Cartuse imprimanta compatibile sau cartuse imprimanta originale?

Cartuse Imprimanta

Cartuse imprimanta
Cartuse imprimanta

Se spune ca tusul pentru cartuse imprimanta este unul dintre cele mai scumpe lichide din lume. Insa, cu siguranta, daca folosesti deja o imprimanta, acest fapt iti este cunoscut deja.

Rezultatul: cartusele pentru imprimanta sunt niste consumabile scumpe.

Poti sa economisesti bani si sa achizitionezi cartuse imprimanta ieftine optand pentru deja binecunoscutele cartuse compatibile.

De cele mai multe ori, poate exista o diferenta mare de pret intre cartuse originale si cartuse imprimanta compatibile.

Ca urmare a acestei diferente sesizabile de pret se naste si intrebarea: sunt la fel de bune cartusele compatibile precum cele originale sau cartusele reumplute cu cerneala?

Ce diferenta exista intre  cartuse imprimanta compatibile si cartuse imprimanta originale??

Cartusul original este conceput de producatorii de imprimante, compatibil 100% cu dispozitivul respectiv de imprimare. Acest lucru inseamna ca orice tip de document tiparit cu un cartus original va avea o calitate superioara.

Daca folosesc cartuse compatibile rezultatul va fi unul dezastruos? Nu, nicidecum, ci, in functie de nevoia  de imprimare trebuie ales si tipul de toner imprimanta utilizat.

Caracteristici cartuse imprimanta compatibile

Cartuse imprimanta compatibile
Cartuse imprimanta compatibile
 • sunt fabricate de companii terte, compatibile cu diferite marci de imprimante (cartuse imprimanta HP, cartuse imprimanta Canon, cartuse compatibile Brother etc)
 • sunt alegerea corecta pentru un nivel de utilizare mediu, care poate imprima des, insa nu imagini complexe sau fotografii
 • sunt varianta de cartuse pentru imprimanta ieftine, comparativ cu pretul cartuselor originale
 • documentele tiparite pot avea dungi inestetice de cele mai multe ori din cauza calitatii prafului
 • se intampla sa blocheze paginile in imprimanta
 • din cauza diferentelor de puncte de topire, a pigmentilor, a particulelor de diferite marimi si din cauza calitatii electrostatice diferite, pot afecta calitatea imprimarii si pot degrada imprimantele.

In momentul in care se utilizeaza cartuse compatibile, imprimantele pot afisa erori de tipul: „niciun cartus nu este instalat” sau „toner consumat”.

Aceste erori pot fi controlate prin apasarea butonului  „ok” sau „resume”. Daca apare ca tonerul nu este instalat, puteti reintroduce cosumabilul, apasand pana se aude un click.

Caracteristici cartuse imprimanta originale

Cartuse imprimanta originale
Cartuse imprimanta originale
 • sunt cartuse fabricate de producatorii de imprimante si sunt perfect compatibile cu dispozitivele de imprimare din a caror gama fac parte
 • producatorii ofera garantii extinse pentru imprimante in momentul in care se folosesc cartuse originale
 • au o calitate superioara de imprimare pentru toate tipurile de documente si imagini
 • culorile tonerelor sunt cele mai intense si vii iar negrul este unul profund
 • pretul este ridicat

Cartuse imprimante compatibile sunt cartuse imprimanta ieftine ?

Producatorii de cartuse imprimanta originale investesc foarte mult in studii de profil, astfel ca produsul finit sa fie 100% compatibil cu imprimantele produse.

Cartusele sunt proiectate dupa indelungi cercetari, astfel oferind garantia celor mai bune rezultate de tiparire a culorilor pe foaie. Datorita investitiei in calitatea produselor oferite reiese si un cost mai ridicat al consumabilelor.

Cartusele compatibile sunt produse de companii terte, care reproduc modelul cartuselor originale.

Investitia intr-o astfel de procedura este minima, deoarece companiile de profil nu fac cercetari si reproduc cat mai fidel ceva ce deja exista. De aici rezulta si pretul cu mult mai mic al cartuselor.

