Ce este o ancora chimica si cum o folosesti ?

Ancore chimice

Ancora Chimica – Cuprins

Ce este ancora chimica

Tipuri ancore chimice
Tipuri ancore chimice

Ancora chimica este un adeziv compus din doua substante care prin reactie chimica se solidifica intr-un compus de rezistenta mult superioara oricarui beton.

Ancora chimica este o rasina pe baza de poliester fara stiren folosita in industrie pentru prinderi de rezistenta. Este similar unui ciment lichid, aderent si rigid, considerat un liant important intre metal si beton.

Elementele de fixare pentru beton si zidarie pot fi: suruburi, bucse, tije metalice sau alte organe de asamblare concepute pentru a fi fixate permanent in beton, caramida sau alte materiale dure. Uneori, aceasta fixare sigura este asiguratade componente care se extind pe masura ce tija este este forata sau filetata in beton.

Ancorele fixate cu adezivi puternici. In timp ce cantitatea de forta pe care o pot suporta aceste elemente de fixare variaza in functie de tipul, constructia si caracteristicile betonului. Toate aceste ancore de beton sunt proiectate sa ramana la locul lor chiar si atunci cand sunt plasate sub o mare solicitare, ceea ce le face dificil de indepartat.

Ancore chimice tipuri

Ca si fixari chimice  folosite la fixarea tijelor filetate (suruburi, bolturi) sau barelor de armatura in beton, piatra sau caramida , intalnim:

Diferite stiluri de ancore in beton sunt fabricate pentru aplicatii specifice, iar unele sunt mai versatile. Versatilitatea unei ancore de beton se refera la numarul diferitelor tipuri de materiale de baza in care poate fi utilizat. Cu cat este mai versatila o ancora de beton, cu atat sunt mai mici valorile de prindere comparate cu un dispozitiv de fixare mai putin versatil.

In cat timp se intareste ancora chimica

Procedeele de fixare chimica realizeaza imbinarea intre materialul de baza si un material de fixare cu o rasina sintetica. Aceasta are rol de masa de fixare printr-o dubla legatura: intre materialul de fixare si rasina si intre rasina si materialul de baza.

Fixare chimica prin injectie
Fixare chimica prin injectie

Fixarea se realizeaza prin intermediul unor substante chimice care se monteaza in beton, intr-o gaura deja existenta.

Dupa ce s-a introdus amestecul chimic in gaura, se monteaza prin insurubare tija filetata sau bara de armatura.

Substanta chimica completeaza in mod natural toate neregulile si, prin urmare, face gaura etansa, impermeabila, cu o aderenta de 100%.

Se poate considera ca tija filetata sau bara de armatura a fost inglobata dupa turnarea betonului. Intregul proces dureaza cateva minute.

Aplicatii ancora chimica

Ancora chimica se utilizeaza in 2 mari categorii de aplicatii:

• montajul diverselor elemente: stalpi sau structuri metalice, utilaje sau echipamente, elemente de mobilier pe structuri de rezistenta cu ajutorul tijelor filetate;
• post-instalarea barelor de armatura: prelungirea fundatiilor, a placilor sau ancorarea planseelor de pereti mulati;

Cum se foloseste ancora chimica

Ancore chimice aplicatii
Ancore chimice aplicatii

Ancora chimica fixeaza perfect o tija filetata , suruburi, dibluri, bolturi, sau a bare de armatura in beton, piatra sau caramida. Aceste ancore chimice se folosesc si in structuri celulare, dar si la structuri cu goluri precum caramizile si dalele din argila.

In cazul structurilor celulare, ancora chimica poate rezista la o incarcare de pana la 200 de kilograme, iar pentru materialele solide, rezista chiar si pana la 800 de kilograme.

Poti sa fixezi grinzi, balustrade sau maini curente, dar si sa ancorezi banci, fatade din piatra sau placi memoriale in pavaje din piatra naturala.

Ancora chimica functioneaza perfect si la montarea accesoriilor sanitare, a electrocasnicelor sau a altor obiecte din interior cat si din exterior.

Ancora beton

Ancora chimica beton

Aceste ancore chimice au o adancime nelimitata de montaj. Cu cat este mai adanca fixarea acestei ancore chimice, cu atat mai mare este incarcatura care se poate atarna.

Ancora chimica beton
Ancora chimica beton

Montajul poate fi realizat la temperaturi de pana la -10 grade Celsius. Sunt eficiente in beton de orice consistenta si se pot monta aproape de margine.

Diametrul gaurilor pentru aceste ancore chimice beton poate varia, eficiente sunt in cazul gaurilor realizate prin carotare.

Ancora chimica caramida cu goluri

Ancore chimice caramida
Ancore chimice caramida

In cazul caramizilor cu goluri sau a dalelor din argila, atunci cand se aplica ancora chimica, se umplu fisurile si denivelarile.

Aceasta umplere  leaga suplimentar materialele, fixandu-le in pozitia dorita.

Se pot introduce in orice loc al materialului dibluri cu fixare chimica, pentru ca acestea nu creeza tensiuni in substrat asemeni ancorelor mecanice.

Ancora chimica fiola

Ancora Chimica Fiola
Ancora Chimica Fiola

Ancora chimica tip capsula asigura o fixare de mare rezistenta in structurile de beton sau piatra cu ajutorul tijelor filetate. Ancora chimica fiola se alege in functie de diametrul gaurii. Pot fi montate rapid si simplu in zonele comprimate de beton umed sau uscat.

Acest tip de ancora este ideal pentru structuri metalice, suporturi, ferestre, cofraje, placi de  console, balustrade,schele, masini, fatade etc.

