Cel mai bun ciocan rotopercutor profesional

Ciocane Rotopercutoare

Cuprins

Ce este un ciocan rotopercutor

Un ciocan rotopercutor poate fi definit ca o bormasina pentru beton, cu ajutorul careia poti gauri cu sau fara percutie materiale precum: BCA-ul si betonul. Este un mix perfect intre un ciocan demolator si o bormasina : imbina perfect caracteristicile celor doua dispozitive.

Ciocan Rotopercutor
Ciocan Rotopercutor

Pe piata se gasesc modele diverse de rotopercutoare de la cele hobby, pentru mesteri amatori, la cele profesionale, recomandate pentru adevaratii profesionisti ai bricolajelor si constructiilor.

Rotopercutorul este o unealta ce nu ar trebui sa lipseasca din trusa de scule. Poate fi folosit atat pentru percutare cat si pentru insurubare, de unde ii vine si denumirea de rotopercutor.

Iti doresti sa achizitionezi un rotopercutor si vrei sa alegi cel mai bun model? Doresti sa afli care este produsul potrivit pentru proiectele pe care vrei sa le pui in aplicare? In continuare, vei descoperi topul celor mai bune astfel de scule electrice  si care sunt criteriile dupa care sa alegi un astfel de produs.

Ce este ciocan rotopercutor

Ciocanul rotopercutor este un instrument extrem de util, insa utilizarea lui poate fi dificila, mai ales la inceput. De aceea, este bine sa iti iei toate masurile de precautie si sa citesti instructiunile de folosire inainte de a te apuca de treaba.

Primul pas important este sa te echipezi corespunzator. Acest lucru presupune purtarea manusilor, deoarece mainile tale pot fi afectate de vibratiile puternice, emise de ciocan. Astfel, eviti riscul ca aparatul sa alunece si sa te accidenteze. De asemenea, este indicat sa poti o casca de protectie, pentru a te proteja in cazul in care cad bucati de tencuiala atunci cand daltuitesti. Nu evita sa porti ochelari sau o viziera, care sa impiedice praful sa-ti afecteze ochii sau caile respiratorii. 

Rotopercutor cu Acumulator
Rotopercutor cu Acumulator

Dupa echipare, poti utiliza aparatul. Conecteaza-l la o sursa electrica, in cazul in care necesita alimentare de la retea. Daca ai achizitionat un model cu acumulator, asigura-te ca acesta  este incarcarcat. Ciocanul trebuie tinut ferm, cu ambele maini. Actioneaza tragaciul si lasa burghiul sa se roteasca in gol pentru un minut, astfel incat aparatul sa poata ajunge la turatia maxima. Apoi il poti apropia de suprafata de lucru.

Alegerea burghielor este esentiala, deoarece nu poti folosi unul care nu corespunde aparatului tau. Utilizarea unui burghiu incompatibil duce, de cele mai multe ori, la defectarea uneltei. Daca vrei sa opresti ciocanul, asigura-te ca l-ai scos din materialul pe care il prelucrezi, pentru a nu-i afecta angrenajele. 

Din ce e facut un ciocan rotopercutor

Sculele electrice se numera printre instrumentele cele mai populare in constructii, de aceea e bine ca produsele alese sa fie calitate.

Cu uneltele electrice corecte, munca utilizatorului este de doua ori mai placuta. Alegand un  produs fiabil reusesti sa lucrezi mult mai precis, mai flexibil, in conditii de siguranta, avand un rezultat productiv.

Ciocanele rotopercutoare sunt realizate din materiale rezistente. Au de regula motorul de cupru, periile de carbon, iar carcasa este un mix intre plastic dur si metale. Modele de top impresioneaza prin calitatea lor, prin usurinta cu care pot fi manuite si prin faptul ca este folosita in productia lor, o tehnologie de ultima ora.

Ciocan Rotopercutor Componente
Ciocan Rotopercutor Componente

Partile componente ale unui rotopercutor sunt:

  1. mandrina
  2. suport
  3. capac de protectie praf
  4. manson blocare
  5. limitator adancime
  6. maner auxiliar
  7. comutator 1
  8. buton blocare
  9. comutator 2
  10. buton On/Off

Care este cel mai bun ciocan rotopercutor

Fiind un instrument multifunctional, poate fi utilizat in numeroase scopuri. Acesta te poate sprijini in spargerea zidariei, executarea gaurilor de mari dimensiuni, inlocuirea ceramici si altele.

Exista multe modele performante pe piata, insa alegerea celui mai bun model de ciocan rotopercutor pentru realizarea proiectului tau trebuie sa se faca in functie de mai multe criterii: tipul de percutie, mandrina, puterea, numarul de percutii, tipul de alimentare, functiile disponibile.

