Cum alegi cel mai bun mouse gaming

Cuprins

Ce este un mouse de gaming

Un mouse gaming, numit in popor si maus de gaming, este un dispozitiv periferic modern conceput pentru performante serioase in sesiuni de joc.

Gaming mouse
Gaming mouse

Cunoscut si sub denumirea de mouse raser sau razer mouse, un astfel de periferic ofera avantajul absolut de a avea cel mai rapid senzor, special proiectat pentru a oferi un feedback instantaneu in timpul jocului.

Cel mai simplu mod de a face diferenta dintre un mouse normal si un gaming mouse este designul. La produsul de gaming designul este uneori strident, cu linii ciudate, de diferite culori. Combinatia preferata se pare ca este negru-rosu, sau negru-verde, o fuziune placuta ochiului, usor de accesorizat cu  PC-ul, dar si cu biroul.

Mouse gaming – design ergonomic

Un mouse de gaming are, de regula, un design simplu, compact, ergonomic si se pliaza perfect in mana tuturor celor care iubesc sa se joace indiferent de varsta. Greutatea unui mouse nu trebuie sa fie  foarte mare, cea ideala este cuprinsa intre 100- 170 gr.

Ergonomia buna a modelului duce la sesiuni lungi de gaming.  Preferate sunt modelele pe care mana se poate adapta usor.

In functie de modul de a folosi mouse-ul , exista o clasificare dupa dimensiunea palmei:

Mouse gaming
Mouse gaming – tipuri
  • stilul Palm Grip este ideal pentru o lungime a palmei cuprinsa intre 16-19cm. Atat podul palmei cat si degetele pe lungime fac contact cu carcasa mouse-ului. Indicat este un model mai lung cu forma curbata atat spre buttoane cat si pe spatele mouse-ului. Aceasta pozitie permite odihna mainii in timpul jocului.
  • stilul Claw Grip marimea ideala a plamei este cuprinsa intre 17-20cm. Acest model ofere o prindere cu contact mediu in zona varfurilor degetelor si foarte putin in partea inferioara a palmei. Potrivit in acest caz este un mouse de dimensiuni medii cu partea frontala usor ridicata.
  • stilul Fingertip Grip este de 17-21cm si este potrivit pentru un mouse de gaming de mici dimensiuni. Contactul se realizeaza doar cu varful degetelor si carcasa mouse-ului.

Marginile posterioare ale acestor tipuri de mouse gaming sunt imbunatatite constant pentru un sprijin cat mai bun. Sunt prevazute cu un cauciuc de foarte buna calitate, uneori decorat cu diverse motive.

Ce contine un mouse de gaming

Orice mouse razer este realizat din plastic gros, de inalta calitate care face fata cu succes utilizarilor zilnice. Pentru a preintampina uzura fizica, are un strat de vopsea mata care nu lasa amprente.
Partile laterale sunt texturate intr-un mod ce ofera aderenta sporita eliminand alunecarile accidentale.

A+gaming
A+gaming

Are o serie de butoane variabile ca numar in functie de model. Toate au  butoane de click( click stanga si click dreapta), situate in partea superioara a unui mouse gaming razer.

Aceste butoane sunt prevazute cu switch-uri omron fiind concepute pentru a rezista la 50 de milioane de click-uri.

Chiar daca este vorba despre jocuri de tip FPS( First person Shooter) sau MOBA( Multiplayer Online Battle Area),  aceste functii se acceseaza de foarte multe ori.

Unele tipuri de mouse gaming mai au un buton, numit buton sniper care ofera posibilitatea tintirii mai precise cu arma favorita in unele jocuri.

Click-urile unui mouse razer au un timp de reactie bun, sunt usor de apasat si rezista in timp.

Razer mouse
Razer mouse

O alta componenta de baza a unui mouse, este rotita scroll. Cu ajutorul acesteia, poti controla volumul sunetului in timpul jocului si poti ajuta rezolutia imaginii.

Rotita metalica  imbunatateste navigarea si datorita stratului de cauciuc, ofera un confort si o aderenta sporita.

Pe laterala stanga a unui mouse gaming sunt 2 butoane cauciucate, back si forward. Aceste butoane se acceseaza prin alunecare. Se trag usor in sus si nu pot fi apasate accidental.

In partea inferioara sunt patinele de teflon. Pot fi  3, 2 sau 1 in functie de modelul mouse-ului. Aceste patine permit o alunecare lina pe orice mouse pad folosit pentru orice tip a+ gaming.