Cartusele compatibile sunt o alegere corecta?

Este foarte important sa analizezi frecventa si necesitatea de imprimare. Ce tipuri de documente trebuie sa tiparesti si volumul acestora.

Trebuie sa stii daca bunul mers al activitatii zilnice depinde de calitatea paginilor tiparite.

Daca utilizezi des imprimanta, dar nu ai nevoie sa tiparesti imagini complexe, atunci varianta de cartuse compatibile este alegerea potrivita. De asemenea si cheltuielile vor fi mai mici in privinta consumabilelor.

Totusi, avand in vedere ca in urma studiilor efectuate s-a demonstrat ca acest tip de cartuse compatibile pot infunda capetele de imprimare, este recomandat sa se alterneze utilizarea cartuselor comatibile cu cele originale.

In acest mod, capetele de printare se vor lubrifia si curata, iar durata de viata a imprimantei se imbunatateste.

Cartusele compatibile nu imprima neaparat un numar mai mic de documente

Diferenta este ca producatorul de cartus imprimanta original garanteaza calitatea printului si durata de viata a cartusului, incluzand de asemenea si numarul de pagini tiparite.

Exemplu de numar de pagini imprimate cu un cartus original vs. un cartus compatibil:

 • Toner imprimanta HP Original black C7115A – capacitate garantata de imprimare 2500 pagini
 • Toner imprimanta HP Compatibil black C7115A – capacitate de imprimare 2500 pagini.

Daca ai o imprimanta pe baza de cartuse cu cerneala si o folosesti rar, trebuie sa iei in calcul uscarea cernelii. De regula o cerneala imprimanta de buna calitate rezista foarte mult.

Acest lucru este frecvent intalnit in cazul consumabilelor de tipul cartuse compatibile.

In schimb, cartusele originale cu cerneala au in componenta lor o substanta special conceputa sa previna uscarea cernelii.

Influenteaza cartusele compatibile componentele imprimantelor laser?

Imprimanta de documente HP
Imprimanta de documente HP

O imprimanta laser foloseste pentru tiparire tonerul, care are in compozitie cerneala sub forma de pudra fina, carbon, material plastic si oxid de fier.

Praful fin care se regaseste in toner, ajunge cu usurinta in componentele imprimantei si afecteaza calitatea dispozitivului si a tiparirii.

Pentru a te asigura ca tonerul este perfect functional trebuie sa te asiguri ca:

 • nu se pierde praf din toner; daca se intampla acest lucru poti vedea urme de praf pe suprafata acestuia
 • culorile imprimate pe pagina sunt intense si nu sunt sterse.

Daca te confrunti cu situatiile de mai sus, este necesar sa mergi cu imprimanta la un service specializat pentru curatarea acesteia.

O astfel de problema poate defecta foarte serios imprimanta, motiv pentru care este recomandat sa verifici periodic tonerul.

Chiar si in cazul cartuselor compatibile se face o ierarhie bazata pe calitatea acestora, fiind recomandat sa alegi o calitate mai buna si nu cea mai ieftina varianta.

Cartusele compatibile reprezinta o varianta buna pentru a fi luata in calcul. Pentru a alege varianta potrivita pentru tine, consultantii itDepot iti vin in ajutor.

Iti oferim suport gratuit pentru a face alegerea corecta de cartuse

In functie de echipamentul de printare achizitionat, iti vom recomanda cea mai buna optiune de cartus imprimanta.

Fie ca iti doresti sa achizitionezi o imprimanta sau un toner imprimanta pentru aceasta, te incurajam sa intri in contact cu noi pentru a-ti oferi informatiile necesare pentru achizitionarea celui mai potrivit model, conform nevoilor tale.

Pe platforma  itDepot.ro vei gasi o variate de cartuse imprimanta HP si alte branduri de top la preturi foarte avantajoase.


Comentarii (0)

Comentariul tau a fost trimis si va fi vizibil dupa aprobarea de catre un moderator.