Cum aleg ciocan rotopercutor

Ciocanul rotopercutor este un produs hibrid, care indeplineste atat functiile unei bormasini, cat si pe cele ale unui ciocan demolator. In functie de nevoile tale, poti alege modelul adecvat.

Einhell PXC HEROCCO

Bosch Professional

Milwaukee PH28X

Caracteristici

Tip alimentare: acumulatori

Suprafata lucru: beton

Tip mandrina SDS-plus

Energie de percutie 2.2 J

Viteza maxima (rpm)    1200

Numar percutii pe minut  5500



Tip alimentare: la retea

Suprafata lucru: lemn, metal, beton, zidarie

Tip mandrina SDS-plus

Putere    800 W

Viteza maxima (rpm)    900

Numar percutii pe minut 4000

Tip alimentare: la retea

Suprafata lucru: beton

Tip mandrina SDS-plus

Putere    820 W

Viteza maxima (rpm)    900

Numar percutii pe minut    4000


Pro

Maner ergonomic

Vibratii reduse

Iluminare LED

Diametru de gaurire 22 mm

4 functii: daltuire cu/fara blocare, gaurire cu/fara impact


Limitator de adancime

Turatie variabila

Protectie suprasarcina

Sistem de prindere a accesoriilor cu schimbare simpla


Trei moduri de operare: gaurire cu percutie, gaurire fara percutie si daltuire

Safty cluch

Mecanism de inversare a sensului de rotatie

Contra

Acumulatorii si incarcatorul nu sunt inclusi in set

Trebuie reincarcat pentru a putea fi folosit dupa descarcarea bateriei, deci nu este recomandat pentru lucrarile care au o durata mare de executare


Mobilitate redusa

Mobilitate redusa

Pret

Rotopercutor cu acumulator

Ciocanele rotopercutoare cu acumulator iti ofera posibilitatea sa le folosesti in locuri greu accesibile, unde nu ai o sursa de alimentare sau nu poti ajunge cu un prelungitor.

Bosch Professional GBH 180-LI

Ciocan Rotopercutor Bosch
Ciocan Rotopercutor Bosch

VEZI PRODUSE SIMILARE

Puterea ciocanului profesional cu acumulator de la Bosch este similara cu cea a unuia alimentat la retea. Este destinat utilizarii pentru zidarie, are o viteza maxima de 800 de rotatii pe minut si 4550 de percutii pe minut. 

AVANTAJE
DEZAVANTAJE
Perii de carbon interschimbabile

Led iluminare

Energie de percutie ridicata

Capacitate mare de gaurire

Viteza variabila

Maner ergonomic

Mobilitate


Pret Ridicat

Makita DHR165Z

Ciocan Rotopercutor Makita
Ciocan Rotopercutor Makita

VEZI PRODUSE DIN ACEEASI CATEGORIE

Acest produs este destinat gauririi cu percutie si gauririi simple in caramida, beton si piatra. Mai este adecvat pentru gaurirea fara percutie in lemn, metal, ceramica si plastic. Are functii de control electronic al turatiei, frana electrica si limitator de cuplu. Tipul mandrinei este SDS-plus. Are o putere de 810 W si o viteza maxima de 16000 de rotatii pe minut. Numarul percutiilor pe minut atinge 5300.


AVANTAJE

DEZAVANTAJE

Tehnologia Extreme Protection - protectie impotriva prafului

Mandrina rapida

Luminare prin LED


Acumulatorii si incarcatorul nu sunt inclusi in set

Einhell PXC HEROCCO

Ciocan Rotopercutor Einhell
Ciocan Rotopercutor Einhell

VEZI PRODUSE

Modelul Einhell este un ciocan rotopercutor destinat uzului profesional, fiind unul dintre cele mai bune de acest tip. Este dotat cu mandrina de tip SDS-plus. Atinge o viteza maxima de 1200 rotatii pe minut si 5500 percutii pe minut.

AVANTAJE

DEZAVANTAJE


Motor fara perii, care ii ofera mai multa putere si functionare prelungita

Mecanism de impact pneumatic pentru gaurire in beton

Control electronic al vitezei

Functionare cu vibratii scazute

Maner ergonomic

Acumulatorii si incarcatorul nu sunt inclusi in set

Cele mai bune ciocane rotopercutoare cu fir

Ciocanele rotopercutoare cu fir se alimenteaza de la reteaua electrica, deci presupun limitari in ceea ce priveste mobilitatea pe teren. Cu toate acestea, ele ofera o autonomie mare de functionare, deoarece nu necesita realimentare.

Makita HR2470

Rotopercutor Makita
Rotopercutor Makita

VEZI PRODUSE

Rotopercutorul Makita este destinat suprafetelor din lemn, metal si beton. Este dotat cu mandrina de tip SDS-plus. Viteza maxima pe care o atinge este de 1100 rotatii pe minut, iar numarul maxim posibil de percutii pe minute este de 4500. Acesta dispune de o putere de 780W.