DPI mouse gaming
DPI mouse gaming

In centrul patinelor de alunecare este un senzor optic cu rezolutii foarte bune. Senzorul optic este actualizat si are o sensibilitate foarte ridicata.

Senzorii frecvent utilizati de mouse-uri sunt de doua tipuri: optici si laser. Ambii senzori folosesc lumina pentru a detecta miscarea mouse-ului. Mouse-ul optic foloseste lumina normala, in timp ce mouse-ul cu laser pe cea infrarosie.

Orice gaming mouse mai are un buton de schimbare a DPI-ului, cat si un logo cu iluminare RGB.

Ce inseamna DPI la mouse gaming

Mouse gaming senzor
Mouse gaming senzor

DPI-ul mouse-ului reprezinta o caracteristica hardware care denota viteaza de reactie a acestui dispozitiv.

DPI este un acronim pentru Dots Per Inch( Puncte Per Inci), iar rezoluția DPI a mouse-ului este data de senzorul hardware din interiorul acestuia.

Daca valoarea DPI este mai mare, se obtine o miscare mai rapida deoarece mouse-ul trimite mai multe fascicule de lumina,  pe suprafata folosita.

Ce mouse sa aleg in functie de soft

Softul pus la dispozitie de toti producatorii de mouse gaming ajuta la programarea butoanele mouse-ului cu diferite functii sau optiuni, fiind compatibile cu toate versiunile de Windows.

Gaming mouse
Gaming mouse

Fie ca vorbim de un mouse Marvo, un mouse Redragon sau de un Logitech gaming mouse, se poate schimba valoarea DPI-ului, seta rata de raportare ( polling rate-ul) si chiar schimba iluminarea logo-ului.

Totodata, la un mouse gaming Logitech cat si la un Redragon mouse
se pot seta profiluri de utilizator direct in memoria interna a acestor dispozitive. Vor fi disponibile toate optiunile setate pe orice dispozitiv la care mouse-ul este conectat.

Pe mouse se pot seta mai multe efecte de baza: static, breathing, color cycle cat si reactiv putand fi sincronizate cu restul componentelor compatibile sistemului : tastaturi, monitoare, placi de baza si alte componente.

Ajutat de soft,  la un Logitech mouse gaming, utilizatorul poate detine controlul complet asupra acestuia. Se pot pune la punct efecte de iluminare, se poate regla performanta senzorului, se poate mapa sau remapa butoanele sau salva diverse profile in mouse.

Mouse wireless sau mouse gaming cu fir

Mouse Gaming Media Galaxy
Mouse Gaming Media

Diferenta intre un mouse wireless gaming si unul cu fir este inexistenta, s-ar putea spune ca un cablu invizibil face legatura intre unitatea pc si mouse.

Fie ca este vorba de un mouse cu fir, sau fara, in cutie, ca si accesoriu toate au un caclu detasabil cu protectie textila. Aceasta poate fi de 1 sau 2 metri si se foloseste, in cazul celor wifi pentru incarcarea bateriei.

Producatorii  unui mouse gaming fara fir au folosit un senzor perfect la constructia de calitate, o baterie capabila sa tina 32 de ore de joc ideale pentru ore intregi de gaming.
Butoanele nu sunt nici usor, dar nici greu de apasat, parca perfect construite pentru a nu exista erori in timpul jocului.

Mouse gaming profiluri
Mouse gaming profiluri

La unele modele se pot schimba panourile superioare ce permit pana la 4 stiluri ergonomice asigurand un bun confort atat pentru dreptaci cat si pentru stangaci.

Aceste profiluri sunt si pentru cei care prefera un design mai inalt sau mai jos in functie de gripul preferat.

In gaming, acest tip de mouse s-a comportat excelent  si a fost usor utilizat de un jucator profesionist cat si de un amator.

Un mouse wireless ofera rezolutii foarte bune pentru gamerii competitivi care prefera utilizarea acestuia in detrimentul unuia cu fir.

Cel mai bun mouse gaming

Mouse gaming
Mouse gaming

Atunci cand vrei sa alegi cel mai bun mouse de gaming , vrei ca senzorul pe care il are, laser sau optic sa fie capabil de traking in orice conditii. Trebuie sa urmareasca atent miscarile mainii si sa le traduca instant in coordonate digitale pentru cursorul de pe ecran.

Pentru un mouse gaming ieftin care iti ofera sesiuni de joc prelungit, intra pe Trada Marketplace!

Vei gasi o multime de variante de calitate menite sa iti ofere un loc fruntas in turneele de gaming.


Comentarii (0)

Comentariul tau a fost trimis si va fi vizibil dupa aprobarea de catre un moderator.