Imprimanta Portabila – cum o alegem si care este cea mai buna

Cum alegem o imprimanta portabila
imprimante portabile
Imprimanta portabila

Imprimanta portabila te ajuta sa tiparesti orice ai nevoie: de la chitante, facturi si contracte, pana la fotografii color cu rezolutie mare. Exista mai multe clase de imprimante portabile pe care le vom detalia ulterior.

Pe de alta parte, imprimanta termica portabila este un ajutor indispensabil in anumite activitati care presupun mobilitate si rapiditate.

Imprimante Portabile: criterii de alegere

Si pentru ca nu este vorba despre o simpla imprimanta, trebuie sa fii atent cum alegi o imprimanta portabila. Este necesar sa ai in vedere cateva aspecte importante:

  • dimensiunile
  • performanta de tiparire
  • optiunile de conectivitate
  • consumabilele

Cea mai mica imprimanta portabila

O serie de imprimante portabile au fost adaptate astfel incat sa poate fi purtate cat mai usor. Dimensiunile medii sunt in jur de 33 cm lungime x 18 cm adancime x 8 cm inaltime. O imprimanta foto portabila compacta poate fi mai mica, cu o suprafata de 9 cm x 13 cm.

Unii producatori s-au adaptat nevoii de mobilitate si creaza imprimante din ce in ce mai mici. Acum le gasesti si la dimensiuni de 8 cm x 14 cm x 6 cm. Astfel de imprimante mobile pot ajunge sa cantareasca si sub 1kg facandu-le usor de purtat.

Atunci cand o folosesti ca imprimanta de etichete cu volume mici de tiparire, dimensiunile reduse contribuie considerabil la eficientizarea operatiunilor.

Prin urmare este greu de spus care este cea mai mica imprimanta portabila. Tehnologia avanseaza rapid si lucrurile se schimba de la o zi la alta. Important pentru tine este sa corelezi dimensiunile pentru o imprimanta portabila cu performantele tiparire in cazul unei imprimante mobile.

Imprimanta portabila – performanta de tiparire

Viteza de tiparire a unei imprimante portabile poate atinge valori impresionante, tinand cont de dimensiunile ei reduse. Viteza de tiparire variaza intre 30 si 127 mm/secunda.

Un agent de teren care lucreaza in vanzari are nevoie de o imprimanta portabila cu viteza de tiparire in jur de 100 mm/secunda.

Perfomanta unei imprimante portabile se evalueaza si in functie de rezolutia tiparirii. Aceasta se transpune in final in calitatea materialului tiparit. O valoare potrivita pentru o imprimanta portabila este in jur de 203 dpi.

Rezolutia tiparirii are influenta si asupra calitatii citirii codului de bare tiparit. Este un element important atunci cand trebuie sa iti alegi si un cititor cod de bare.

Cum se conecteaza o imprimanta portabila

Cum se conecteaza o imprimanta portabila - IT Depot
Cum se conecteaza o imprimanta portabila

Un aspect important atunci cand alegi o imprimanta portabila il reprezinta optiunile de conectivitate. WiFi si Bluetooth iti permit sa tiparesti de pe orice terminal care este dotat la randul lui cu aceste optiuni de comunicatie.

Cand ai nevoie sa distribui pozele pe care le faci cu camera foto imediat, fara sa te mai conectezi la laptop, poti apela la o imprimanta foto portabila. Multe imprimante portabile pot sa tipareasca direct de pe cardul SD de memorie al camerei foto.

Optiunile de alimentare pentu o imprimanta portabile

Atunci cand calatoresti mult si ai nevoie sa utilizezi o imprimanta portabila, aceasta trebuie sa fie functionala tot timpul. De aceea inainte sa o achizitionezi, sa verifici ca imprimanta ta are adaptor de masina, baterie reincarcabila sau cablu USB.

E ideal sa ai toate optiunile de incarcare disponibile in pachetul standard de achizitie. Daca nu este posibil, alege cu grija doar ceea ce ai nevoie, intrucat accesoriile de incarcare pot creste costul total pentru orice imprimanta portabila.

Ce consumabile sunt disponibile pentru imprimante portabile

Tehnologia de tiparire pentru imprimante portabile este direct termica. Acest lucru inseamna ca nu sunt folosite riboane ci doar role de etichete si role de chitante.

Etichetele si chitantele tiparite te ajuta sa imbunatatesti operatiunile zilnice si chiar sa mentii imaginea de brand a afacerii tale.

De aceea este foarte important sa alegi cu grija calitatea consumabilelor, care trebuie sa fie compatibile cu imprimanta portabila cumparata. Detaliile despre consumabilele folosite in utilizarea imprimantei trebuie sa le cauti in specificatiile tehnice ale acesteia.

Mini imprimanta portabila

imprimanta portabila
Mini imprimanta portabila

Tehnologia evolueaza in fiecare domeniu iar imprimantele portabile nu fac exceptie. Tendintele pentru viitor este ca ele sa fie construite din ce in ce mai mici, si tot mai usoare. Daca iti doresti o mini imprimanta portabila, ea este deja disponibila. Tipareste etichete si chitante si iti incape in buzunar.

Pentru tiparirea de documente deja a fost proiectata si urmeaza sa apara spre vanzare un model de mini imprimanta portabila a4, care are doar 10 cm diametru, o viteza de tiparire de 1 pagina / minut, cu o rezolutie de 300 dpi, prin conexiune wireless.

Daca ai nevoie de o imprimanta portabila performanta intra in platforma B2B – itDepot pentru Echipamente si Consumabile. Aici gasesti imprimante portabile de toate tipurile si pentru toate bugetele.


Comentarii (0)

Comentariul tau a fost trimis si va fi vizibil dupa aprobarea de catre un moderator.