AVANTAJE

DEZAVANTAJE

Trei moduri de operare: percutie, rotopercutie si rotatie fara percutie

Sistem de ghidare a mandrinei

Tragaci intrerupator si buton de blocare

Pret avantajos


Mobilitate redusa

Bosch Professional

Rotopercutor Bosch
Rotopercutor Bosch

VEZI PRODUSE

Ciocanul rotopercutor cu fir de la Bosch este unul dintre cele mai apreciate modele. Poate fi utilizat atat pentru lemn si metal, cat si pentru beton si zidarie. Mandrina de tip SDS-plus asigura o schimbare facila a accesoriilor. acest model atinge viteza maxima de 900 de rotatii pe minut si un numar de 4000 de percutii pe minut. Puterea sa este de 800W.

AVANTAJE

DEZAVANTAJE


Limitator de adancime

Turatie variabila

Protectie suprasarcina

Sistem de prindere a accesoriilor cu schimbare simpla

Mobilitate redusa.

Milwaukee PH28X

Ciocan Rotopercutor Ieftin
Ciocan Rotopercutor Ieftin

VEZI AICI PRETUL

Acest model de rotopercutanta este utilizat indeosebi pentru suprafete de lucru din beton. Cu o putere de 820W, rotopercutorul atinge viteza maxima de 900 de rotatii pe minut si 4000 de percutii pe minut. Este dotat cu o mandrina de tip SDS-plus si are functii de siguranta pentru evitarea accidentelor.

AVANTAJE

DEZAVANTAJE


Trei moduri de operare: gaurire cu percutie, gaurire fara percutie si daltuire

Safty cluch

Mecanism de inversare a sensului de rotatie

Mobilitate redusa

Ce ciocan rotopercutor sa cumpar

Pentru a face o alegere potrivita pentru proiectul tau, trebuie sa iei in considerare o serie de factori. In primul rand, in functie de obiectivul pe care ti l-ai stabilit, va trebui sa decizi daca ai nevoie de un ciocan rotopercutor, de un ciocan demolator sau unul combinat.

Recomandarea expertilor este sa alegi varianta combinata, pentru a nu fi nevoit sa faci o noua achizitie, in cazul in care necesitatile tale devin mai variate. Apoi, pentru a achizitiona modelul adecvat, documenteaza-te cu privire la urmatoarele caracteristici ale ciocanului:

✔ Modul de alimentare cu energie electrica

Modelele disponibile pe piata pot fi alimentate la reteaua electrica sau prin baterii( acumulatori). Daca iti doresti sa ai un grad ridicat de mobilitate in timp ce manevrezi aceasta unealta, atunci este indicat sa optezi pentru un model cu baterii.

Acesta iti permite sa lucrezi in diverse colturi ale gospodariei, insa prezinta dezavantajul ca poate fi utilizat pentru intervale scurte de timp, dupa care, necesita realimentare. Cei care isi doresc sa lucreze fara acest obstacol, pot opta pentru un produs cu fir, daca se asigura o sursa de electricitate in spatiul in care se efectueaza lucrarea.

✔ Tipul de percutie

Percutia unui ciocan rotopercutor poate fi mecanica sau pneumatica. In prezent, majoritatea modelelor sunt dotate cu cel de-al doilea tip de percutie mentionat, deoarece le ofera o forta mai mare de perforare si un grad mai inalt de durabilitate. Prin comparatie, cele mecanice au o performanta mai scazuta.

✔ Tipul de mandrina

Mandrina este un dispozitiv de fixare pe o masina-unealta a unei scule, pentru a se efectua o operatie de prelucrare. De exemplu, cu ajutorul ei se fixeaza burghiul pe ciocanul rotopercutor.

Trebuie sa acorzi o atentie deosebita mandrinei, deoarece este o componenta esentiala pentru un ciocan rotopercutor. Ai de ales intre variantele cu cheie sau de tip SDS. Chiar daca presupune costuri mai ridicate, o mandrina SDS iti ofera rapiditate in schimbarea burghielor. Cele SDS-plus sunt printre cele mai intalnite, iar cele SDS-max se gasesc adesea la ciocanele industriale.

✔ Puterea

Modelele de rotopercutante pe care le vei gasi pe piata au diverse puteri. Ciocanele alimentate electric pot avea intre 300 si 2000 W. In cazul celor utilizate pentru lucrari ocazionale, o valoare intre 350 si 750 W este suficienta. Daca utilizezi aparatul cu o frecventa moderata, poti alege o varianta cu puterea in jurul valorii de 1000W. Cele care depasesc 1400 W sunt utilizate pentru proiecte industriale.

