Cititoare coduri de bare 2D pentru farmacii si spitale

De ce cititoare coduri de bare 2D pentru farmacii si spitale?

Incepand cu 09 februarie 2019, cutiile de medicamente produse in UE vor avea un cod unic de identificare, ce necesita utilizarea unor cititoare coduri de bare 2D pentru farmacii si spitale.

Pentru evitarea falsificarii medicamentelor si pentru siguranta pacientului, producatorul de produse farmaceutice trebuie sa adauge un cod de bare DataMatrix si un sigiliu pe ambalajul medicamentelor.

Farmaciile trebuie sa se echipeze cu cititoare de coduri de bare 2D

cititoare coduri de bare 2d pentru farmacii
Cititoare coduri de bare 2d pentru farmacii

Ordonanta europeana 2016/ 161 impune ca incepand cu 09 februarie 2019 sa fie comercializate doar medicamente cu coduri de bare 2D.

Acest cod de bare datamatrix contine: numarul de serie, cod unic individual, numarul de lot si data de expirare. Toate aceste elemente obligatorii sunt insotite de un sigiliu special al cutiilor.

Acest lucru implica si faptul ca medicamentele nu mai pot fi deschise si vandute la bucata. Insa, acest aspect va intra in vigoare peste 6 luni de la adoptarea noii legi.

Utilizand un sistem central de verificare, fiecare medicament in parte va putea fi urmarit. Dupa fabricarea medicamentelor, datele acestora sunt transmise intr-o baza de date comuna. La aceasta baza de date sunt conectate toate farmaciile, spitalele, producatorii si furnizorii.

Cititor cod bare 2D pentru farmacii si spitale

Datorita noilor reglementari europene, farmaciile trebuie sa scaneze codul datamatrix pentru a se asigura de autenticitatea medicamentelor. Prin urmare, pana la aceasta data, toate unitatile specializate trebuie sa fie deja echipate cu cititor coduri de bare 2D pentru farmacii si spitale.

Cititoare coduri de bare 2D
Cititor cod de bare 2D

Codurile de bare 2D sunt patrate mici sau dreptunghiuri ce sunt formate din puncte individuale mici. Un sigur cod de bare 2D detine o cantitate semnificativa de informatii ce sunt gravate pe ambalaj.

Pentru siguranta pacientilor, utilizarea codurilor de bare a crescut semnificativ iar incepand cu data de 09 februarie nu mai este o optiune, ci este o obligativitate.

In acest mod pacientii sunt asigurati ca primesc medicamente sigure si este combatuta falsificarea.

Codurile de bare 2D pot fi scanate si citite doar cu ajutorul unui scaner cod de bare 2D adaptat noilor reglementari in vigoare.

Cumpara cititoare coduri de bare 2d reglementate

cititor coduri bare pentru spitale
Cititor coduri de bare pentru spitale

Aici poti vedea categoria de cititoare de coduri 2d necesare pentru industria sanatatii.

Sunt cititoare 2D proiectate special pentru nevoile de asistenta medicala.

Cititoarele 2D ofera certitudinea ca standardele de siguranta ale pacientului sunt respectate in mod consecvent.

Aceste cititoare de coduri de bare 2D dispun de cea mai rapida viteza de scanare.  Totodata, au un nivel ridicat de reactie a scanarii omnidirectionale.

Cu un design unic si ergonomic confortul este sporit si spatiul necesar de lucru este diminuat.

Pentru mai multe informatii despre un cititor cod de bare online 2D necesare in industria farmaceutica si de sanatate, te incurajam sa contactezi echipa de specialisti trada.ro.


Comentarii (0)

Comentariul tau a fost trimis si va fi vizibil dupa aprobarea de catre un moderator.