Capsula de sticla contine rasina sintetica si o substanta de densificare.
Cu ancora de reactie se realizeaza o fixare durabila si fara tensiuni. Are o buna rezistenta la smulgere( Max 18,1 kN) si la foc.

Cum se utilizeaza ancora chimica

Pasii pentru a aplica corect ancore chimice

 

Dibluri ancore chimice
Dibluri ancore chimice

✔ Se achizitioneaza modelul de ancora chimica dorit cat si o serie de dibluri cu fixare chimica.

Fie ca folosesti ancora chimica pret de cateva ori sau doar pentru o singura lucrare, important este sa alegi un produs de calitate pentru ca rezultatul sa fie cel dorit.

Alege in functie de diametrul gaurii pe care urmeaza sa-l dai, un diblu ancora chimica potrivit.

✔ Se da gaura cu percutie! Forarea betonului este mult mai usoara cu un

Percutare beton
Percutare beton

burghiu cu ciocan sau cu un ciocan rotativ, in cazul lucrarilor mari.

Aceste unelte perforeaza betonul prin percutie rapida. Un burghiu normal rotativ face lucrarea mult mai lenta si mai dificila, deoarece betonul nu este perforat usor.

Pentru proiecte mari asadar, este necesar sa achizitionati o masina de gaurit cu percutie.

Aspirare gaura praf
Aspirare gaura praf

✔ Se indeparteaza praful din gaura de cel putin 2 ori!

Poti faca asta prin suflare sau cu ajutorul unui aspirator multifunctional.

Acesta are o putere de aspirare extraordinara si un consum redus de energie, putand fi utilizate pentru orice suprafata.

 

✔ Se desurubeaza capul cartusului, prin taierea sigiliului metalic! Insurubati

Tub ancora chimica
Tub ancora chimica

duza de mixare.

Ancora este alcatuita din doua solutii chimice diferite care prin reactie chimica se amesteca.

Nu se folosesc primii centimetri de produs eliberat. Se recomanda folosirea mixturii de culoare omogena.

Aplicare mortar chimic
Aplicare mortar chimic

✔ Se aplica mortarul chimic cu ajutorul unui varf de amestecare, numit si mixer.

Se injecteaza conform diametrului fiecarei gauri, dar nu mai mult de 2/3.

Dupa ce se termina aplicarea, lasati sa se instaleze efectul acestei ancore chimice pret de cateva minute.

Lasati mixetul pe tub in caz ca este nevoie de completare.

✔ Se introduce prezonul filetat prin apasare si rotatie: 1, 5 sau 8 minute, in functie de temperatura cartusului cat si a suprafetei.

Diblu ancora chimica
Diblu ancora chimica

✔ Se strange surubul dupa intarirea completa. Liantul obtinut are o buna rezistenta in timp. Dupa ce se usuca rasina, cartusul ramane desigilat, iar pentru utilizari ulterioare se inlocuieste varful, functionand ca un proces nou.

Fixare ancora chimica
Fixare ancora chimica

Cum se monteaza ancora chimica fiola

✔ Se curata foarte bine gaura in care urmeaza sa fie pusa. Diblul poate fi montat si in gauri umede, dar apa adunata trebuie indepartata.
✔ Tija se insurubeaza cu ajutorul unei masinii de gaurit. Aceasta se regleaza pe pozitia de percutare sau forare, cu o viteza aproximativ de 750 rotatii/minut. Astfel se asigura amestecarea corespunzatoare a sticlei, a rasinii si a densificatorului.
✔ Asteptati sa se fixeze. Luati in considerare faptul ca timpul de priza variaza in functie de temperatura.

Ancora chimica forum

In ceea ce priveste utilitatea si modul de folosire pentru ancora chimica pareri contraziceri si dispute, nu au incetat sa apara. Discutii si idei legate de aceste produse gasindu-se pe diverse platforme.

Ancora chimica pentru beton
Ancora chimica pentru beton

Unii considera ca acest tip de fixare este mai rar folosit datorita complexitatii montajului. Sustin ca pentru aplicarea acestei ancore chimice este nevoie de scule si accesorii speciale precum si mare atentie la detalii.

Pe de alta parte, alte persoane considera ca fixarile chimice sunt cele mai rezistente. In urma testelor pe care le-au efectuat, au cedat tijele filetate si barele de armatura, iar ancora chimica nu s-a smuls din beton.

Fata de materialele traditionale, aceste fixari chimice sunt mult mai sigure si mai costisitoare, ca pret ancora chimica poate fi mai ieftina decat cea metalica.

Ancora chimica pret

Ancore chimice de calitate
Ancore chimice de calitate

Fixarile chimice, in ultima vreme,  sunt utilizate pe scara larga in special pentru sarcini mari si foarte mari.

Ancorele chimice reprezinta solutii ce necesita un grad sporit de siguranta, fixari sigure in material cu goluri si fisuri, suruburi de fundatii, reparatii si consolidari.

Ancore chimice pret

Ancorele chimice de pe Trada Marketplace  ajuta la fixarea profesionala a suruburilor, a barelor de armatura, a tijelor filetate in beton, piatra sau caramida. Ele au fost testate in lucrari ample de infrastructura si au prezentat o rezistenta mare la smulgere.

Pretul unei fiole incepe de la 7lei. Se poate monta fara probleme in gauri inundate. Se intareste rapid si pot fi folosite cu succes si pe timp de iarna la temperaturi de pana la -10 grade celsius.

Intra pe Trada Marketplace si ia la cel mai mic pret cartuse si pistoale de injectie, fiole ancore chimice sau prezoane fixari chimice si ofera proiectele tale rezistenta!


Comentarii (0)

Comentariul tau a fost trimis si va fi vizibil dupa aprobarea de catre un moderator.