✔ Viteza de lucru

Pentru realizarea lucrarilor de bricolaj, pentru reparatii sau uz casnic, este suficient ca modelul ales sa aiba o viteza pana in 1000 de rotatii pe minut si numarul de percutii mai jos de 4000.

✔ Energia de percutie

Aceasta poate fi cuprinsa intre 3 si 60 de Jouli, iar perfomanta aparatului depinde de aceasta valoare. Cu cat aceasta este mai ridicata, cu atat rezistenta la impact este mai mare. De aceea, va trebui sa alegi un model potrivit pentru materialele pe care urmeaza sa le prelucrezi, deoarece au un grad de duritate diferit.

✔ Capacitatea de perforare

Gradul de perforare depinde de material si de dimensiunea gaurii ce urmeaza sa fie executata. De exemplu, in cazul suprafetelor din lemn si caramida, gaurile pot atinge intre 10 si 30 de milimetri, in medie. 

✔ Functiile

Daca vrei sa alegi un model care sa iti usureze munca, atunci opteaza pentru unul dotat cu cat mai multe functionalitati. Printre cele posibile se numara: rotatia conventionala, rotatia cu percutie, desurubare, control de turatie, controlul numarului de percutii, oprirea automata, maner anti-alunecare, maner secundar.

✔ Accesoriile

Atunci cand alegi un ciocan rotopercutor, poti avea in vedere si accesoriile care sunt incluse in pachet. Acestea pot fi: dalte, spituri, burghie, echipamente de protectie sau cutie de depozitare.

✔ Marca

Nu in ultimul rand, alegerea unui produs de la un brand cu renume te poate scuti de multe neplaceri. Calitatea materialelor utilizate si a dotarilor este mai mare in cazul producatorilor care lucreaza dupa standarde inalte. 

Cat costa un ciocan rotopercutor

Ciocan rotopercutor pret

Un ciocan rotopercutor este unealta perfecta pentru a perfora repede si sigur diverse materiale dure, indiferent de grosimea stratului ce trebuie gaurit.  Este indispensabil pe orice santier de constructii si la orice lucrare de renovare complexa.

Pretul unui rotopercutor difera in functie de puterea nominala, rata percutiilor, energia de percutie, gabarit si f caracteristicile cu care e dotat. Un ciocan demolator de calitate costa in jur de 6-700 de lei.

Ciocanele demolatoare sunt utile la spargerea zidariei, a cimentului, a caramizilor si chiar a pietrei, de aceea achizitia unuia este o investitie pe termen lung.

Ciocanul rotopercutor profesional este un ajutor de nadejde atunci cand vreti sa lucrati intr-un mod profesionist. Este extrem de versatil, indeplinind mai multe functii: gaurire cu percutie, doar gaurire sau doar daltuire, existand inclusiv posibilitatea deblocarii sau blocarii daltei. In acest mod, prin procurarea unei singure unelte veti putea indeplini o serie intreaga de proceduri.

Ciocan rotopercutor ieftin

Daca ai nevoie de un rotopercutor pentru mici proiecte, nu are rost sa alegi unul de top. Ai nevoie de un ciocan rotopercutor ieftin 

Rotopercutoarele destinate lucrului ocazional se caracterizeaza prin puteri nominale de 500 – 800 W, rata percutiilor de pana la 700, energie de percutie de 2 – 8 J, in timp ce modelele profesionale beneficiaza de puteri mai ridicate (1000 – 2000 W), rata a percutiilor de 800 – 1000, energie de percutie de 10 – 40 J.

Cel mai bun ciocan rotopercutor profesional

Alegerea unei marci cu o vasta experienta si interes pentru inovatie este o cale sigura de a cumpara un produs de calitate. De aceea, este recomandat sa te documentezi inainte de a face o achizitie. 

Printre cele mai apreciate marci producatoare de ciocane rotopercutoare se numara Milwaukee, Aeg, Flex. Toate cele 3 branduri au fabricat inca de la inceput unelte pentru profesionistii din domeniul constructiilor. Printre obiectivele principale ale acestora se numara: crearea unor solutii inovative ce ofera productivitate si durabilitate ridicata. 

Brandurile pun foarte mare pret pe feedback-ul primit de la utilizatori si realizeaza parteneriate cu acestia, pentru a afla si a intelege cat mai bine care sunt nevoile lor. Pe langa asta, companiile se asigura constant ca sculele electrice sau manuale, acumulatorii si accesoriile produse sunt mereu adaptate la cele mai noi standarde de lucru.

Un rotopercutor din gama celor 3 este perfect pentru orice de constructii.  Intra pe Trada Marketplace si achizitioneaza ciocane rotopercutoare ale acestor branduri la preturi foarte bune!


Comentarii (0)

Comentariul tau a fost trimis si va fi vizibil dupa aprobarea de catre un moderator.