Sistemul de coduri de bare printate este vital in industria medicala

Sistemul de coduri de bare a devenit in zilele noastre un element universal, atat pentru bunuri cat si pentru servicii.

etichete in rola
etichete in rola

Codurile de bare permit achizitionarea si gestionarea rapida a datelor, precum si urmarirea si inregistrarea acestora.

Datorita capacitatii si versatilitatii nelimitate, sistemul de coduri de bare poate fi implementat in numeroase industrii si ofera beneficii masurabile.

Un lucru este cert, etichetele de coduri de bare au un rol foarte important intr-una din cele mai importante si orientate catre precizie industrii: industria medicala.

Folosind coduri de bare erorile medicale sunt eliminate

In industria sanatatii, inconstienta si “micile erori” nu trebuie sa existe deoarece pot avea consecinte devastatoare.

Erori aparent simple, ca identificarea incorecta a pacientilor sau anexarea etichetei gresite la eliberarea medicamentelor pe baza de prescriptie medicala pot avea un impact negativ asupra sigurantei pacientului.

imprimante desktop
imprimante desktop

Utilizarea de etichete coduri de bare tiparite, permite industriei de asistenta medicala sa identifice cu precizie pacientii. Totodata, datele acestora sunt pastrate in perfecta siguranta.

Prin atribuirea unui cod de bare tiparit sub forma de bratara, datele pacientilor sunt literalmente “la indemana”. Acest lucru inseamna ca informatiile pot fi accesate rapid de catre medic si de catre asistentul medical.

etichete coduri de bare eprubete
etichete coduri de bare eprubete

In plus, codurile de bare pot fi utilizate in prescriptia retelor si pentru etichetarea analizelor de laborator. In acest mod, exista certitudinea ca pacientilor le este prescrisa medicamentatia corecta si in dozaj potrivit. Probele de laborator nu vor fi  nici ele amestecate din cauza erorilor umane.

Avand coduri de bare, medicamentele autentice sunt usor de identificat

coduri de bare medicamente
coduri de bare medicamente

Utilizand etichetarea medicamentelor este facilitata identificarea produselor autentice.  Codurile de bare sunt inregistrate si urmarite in sistem, utilizand un cod unic pentru institutia in cauza.

Cu toate acestea, in timp ce implementarea tehnologiei codurilor de bare in cadrul industriei de asistenta medicala reduce in mod semnificativ dificultatea in identificarea pacientilor si a medicamentelor prescrise, o parte dintre insitutiile farmaceutice au adoptat alte proceduri operationale.

Coduri de bare diferite pentru acelasi produs

Din cauza procedurilor diferite, niciun proces de coduri de bare nu era acelasi.

tipuri de coduri de bare
tipuri de coduri de bare

Rezultatul este ca multe produse farmaceutice au ajuns sa aiba coduri diferite. Sau mai rau, un cod de bare cu aspect similar dar informatii complet diferite.

Acest lucru reprezinta o problema reala in ceea ce priveste tehnologia de coduri de bare.

In timp ce versatilitatea acestora a permis o implementare rapida pe mai multe piete, lipsa standardizarii codurilor de bare a condus la adoptarea tehnologiei de citire cod bare fara o strategie generala de implementare.

terminale mobile Zebra
terminale mobile Zebra

Pentru ca industria medicala (si oricare alta industrie) sa construiasca si sa mentina o ierarhie eficienta a codurilor de bare, este necesar sa fie abordata o strategie unica de standardizare. Astfel marfurile sunt intodeauna prelucrate si distribuite intr-un mod corect.

Pe langa procesul precis de imprimare codurilor de bare, este nevoie si de o tehnologie corecta. In acest mod informatiile scanate pot fi urmarite si identificate cu usurinta.

scaner cod bare Zebra
scaner cod bare Zebra

In acest mod aparitia erorilor este redusa in fiecare etapa a procesului de furnizare de marfuri si servicii. Este inutil sa ai forme de etichetare sofisticate fara aparatele potrivite de identificare a acestora.

Pentru ca industria medicala sa valorifice capabilitatile tehnologiei codurilor de bare, institutiile trebuie in primul rand sa integreze solutii avansate de scanare coduri bare care sa poata fi usor accesate.

Exista 4 elemente esentiale de identificare prin coduri de bare:

  1. Imprimanta coduri de bare
  2. Scaner cod bare sau Terminale mobile
  3. Dispozitiv de stocare a datelor
  4. Conexiune Wireless puternica

Sistemul de coduri de bare este complex si pentru rezultate optime este necesar sa se utilizeze toate dispozitivele si softurile necesare.

imprimante termice Zebra
imprimante termice Zebra

In ceea ce priveste un proces standard, primul element necesar este imprimanta desktop de coduri de bare pentru punctul de lucru – imprimante termice portabilepentru imprimarea bratarilor de identificare a pacientului, etichete pentru prescriptie medicala, etichete pentru analize de laborator si imprimante termice pentru etichetarea pungilor de transfuzie sangvina.

Ambele imprimante faciliteaza tiparirea de etichete intr-un mod usor si sigur.

Dupa ce ati achizitionat etichete detaliate, precise si cel mai important unice, procesul de scanare de coduri de bare poate fi utilizat la fiecare stadiu de verificare a ID-ului pacientului si pentru inregistrarea informatiilor intr-o baza de date.

O solutie mobila de comunicare cu tehnologia de scanare cod bare, permite asistentilor medicali sa colecteze cu usurinta datele pacientului. Personalul medical poate verifica datele de identificare si inregistrarile medicale electronice ale pacientului.

Un ultim pas, pentru a facilita comunicarea eficienta intre toate aceste instrumente, este utilizarea unei retele Wireless de mare viteza, capabila sa gestioneze toate informatiile de la fiecare dispozitiv.

Acest lucru permite tuturor dispozitivelor sa actioneze independent, indiferent e locatie, asigurand accesul continuu al informatiilor din baza de date centralizata.

In esenta, nevoia de standardizare de coduri de bare nu poate fi subevaluata. Odata ce a fost implementat un sistem de cod de bare, o institutie medicala are nevoie de instrumentele potrivite pentru a o face sa functioneze.

Tinand cont de eficienta, accesibilitate si conectivitatea constanta disponibila acum, nu exista niciun motiv real pentru ca o institutie medicala sa functioneze fara tehnologii de printare si scanare coduri de bare.

itDepot iti ofera solutia optima si echipamente de calitate pentru toate tipurile de afaceri si bugete. Aici gasesti o gama larga de scaner coduri de bare, terminale mobile si etichete.


Comentarii (0)

Comentariul tau a fost trimis si va fi vizibil dupa aprobarea de catre un moderator.