ADF la imprimantă – Funcția care face treaba în locul tău

ADF la Imprimanta

ADF la imprimantă – Funcția care face treaba în locul tău

Cuprins:

  1. Ce este ADF la imprimantă?
  2. Care sunt avantajele funcției ADF la imprimante?
  3. Care sunt alte funcții asemănătoare cu cea ADF la imprimantă?
  4. Ce imprimante folosesc ADF?

Poate că și tu te regăsești în următorul scenariu: ai nevoie de o imprimantă și începi să cauți, să zicem că online. Ca un cumpărător responsabil, nu achiziționezi primul model care îți iese în cale și nici nu te iei după fotografii.

Începi, în schimb, să citești descrierea produsului și specificațiile acestuia, pentru a te decide dacă este sau nu bun. Acolo dai, însă, de denumiri cel puțin interesante, care sună bine, dar nu ești sigur la ce sunt bune.

Acesta este cazul și cu funcția ADF la imprimantă. Știm că mulți dintre voi vă doriți să aflați ce înseamnă ADF la imprimante. Ei bine, exact despre asta vom vorbi în cele ce urmează. 

1. Ce este ADF la imprimantă?

ADF este un acronim din engleză al funcției „automatic document feeder”. În limba română, acest lucru s-ar traduce ca „alimentator automatizat de documente”.

Practic, ADF se referă la caracteristica imprimantelor, fie ca e vorba de o imprimanta etichete sau imprimanta documente, a xeroxurilor, sau a aparatelor de fax ori a scannerelor, ce le permite să se autoalimenteze cu documentele ce urmează a fi scanate.

Probabil că ai văzut în cazul imprimantelor profesionale, cel mai probabil, că în loc să pui fiecare foaie separat pentru a fi scanată, acestea sunt dotate cu un fel de „tăviță”. In aceasta tavita se pune teancul de hârtii, iar imprimanta extrage pe rând fiecare hârtie și o scanează.

Informația preluată este folosită fie pentru a crea copii, fie pentru a o transmite în format electronic pe un dispozitiv computerizat. Ei bine, tocmai la această funcție se referă ADF.

Dar cum e asta în avantajul utilizatorului?

2. Care sunt avantajele funcției ADF la imprimante?

Avantaje ADF la Imprimanta
Avantaje ADF la Imprimanta

Imaginează-ți că ai de scanat un teanc de hârtii de aproximativ 70 de pagini. Dacă nu ai avea o imprimantă cu ADF, ar însemna că trebuie să iei fiecare pagină în parte, să o plasezi corect pe scanner, să aștepți ca aceasta să fie scanată, iar apoi să aștepți până ce copia a fost imprimată înainte să începi să scanezi următoarea foaie.

Să spunem că ți-ar lua undeva la 1 minut pe pagină. Asta ar însemna 1 oră și 10 minute ca să faci doar o copie a fiecărei pagini în parte. Evident, foarte mult timp. 

O imprimantă cu ADF are principalul avantaj de a te scuti de necesitatea de a sta lângă imprimantă și de a manipula fiecare foaie în parte. În plus, procesul va fi considerabil mai rapid.

Practic, tot ce trebuie să faci este să așezi teancul de hârtie în ordinea în care vrei să fie scanat. Hârtia va fi plasată cu partea scrisă în sus, iar tu vei fixa teancul între accesoriile de ghidaj cu care este dotată imprimanta, astfel evitând ca hârtia să fie extrasă greșit și să se blocheze.

Întreg procesul durează câteva secunde, iar de aici înainte imprimanta își face singură treaba. 

O imprimantă ADF multifuncțională îți permite să scanezi documente, să faci copii, dar și să imprimi documente de pe un dispozitiv. Astfel nu va trebui să folosești un scanner sau un xerox separat. Unele au chiar și funcție de fax.

De asemenea, componenta ADF poate avea capacități diferite. Modelele mai ieftine au o capacitate de doar 20-50 de foi, în timp ce cele mai scumpe suportă peste 110 coli. 

Totuși o imprimantă cu ADF îți permite să scanezi o pagină doar pe o parte. Există variante mai avantajoase?

3. Care sunt alte funcții asemănătoare cu cea ADF la imprimantă?

Producătorii au văzut rapid un minus în faptul că imprimantele cu ADF pot scana doar o parte a hârtiei într-o singură trecere. Astfel au dezvoltat tehnologii precum RADF și DADF, ambele prezente cel mai adesea în cadrul imprimantelor duplex performante

RADF vine de la „reverse automatic document feeder” și este foarte util atunci când ai de realizat o scanare duplex. Practic, pentru a scana ambele părți ale colii de hârtie, imprimanta va extrage foaia, o va scana, apoi o va întoarce pentru a o scana și pe cealaltă parte, după care procesul este terminat. 

DADF înseamnă „duplex automatic document feeder” și este o tehnologie superioară ADF și RADF. În cazul acestor imprimante, odată extrasă, foaia este scanata pe ambele părți într-o singură trecere. Practic, nu mai este nevoie ca foaia să fie întoarsă pentru a fi scanată și pe cealaltă parte.

Aceasta este o funcție utilă, mai ales în cazul în care imprimanta va fi folosită în scop comercial, deoarece viteza de lucru va fi mai mult decât dublată, comparativ cu o imprimantă RADF. 

4. Ce imprimante folosesc ADF?

Imprimante ce folosesc ADF
Imprimante ce folosesc ADF

Cel mai adesea vei întâlni aceasta caracteristică la imprimantele duplex, imprimante cu laser, imprimante inkjet sau în cazul imprimantelor multifuncționale profesionale. Totuși, există și variante de birou, sau pentru casă care includ această funcție.

De asemenea, unele modele de imprimante nu vin la pachet cu funcția ADF, dar ai posibilitatea de a achiziționa ulterior un pachet de componente ADF dacă vei avea nevoie. 

Majoritatea utilizatorilor sunt foarte încântați de imprimantele care au ADF, totuși, orice utilizator trebuie să fie atent să nu pună în sistemul ADF hârtie cartonată, diplome, cărți poștale, fotografii sau hârtie pentru fotografii ori hârtie transparentă.

În caz contrar, sistemul se va bloca și ar putea deteriora aparatul. 

ADF Imprimanta Inkjet
ADF Imprimanta Inkjet

 

 

 

Afla detalii si pret aici

 

 

Pachet Imprimanta ADF
Pachet Imprimanta ADF

 

 

Afla detalii si pret aici

 

 

Sperăm că articolul nostru te-a ajutat să înțelegi ce înseamnă ADF la imprimantă.

Verifică oferta Trada Marketplace pentru a descoperi produsele potrivite pentru nevoile tale!


Comentarii (0)

Comentariul tau a fost trimis si va fi vizibil dupa aprobarea de catre un moderator.