autoadezive rotunde.

Sa ai grija la redactarea textului pe care vrei sa il tiparesti pe etichete rotunde pentru a-l incadra corect pe eticheta.

Etichete autoadezive drepte

eticheta autoadeziva
Etichete drepte

Aceasta forma este cea mai raspandita printre modelele de etichete. Ele pot fi cu spatiu intre ele sau cu simpla taietura sau sub forma de banda.

Etichete autoadezive personalizate ca forma

Cand vrei sa evidentiezi produsul intr-o varietate mare de alte produse, folosesti etichete autoadezive personalizate prin forma. Aici modele sunt atatea cate iti poti imagina.

etichete autoadezive personalizate
Etichete autoadezive personalizate

Pentru ca producerea unor astfel de etichete autoadezive personalizate implica si producerea unor matrite speciale, costurile vor creste pe masura.

Daca bugetul alocat nu iti permite, dar totusi ai nevoie de ele, poti reduce costurile altfel. Iti poti cumpara o imprimanta etichete autoadezive second hand si poti folosi un program etichete autoadezive free.

Etichete autoadezive in functie de dispunere

In prezent se gasesc 3 mari categorii de etichete autoadezive:

  • etichete in rola
  • etichete A4 (in coala)
  • etichete banda continua

Vom detalia in continuare fiecare dintre aceste categorii, cu specificul lor si modul de utilizare.

Etichete autoadezive in rola

eticheta autoadeziva
Eticheta in rola

Rola este cea mai intalnita forma in care regasesti etichete autoadezive. Ele sunt folosite in special in industrii in care volumele sunt medii si mari. Etichete autoadezive rola sunt utilizate in depozite mai ales, unde se tiparesc coduri de bare.

Cand faci alegerea este esential sa tii cont si de tipul de imprimanta etichete folosita. Rola trebuie sa se potriveasca atat ca dimensiuni cat si ca tip de etichete autoadezive.

In functie de modalitatea de tiparire, ai nevoie de etichete termice pentru metoda direct termica sau etichete pentru tiparirea prin transfer termic.

Etichete autoadezive A4

eticheta autoadeziva A4
Etichete autoadezive A4

Pentru aplicatiile de birou, care nu necesita un volum mare de etichete, este indicat sa folosesti etichete A4.

Ele se gasesc sub forma A4, cu un numar variat de etichete / coala.

Forma etichetelor autoadezive A4 poate sa fie variata, de la etichete drepte, la etichete autoadezive rotunde sau etichete autoadezive personalizate in diverse forme.

Etichete autoadezive in banda continua

banda etichete brother
Banda etichete Brother

Banda etichete continua  permite tiparirea de etichete diferite ca lungime, in cadrul aceluiasi proiect. In aceasta categorie regasim banda etichete brother.

Sunt recomandate si in aplicatiile casnice, unde volumul de etichetare este foarte mic si nestandard.

Imprimanta de astfel de etichete in banda are un cutter special care sectioneaza banda la dimensiunea dorita pentru eticheta.

Etichetele in banda sunt specifice si aparatelor de etichetat. Acestea sunt folosite pentru etichete mai speciale, foarte inguste, cum sunt cele pentru cabluri electrice.

Tipuri etichete in functie de adeziv

Adezivul folosit pentru etichete poate fi de mai multe tipuri, in functie de compozitia lui: pe baza de apa, pe baza de cauciuc, pe baza de acril. Etichete cu adeziv pe baza de apa este indicat sa folosesti exclusiv in medii uscate.

Adezviul pe baza de cauciuc asigura o aderenta ridicata a etichetelor la suprafata pe care sunt lipite. Trebuie evitata insa expunerea acestor etichete la razele UV, pentru ca adezivul cedeaza in urma expunerii indelungate la razele ultraviolete.

Adezivul pe baza de acril se foloseste pentru etichete care trebuie sa reziste in timp. Etichetele cu adeziv pe baza de acril sunt usor de manipulat.

In functie de adezivul folosit, etichetele sunt de mai multe tipuri. Este important sa ai acces la cateva informatii despre cum sa le depozitezi si cum sa le folosesti. In functie de temperatura de stocare, cea de utilizare precum si umiditatea mediului in care le folosesti, poti alege etichete cu adezivul potrivit pentru afacerea ta.

TIP ETICHETE
(in functie de adeziv)
TEMPERATURA STOCARE ETICHETE UMIDITATE STOCARE ETICHETE TEMPERATURA APLICARE ETICHETE TEMPERATURA UTILIZARE ETICHETE
(dupa aplicare)
Etichete permanente intre 15 si 25 grade Celsius intre 44% si 55% intre +5 si + 40 grade Celsius intre -10 si + 80 grade Celsius
Etichete detasabile intre 15 si 25 grade Celsius intre 44% si 55% intre +5 si + 40 grade Celsius intre -10 si + 80 grade Celsius
Etichete puternic adezive intre 15 si 25 grade Celsius intre 44% si 55% intre +5 si + 40 grade Celsius intre -10 si + 80 grade Celsius
Etichete cu destinatie speciala intre 15 si 25 grade Celsius intre 44% si 55% intre -20 si + 40 grade Celsius intre -40 si + 60 grade Celsius

Sfaturi utilizare etichete tinand cont de adezivul folosit


Etichete permanente

Etichete permanente se folosesc pentru marcarea preturilor produselor textile sau alimentare, in special. Adezivul folosit pentru etichete permanente asigura aderenta maxima la suprafata pe care sunt aplicate.

Etichete detasabile

Aceste etichete pot fi dezlipite usor, si nu lasa urme. Adezivul este unul usor, pe baza de acril, care asigura o manipulare facila a acestui tip de etichete.

Etichete puternic adezive

etichete autoadezive
Etichete puternic adezive

Acest tip de eticheta autoadeziva se aplica de regula pe obiecte din metal si din plastic. Adezivul rezista la apa,ulei si raze ultraviolete. Etichete puternic adezive sunt folosite si pentru obiectele siliconate.

Benzi etichete puternic adezive sunt folosite foarte mult de catre electricieni. Cu aparate de etichetat speciale ei tiparesc etichete de avertizare pentru panourile electrice sau etichete pentru cabluri.

Etichete cu destinatie speciala

Acest tip de etichete este folosit in industria chimica sau in industria auto.

De fapt ele se utilizeaza oriunde sunt necesare etichete care sa reziste la temperaturi extreme sau expunerea la substante corozive.

Iti punem la dispozitie si un ghid de selectare etichete Zebra, unul dintre cei mai mari producatori din industrie.

Daca ai nevoie de etichete intra in platforma B2B itDepot pentru Echipamente si Consumabile. Aici o gama extinsa de etichete dar mai ales etichete autoadezive de toate tipurile si pentru toate bugetele.


Comentarii (0)

Comentariul tau a fost trimis si va fi vizibil dupa aprobarea de catre un moderator.